Kipróbáltuk, és bevált: ettől lett dúsabb kolléganőnk haja

Csak egy dolog kell hozzá!

Amikor azon tűnődtem, hogy milyen vitamint szedjek a töredező tincseimre, készítmények egész tárházába futottam bele. Annyira nem tudtam választani közülük, hogy inkább házi praktikák után néztem. Meg is lett a tuti befutó!

Régóta tapasztalom, hogy egyre jobban töredeznek a hajvégeim. Maguk a tincseim is vékonyabb szálúak, itt-ott mintha pedig már kevesebb is lenne, ez pedig megrémít. A hideg ellen megvan persze a tuti módszerem: sapkát húzok. Ezzel nincs gond. Viszont nagy általánosságban már korántsem olyan dús a hajam, mint kb. 10 éve volt.

Egy időben szedtem táplálékkiegészítőt, amely a hajat hivatott erősíteni, viszont nekem egyáltalán nem vált be. Nem tapasztaltam hajnövekedést, nem éreztem erősebbnek, dúsabbnak, egészségesebbnek sem a hajam. Valószínűleg nem az én hajtípusomnak megfelelő készítményt szedtem. Vagy kamupirulákba futottam bele.

Ekkor beszereztem egy hajvégápolót, hogy legalább a töredezett végeket megregulázzam. Ez sikeres volt, azóta is használom azt a terméket. A sampon és a kondicionáló cseréjén is gondolkodtam, váltottam is, de ez sem eredményezett dúsabb hajzuhatagot. De legalább nem is rontott a jelenlegi állapoton.

Ezt a technikát a régi fodrászomtól lestem el

Dús hajat akarok!

Mikor nemrég ismét a hajápoló kapszulákon törtem a fejem, annyi félét találtam, hogy választani se tudtam. Sőt, laikusként az összetevők listája sem nyújtott nekem sok információt. Oké, kollagén. Ez pipa. De mi kell még?

Ekkor esett meg velem a következő: egyszer hajmosás közben hirtelen elment a meleg víz. Ez pedig hatalmas szerencse volt! Elsőre nem így gondoltam, de a hangos visítás közben eszembe jutott egy régi fodrászom tanácsa:

A hideg-meleg váltóvizes hajmosás serkenti a hajnövekedést.

Megfogadtam, hogy a következő hajmosáskor bedobom a trükköt. Azóta rendszeresen öblítem le így a hajam a mosás végén, és úgy látom, mintha jobban nőne ettől. De lehet, hogy csak placebo az egész?

A módszer

A lényege az, hogy a váltott hideg-meleg víz stimulálja a hajhagymákat, serkenti a növekedést, dúsabb hatást eredményez. Figyelj viszont a gyakori váltásokra. Pár másodpercig (kb. 3 mp.) engedd a jéghideg vizet a fejedre, majd válts forróra. Majd ismét a hideg. Közben végezz körkörös mozdulatokat a zuhannyal, hogy mindenhova elérjen a víz, ne csak egy adott pontot célozz meg!

Nekem bevált ez a házi praktika, és neked is ajánlom. Centikben nem mértem az eredményt – egyébként is rendszeresen vágatok a hajam végéből, hogy frissüljön. Azért is szuper ez a tipp, hiszen csak egy dologra van szükséged: vízre. A dús hatás érdekében mindenképp próbáld ki – olcsóbb, mint egy hajpirula.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: