Apró, édes falat, amely gyorsan elkészíthető. Ez a bonbon. Ha te is időszűkében vagy a karácsonyi bevásárlás-főzés-ajándékcsomagolás Bermuda-háromszögében, akkor ez egy ideális ajándék- és/vagy desszertötlet számodra.
Szorít az idő? Nem tudod, mit adj a kollégáidnak ajándékba? Esetleg saját magadat lepnéd meg pár finom falattal? Akkor jöhet néhány házi készítésű bonbon! Az a legjobb benne, hogy saját magad állíthatod össze az ízkombinációkat, kitalálhatod, milyen formát választasz, sőt, még a sütőt sem kell bekapcsolnod.
Amire szükséged lesz:
- jégkockatartó
- olvasztott tejcsokoládé (többféle)
- étcsokoládé, összesen 1300 g
- 2 ek. kókuszolaj
- töltelék a bonbonba: ízlés szerint jöhetnek a magvak, gyümölcsök, kávé, de maradhat natúr csokis is
- 200 ml tejszín
- 200 ml csokoládélikőr
Az elkészítés:
https://www.instagram.com/p/BrKzrXtBOmX/
- Olvassz meg némi csokoládét – többfélét is válassz –, töltsd habzsákba, majd nyomj belőle mintát a jégkockatartókba. Tedd a hűtőbe pihenni!
- Az 500 g csokoládét törd apróbb darabokra, add hozzá a kókuszolajat, mikrózd 2 percig – amíg megolvad –, majd keverd egyneművé. Ebből önts a jégkockatartó minden rekeszébe, majd fordítsd lefele azt, hogy a felesleg kifolyjon. Mehet is a hűtőbe.
- A 200 ml tejszínhez keverd hozzá a csokilikőrt, és mikrózd 1 percig. Vágd apróra a 800 g étcsokit, öntsd hozzá a csokilikőrös tejszínt, és keverd egyneművé, amíg fel nem olvad benne a csoki. Ezt a masszát töltsd habzsákba, nyomj minden jégkockatartóba egy keveset, helyezd bele a bonbon töltelékét, majd nyomj rá még egy adag masszát, hogy ellepje. Végül spatulával egyengesd el a keveréket, és öntsd rá a maradék olvasztott csokit.
- Tedd hűtőbe, hogy összeálljon, megszilárduljon, majd tálald, vagy csomagold be karácsonyi dobozba.
Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:
- 6 dolog, amit ne intézz el karácsonyig!
- Te kitaláltad már, hogy mit veszel fel karácsonykor?
- Milyen körmöt varázsolsz karácsonyra? Néhány ötlet, hogy a manikűröd is pompázzon!