Házi praktikák: egy egyszerű, de tuti tipp a gyönyörű szobanövényekért

Ez a házi készítésű növényerősítő nem tartalmaz vegyszert, ezért kíméli a környezetet, mégis új életet lehel szobanövényeidbe.

Szobanövényeink nemcsak életet lehelnek otthonunkba azáltal, hogy tisztítják a levegőt, de csökkentik a stresszt, jó közérzetet biztosítanak, ráadásul a szemünknek is kellemes látványt nyújtanak dekoratív kinézetükkel. Egyesek szerint szobanövényeink még a rezgéseinkre is hatnak, vagyis nagyban hozzájárulnak ahhoz hogy otthonodban is jó legyen a vibe. Azonban, ahogy a mondás tartja: üres kancsóból nem lehet önteni, néha cserepes barátainknak is szüksége van egy kis utánpótlásra, főleg ami a táplálékukat illeti. A nem megfelelő öntözés és tápanyaghiány a pusztulásukat is okozhatja. Ha úgy látod, kedvenced egy ideje kókadozik annak ellenére, hogy megfelelő fényviszonyok között tartod, és figyelmesen ápolod, akkor elérkezett az ideje egy kis extra gondolkodásnak, hogy új erőre kapjanak.

;

A recept rendkívül egyszerű: vegyél egy teafiltert, és a benne lévő teát szórd egy 3 dl-es edénybe. Tegyél bele még két kanál zabpelyhet, majd öntsd fel forró vízzel. Hagyd állni legalább egy órát, de akár egész éjjel. Majd az egészet szűrd át, és három hetente öntözd meg vele szobanövényeidet. Ez a természetes szer ellátja növényeidet a növekedésükhöz szükséges tápanyagokkal és megvédi a virágföldet is a kórokozóktól. Ápold zöld szobatársaidat, hogy otthonodban toxinmentes legyen a légkör.

Forrás: instagram
Nyitókép: Fotó: Luis Alvarez / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: