6 perc, 4 gyakorlat, 1 teljes értékű edzés

Már több tanulmány igazolta, hogy nem kell órákat a futógépen tölteni ahhoz, hogy fittek legyünk. Hatékony akkor is lehetsz, ha csak 6 perced van, ugyanis minden csak a gyakorlatokon múlik.

Nem mindannyian vagyunk olyan szerencsések, hogy naponta órákat tudunk az az edzőteremben tölteni. Hiába mondják sokan, hogy ezek csak kifogások. Tudjuk, hogy a munka, a gyerekek és egyéb teendők mellé beilleszteni a napi edzést körülbelül olyan kivitelezhetetlen, mint lakatlan szigeten a tömegverekedés. Mostantól azonban nem kell elkeseredj, ha nem sikerült az időddel úgy zsonglőrködni, hogy a sportra is jusson. Gerorgia Weibel pilates oktató ugyanis összeállított egy 6 perces (igen, jól látod, hat perc) pilates edzést, mellyel állítása szerint ugyanolyan hatékonyságot érhetsz el, mintha egy órát tornáztál volna. A 4 saját testsúlyos gyakorlathoz ráadásul semmilyen eszköz sem szükséges, úgyhogy ezt az edzést kihagyni már tényleg csak kifogás.

Emelt térdes lábemelés

Ez a gyakorlat a teljes testedet izommunkára készteti, hiszen a hátizmoktól kezdve a farizmokon át egészen a vádlidig mindent átmozgat. Végezd el a mozdulatsort mindkét lábaddal tízszer, odafigyelve arra, hogy a derekad és a hátad egyenes maradjon közben.

Lábfelhúzás fordított deszka pózban

Ez a gyakorlat könnyűnek tűnik, de hihetetlenül fejleszti a has, a fenék és a kar izmait. Ráadásul ha szép spiccben tudod végezni, a lábaidat is gyönyörűen tónusossá varázsolja. Mindkét oldaladra végezd el a gyakorlatot tízszer, folyamatos orron be -szájon ki légzéssel.

Delfin nyomás

A „dolphin press” egy olyan pilates mozdulat, amelynek során a kezeid és lábaid egyensúlyban kell legyenek, miközben tested háromszög alakzatot formál. Ebben a pózban nemcsak a hátad nyúlik meg és erősödik, de a core, vagyis központi izmok és az egyensúlyérzéked is fejlődik. Ezen felül ha tízszer elvégzed, a vádlidban is olyan részeket fogsz megtapasztalni, amelyekről eddig fogalmad sem volt.

Félhidas lábemelés

Hogy a gyakorlatot tökéletesen tudd elvégezni, a sarkadnak és a kézfejeidnek körülbelül 10 centire kell lenni egymástól. A derekadat közben végig úgy kell tartanod, hogy se túl magasan, se beesve ne legyen. Arra számíts, hogy 10 ismétlés után mindkét oldalon a popsi és a hátsócomb izmai egy idő után kellemesen bedurrannak.

A fenti gyakorlatokat úgynevezett szuperszettben végezd el egymás után háromszor, ami annyit jelent, hogy a négy gyakorlat között egyáltalán nem pihensz.

Nyitókép: Fotó: Peopleimages / Getty Images
Forrás: fitandwell

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

    Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
    Legnépszerűbb cikkek: