David Hasselhoff lánya az első plus size modell, aki a Playboy címlapjára kerülhetett

Hayley Amber Hasselhoff történelmet írt azzal, hogy a német Playboy májusi számának első oldalán szerepel. A 28 éves modell büszke, hogy képviselheti a teltebb nőket, de hozzátette, a divatiparnak még van hova fejlődnie az inkluzivitást illetően.

„Napjainkban mindenkit aggaszt a saját önképe, éppen ezért egy ilyen megkeresés forradalmi jelentőségű” – mondta Hayley Amber Hasselhoff, aki 14 éves kora óta dolgozik plus size modellként. David Hasselhoff lánya a napokban Tamron Hall műsorának sztárvendége volt, ahol a történelmi Playboy-címlapról is mesélt a házigazdának. „Hatalmas megtiszteltetés, és egyben egy üzenet a teltkarcsú nők számára: bátran legyenek érzékiek és tudják, őket is vonzónak tartják.” De azt is hozzátette, hogy a divatiparban még mindig nem kapnak elég szerepet a plus size nők.

Hayley a műsorban bevallotta, hogy a képeken – amelyeket Ellen von Unwerth készített Párizsban – a saját fehérneműjét kellett viselnie, mert a fotózás helyszínén nem találtak az ő méretében egyetlen darabot sem. „Már hozzászoktam. Szomorú, hogy azt kell mondanom, hozzászoktam ahhoz, hogy sokszor nincsenek a méreteimhez passzoló darabok.” Azonban ilyenkor is próbálja a helyzet pozitív oldalát nézni. Rájött, hogy a saját ruháiban általában magabiztosabbnak érzi magát. „Rengeteget kellett tanulnom… Gömbölyded nőként nőttem fel, akinek a mellmérete nagyobb az átlagosnál. Meg kellett találnom azokat a márkákat, amelyek az én méretemben is készítenek termékeket, szexi és gyönyörű darabokat.”

A 28 éves modell kiemelte, hogy az inkluzivitás hiánya még mindig létező probléma a divatiparban, és sok plus size nő önbecsülésén ejt csorbát, hogy sok márkánál nem gyártanak nagyobb méreteket. Ezzel a címlappal azt szeretné üzenni, hogy mindenkinek joga van szeretni a testét anélkül, hogy a társadalom normái vagy a kor szépségideálja miatt megkérdőjelezné a saját külsejét. „Még mindig elérzékenyülök, hogy ez a magazinborító milyen meghatározó lehet az inkluzivitás terén, illetve milyen erőt adhat a nőknek.”

Forrás: Page Six
Nyitókép: @hhasselhoff/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: