Helló strandszezon! – A legjobb fürdőruhák 7 ezer forint alatt

Klasszikus bikini vagy modern fürdődressz?

Nincsen nyár strandszezon nélkül és nem telhet el strandolás egy trendi fürdőruha nélkül. Összegyűjtöttük kedvenc 7000 forint alatti darabjainkat, amik között mindenki megtalálja a szívéhez legközelebb álló bikinit vagy egyrészes dresszt.

Az ókori görög és római festményekről tudjuk, hogy a bikini, pontosabban annak elődje már évezredekkel ezelőtt megjelent a női viseletben. Amíg az ókori Görögországban inkább csak a sportolás során használták, addig a római emlékekből már jól kivehető, hogy a hölgyek a fürdőzések alatt viselték a kétrészes fürdőruhákat. A mai értelemben vett bikini azonban jóval később, az 1940-es években vált (újra) ismertté. Arról, hogy kinek a nevéhez köthető megoszlanak a vélemények, hiszen Louis Reard és Jacques Heim is saját szabadalmának tartotta az ikonikus darabot. Először Jacques Heim mutatta be „a világ legkisebb fürdőruháját” 1946 májusában, de találmányával nem keltette fel annyi ember figyelmét, mint az várta. Nem úgy Reard, aki két hónappal később robbant be a köztudatba Atome névre keresztelt darabjával, ami még kevesebbet takart a női testből. 

Néhány év ugyan eltelt, mire mindenki elfogadta az új, merész ruhadarabot, de a hollywoodi filmcsillagoknak hála gyorsan megugrott a népszerűsége. Bridget Bardot, Elizabeth Taylor és Sophia Loren is hozzájárultak ahhoz, hogy a napjainkban már teljesen természetesnek számító viselet megkapja a neki kijáró figyelmet. A bikini híre azóta is töretlen és ma már el sem tudjuk nélküle képzelni a vízparti nyaralásokat. Azonban az elmúlt néhány évben egyre több csodálatos egyrészes fürdőruhával is megörvendeztetnek minket a különböző divatmárkák, így nem is csoda, hogy egyre többen cserélik bikinijüket egy klasszikus fürdődresszre. Egy modern szabású, színes darabra vágysz? Esetleg egy egyszerű, pöttyös bikinit szeretnél beújítani erre a nyárra? Mutatjuk a kedvenceinket, amikért ráadásul maximum 7000 forintot kell kiadnod a kezedből.

1. Klasszikus fekete magasított derekú alsórésszel, Reserved felső: 3495 Ft, alsó: 2995 Ft

reserved

2. Kombinálható csíkos fürdődressz, Reserved 6995 Ft

reserved

3. Csíkos bikini levehető vállpánttal, H&M felső: 3995 Ft, alsó: 2995 Ft

h&m

4. Piros dressz keresztpántos hátrésszel, Bershka 6995 Ft

bershka

5. Bézs pöttyös bikini, Reserved felső: 2995 Ft, alsó: 2995 Ft

reserved

6. Aszimmetrikus fürdőruha, Zara 3595 Ft

zara

7. Kék pöttyös bikini, Pull&Bear felső: 3995 Ft, alsó: 2995 Ft

pull

8. Fodros fürdődressz, Bershka 6995 Ft

bershka

9. Ekrü bikini áttört részletekkel, Reserved felső: 3995 Ft, alsó: 2995 Ft

reserved

10. Pánt nélküli fürdődressz fodros csípőrésszel, Zara 3595 Ft

zara

Nyitókép: Look Studio/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: