3 hűsítő házi jégkrém, amit fagylaltgép nélkül is elkészíthetsz

Egyetlen nyár sem múlhat el kedvenc fagylaltjaink nélkül, de ha már unod a megszokott ízeket, akkor próbáld ki ezeket a különleges, egészségesebb alternatívákat.

Sokan decemberben is képesek egy doboz jégkrémmel zárni az étkezést, mások hallani sem akarnak a hűsítő finomságról, amíg a hőmérséklet nem emelkedik 25 Celsius-fok fölé. Azonban most már nem is számít igazán, melyik csoportba tartozol – a nyár közeledtével mindkét tábornak szüksége lesz egy isteni házi fagylalt receptre. Kezdésképp mutatunk hármat, amelyek könnyen a nyár nagy kedvencei lehetnek.

Rebarbarás-málnás granita

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 1/3 csésze cukor
  • 1,25 liter víz
  • 350 gramm rebarbara (kb. 3-4 szár), meghámozva és szeletekre vágva
  • 175 gramm fagyasztott málna
  • 1-2 evőkanál friss citromlé
  • 1/4 teáskanál só

Elkészítés

  1. Egy közepes méretű lábasban 1,25 liter vizet forralj fel a cukorral.
  2. Öntsd bele a megtisztított és feldarabolt rebarbarát és a sót. Párold addig, amíg a rebarbara elkezd szétesni (körülbelül 5 perc). Keverd hozzá a málnát, és főzd még 2 percig.
  3. Készíts elő egy nagyobb tálat és egy finom szemű szitán szűrd át a masszát, nyomkodd meg nyugodtan a nagyobb darabokat és a szita alját se felejtsd el lekaparni. Add hozzá a friss citromlevet (ízlés szerint 1-2 evőkanál).
  4. Öntsd egy lapos műanyag tálba, és tedd félre hűlni. Ha már nem gőzölög, tedd a fagyasztóba nagyjából 3-5 órára.
  5. Tálalás előtt zúzd össze. Az állaga olyan kell legyen, mint egy jégkásának.

Tahinis-banános vegán jégkrém

Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 300 gramm fagyasztott banán
  • 30 gramm tahini (földimogyoró- vagy mandulavajjal helyettesíthető)
  • 18 gramm cukrozatlan kakaópor
  • 15-30 ml juharszirup
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 csipet só

Elkészítés

  1. A fagyasztott banánt öntsd egy turmixgépbe, keverd össze és 3-5 perc alatt keverd sűrű, krémes állagúra. Közben érdemes párszor felnyitni a turmix tetejét, és az oldalára ragadt nagyobb gyümölcsdarabokat lekaparni, hogy valóban homogén állagú legyen a krém.
  2. Add hozzá a tahinit, a kakaóport, a juharszirupot, a vanília aromát és a csipet sót, majd ismét keverd össze.
  3. Akár azonnal tálalhatod, de ha szilárdabb állagú jégkrémet szeretnél, akkor tedd 1-2 órára a fagyasztóba.

Mangós-bazsalikomos fagylalt

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dipali rawat (@hunger_attack) által megosztott bejegyzés

Hozzávalók (6 adaghoz)

  • 3-4 csésze fagyasztott, szeletelt mangó
  • 400 ml kókusztejszín
  • 1/4 csésze juharszirup
  • 1 evőkanál friss bazsalikomlevél, apróra vágva

Elkészítés

  1. A fagyasztott mangót, a kókusztejszínt és a juharszirupot öntsd egy turmixgépbe vagy egy konyhai robotgépbe, keverd sűrű, krémes állagúra.
  2. Add hozzá a friss bazsalikomot és néhány másodpercig újra indítsd be a turmixgépet.
  3. Öntsd egy kenyérsütő formába és 3-4 órára tedd a fagyasztóba.
  4. Tálalás előtt hagyd egy kicsit kiolvadni, és díszítsd kedved szerint (apróra vágott magvakkal vagy gyümölcsdarabokkal is isteni).

Nyitókép: Johner Images/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Tedd meg a befizetéseidet, mi pedig megnöveljük a nyerési esélyeidet maximum 275 000 forintig. (x)