Te tudod, miért különlegesek Hemingway macskái?

Amíg egy kutyának gazdája van, addig egy macskának alattvalói. Valamit tudhatnak ezek a doromboló szőrmókok, hiszen a világhírű írót, Hemingwayt is levették lábáról, és mára tappancsuk lenyomata Key West-i házának védjeggyé vált.

A kalandos életű világhírű íróról, Ernest Miller Hemingwayről köztudott volt, hogy rajongott a természetért. A 20. század egyik legnagyszerűbb írója azonban különösen szerette a macskákat, és tőle származik az a szállóige is, miszerint egy macska csak a következőhöz vezet. Első cicáját, Snowballt, vagyis Hógolyót az 1930-as években kapta jóbarátjától, Steni Dekster hajóskapitánytól. Ez a cica azonban egy különös genetikai deformációval, vagy ha úgy tetszik, evolúciós upgrade-del érkezett a Key West-i rezidenciára.

Snowballnak hat ujja volt

Ez igaz, de egy imbolygó és folyton mozgásban lévő hajón élő, egerésző macskának különösen fontos, hogy stabil lábakon álljon. Erre pedig az a különleges fejlődési rendellenesség, amivel Snowball rendelkezett, tökéletes volt. A polidaktilia, vagyis sokujjúság, ami egy örökölhető fejlődési rendellenesség, hatújjúságban jelentkezik. Az embereknél is előfordul, és általában a kisujji részen jelentkezik ujjtöbblet formájában. A cicáknál ez nagyon cukin néz ki, a tappancsuk extra széles, úgy néznek ki, mint a kis minitigrisek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Michelle Petrova (@winobikerbabe) által megosztott bejegyzés

Valahol a lelkünk mélyén a macskákat mindannyian az állatvilág sündörgő kis gengsztereinek tartjuk, hiszen akinek valaha volt már dolga cicával, tudja mennyire öntörvényűek. Így vagy úgy, de elérik céljaikat, és az embert valamiféle alattvalójuknak tekintik csak. Szabadon járnak kelnek, és vívják csatáikat. Imádják az életet és sokasodnak. Snowball leszármazottai zömében polidaktiliával születtek, és így az évek során átvették az uralmat és egyre több és több cirmos élt a floridai házban.

Hemingway macskái elszaporodtak Key Westen

Jelenleg a múzeummá alakított Key Westi házban több mint ötven polidaktiliás cica sündörög, és nagy bajban van az, aki a szuvenír shopban olyan könyvet szeretne választani, amelyiken éppen valamelyik durmol, mert a macsekok körülbelül olyan nagy becsben vannak tartva, mint az indiai szent tehenek. Tilos a nyugalmukat megzavarni, viszont emlékként megvásárolhatod őket bögrén és pólón is. Ha valaha arra jársz, érdemes egy ötcentest is a zsebedben tartani. Mert hogy van egy érmenyomó is a házban, amellyel nyomtathatsz magadnak hatujjú tappancsos érmét.

Mindannyiunkban van valami közös. Például az, hogy különbözőek vagyunk. Ha megtanuljuk tisztelni és becsülni a másságot, könnyen lehet, hogy olyan csodálatos új utakra vezet, amelyek tele vannak színekkel, magasságokkal és mélységekkel. Egyszóval változatossággal. Márpedig arról tudjuk, hogy gyönyörködtet.

Nyitókép: American Stock Archive / Contributor / Getty Images és Paul Harris / Contributor / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

    Legnépszerűbb cikkek: