Otthoni praktikák: ez az egyszerű, házi készítésű tisztítószer mindent ver!

A házi készítésű tisztítószerek nemcsak lényegesen olcsóbbak, de sokszor hatékonyabbak is a boltban kapható társaiknál. Ráadásul természetes összetevőket tartalmaznak, így még a környezetedet is kíméled.

Ki ne emlékezne a Bazi nagy görög lagzi mindenre jó Windexére, ami nemcsak az ablakfelületek tisztántartására, de orrcsont törésre, elszakadt ruha befoltozására és lelki sebek gyógyítására is alkalmas csodaszer volt, legalábbis a filmben mindenképp. Sajnos mi még nem vagyunk a takarítás alkimistái, így ilyen csodaszert nem ígérhetünk, de azt garantálhatjuk, hogy az alábbi takarítószer valóban nagyon hatékony.

fotó: Maskot/GettyImages

Illatos univerzális tisztítószer

Hozzávalók:

  • egy rész fehér ecet
  • egy rész víz
  • citromhéj
  • rozmaring ágak

Elkészítés: 

Imádni fogod ezt a néhány összetevős, pénztárcabarát jolly-joker tisztítószert, ugyanis szinte bárhol bevetheted a lakásban. Keverd össze egy palackban az összetevőket, rázd fel és legalább egy hétig hagyd összeérni a polcon. Ha elkészült, kiváló a vízkő, az ablakon lévő szennyeződések, vagy akár az üvegfelületek tisztítására. De a szemetesedet se kíméld tőle, ha jó illatot szeretnél a konyhában. Sőt akár a falon is alkalmazhatod, ha esetleg valamelyik gyereked Picassonak képzelte magát. Vigyázat! Ne használd semmilyen természetes kőfelületen, mert az ecet és a citrom összemarhatja őket. De rozsdamentes acélon és egyes háztartási gépek felületén is érdemes vigyázni vele, erős hatása miatt.

Forrás: Goodhousekeeping
Nyitókép: seng kui Lim / 500px/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: