Helen Mirren: „Az öregedés ünneplésre ad okot” – A színésznő nem fél az idő múlásától

Az Oscar-díjas sztárt egyáltalán nem zavarja, hogy milyen irreális szépségideál él a nőkkel kapcsolatban a köztudatban, mivel ő csakis a saját szabályai szerint éli az életét és mindenkit arra biztat, ismerje fel a saját értékeit.

Hiába is próbál minél irreálisabb elvárásokat támasztani a média vagy a filmipar a nők felé a megjelenésüket illetően, Helen Mirren köszöni szépen, de eszében sincs ezekkel foglalkozni. A 75 éves színésznő nem hajlandó arra, hogy egy plasztikázott, filterezett világban éljen, ezt pedig bátran vállalja: büszke a ráncaira és gyakran feltölt olyan képeket az Instagram oldalára, ahol nem visel sminket. Sőt, a 2019-es Cannes-i fesztivál alkalmából például pinkre festette a haját.

Fotó: Mike Marsland/WireImage/Getty Images

Az Oscar-díjas sztár fel is szólal azzal kapcsolatban, hogyan éli meg az évek múlását. „Nem elegánsan, hanem szégyenletesen szeretnék megöregedni” – vallja. „Az öregedés ünneplésre ad okot és az az igazság, hogy ez egy véget nem érő kaland. Én élvezem ezt.” Példaértékű hozzáállására sokan felfigyeltek az évek során, többek között például a L’Oréal Paris is, így a színésznő 2014-ben a márka arca lett. A L’Oréal egyébként évente megrendezi a Women of Worth elnevezésű eseményét, melyen olyan nők előtt tisztelegnek, akik változást hoznak létre a közösségükben – ez az ügy pedig Helen szívében is fontos helyet foglal el. „Bátorítani és segíteni szeretném a fiatalokat abban, hogy felismerjék a saját értékeiket, illetve abban is, hogy képesek legyenek előre haladni az életben” – mondja. „Tapasztalataim szerint az önértékelés és az önbizalom nem abból fakad, ha folyamatosan befelé fordulunk, akkor érjük el, ha elkezdünk szétnézni a világban, hogy mit tehetünk meg másokért.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Helen Mirren (@helenmirren) által megosztott bejegyzés


Helen azt is elárulta, hogy a karantén ideje alatt szüksége volt egy kis „segítségre” ahhoz, hogy magabiztosnak érezze magát: reggelente kibújt a pizsamájából és felöltözött akkor is, ha nem mehetett sehova, megigazította a haját és feldobott egy kis sminket. „Nem vagyok az a típus, aki mindennap ugyanazt csinálja. Van, hogy élénk pink, vagy vörös rúzst viselek, míg máskor nagyon visszafogottan festem ki magam.” Férjével, Taylor Hackforddal együtt pedig elhatározták, hogy megpróbálnak minél egészségesebben élni a lezárások alatt: ő jógázni, párja pedig piláteszezni kezdett el.

Forrás: Harper’s BAZAAR
Nyitókép: Frazer Harrison/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

 

 

Legnépszerűbb cikkek: