7 ajándékötlet könyvmolyoknak, amivel biztosan nem lőhetsz mellé karácsonykor

Bár már megállíthatatlanul közeleg a Szenteste, ne ess kétségbe! Még bőven elég időd van, hogy megvedd a tökéletes meglepetést azoknak a barátaidnak vagy rokonaidnak, akik az irodalom szerelmesei. Mi adunk is neked néhány tippet!

Bár úgy tűnhet, hogy egy könyvmolyt megajándékozni a legegyszerűbb dolog az egész világon, valójában ennél nehezebb küldetés nincs is. Igen, biztosan örülne egy új regénynek, de amennyiben nem fotóztad le egyszer titokban a könyvespolcát (vagy nem tudsz segítséget kérni attól, akivel együtt él), sajnos nagyon könnyen mellélőhetsz és beduplázhatod az egyik kötetet a gyűjteményéből. Éppen ezért mi inkább azt javasoljuk, hogy olyan dologgal lepd meg őt, ami ugyan kapcsolódik az olvasáshoz, DE mégsem könyv. Össze is állítottunk egy listát a kedvenc hazai (kis)vállalkozóink kínálatából, amivel egyetlen könyvmolynál sem foghatsz mellé!

1. Kölcsön könyv visszajár!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Judit Kaposztas (@artistampdesign) által megosztott bejegyzés

Van valami, amire minden irodalom-őrült már-már allergiás: méghozzá arra, ha nem kapja vissza a kedvenc köteteit. Miközben a másik fél talán már nem is emlékszik arra, hogy kitől kérte el az adott művet… Egy személyre szabott ex libris pecsét viszont megoldja ezt a problémát: a tulajdonos ugyanis így „megjelölheti a területét”. Ráadásul egy tündéri mintával teheti meg azt.

2. Úgy vigyázz rá, mint a szemed fényére!

A könyvmolyok nemcsak attól rettegnek, hogy nem kapják vissza a köteteiket, hanem attól is, hogy megsérül a kedvenc regényük. A táskában könnyedén kifolyhat egy toll tintája, de akár a víz vagy a kávé is a kulacsból, ez potenciális veszélyt jelent az imádott kötetekre. Ezért jó, ha kapnak tőled egy oltalmazó könyvtasit! (Ebbe természetesen az e-book olvasót is beletehetik.)

3. Egy olvasó naplója

Ha az ember hónapról hónapra több könyvet is elolvas, akkor fennáll a veszélye annak, hogy egy idő után elhalványulnak a korábban befejezett kötetek emlékei. Na, de ha minden műről írunk egy kicsit Szabados Ági legújabb olvasónaplójába, akkor még évek múlva is könnyedén felfrissíthetjük az élményeinket bármelyik regény kapcsán.

4. Psszt! Olvasok!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

delkabag (@delkabag) által megosztott bejegyzés

Biztosan van, akinek teljesen mindegy, milyen ruhában kuckózik be olvasni, de mi akkor is a kényelmes szettekre esküszünk! Ehhez természetesen egy pihe-puha zokni is hozzátartozik. Az Ott Anna x delkabag közös darabja ráadásul még azt is jelzi a könyvmolyok környezetében élőknek, hogy ilyenkor egyáltalán nem lehet őket zavarni…

5. Ég a gyertya, ég

A tökéletes hangulat megteremtéséhez azért többre van szükség egy kényelmes zokninál: nem árt egy fantasztikus illatú szójagyertya sem, ami képes arra, hogy azonnal ellazítsa az olvasót.

6. Csak még egy fejezetet…

Ezek után már csak egy dologra van szükség: egy csodaszép bögrére, amiből olvasás közben forró csokit, teát vagy kávét szürcsölgethetnek.

7. Írd meg a saját bestsellered!

Időnként még a legelvetemültebb könyvmolynak is szünetet kell tartania az olvasásban. Ilyenkor szuper kikapcsolódás lehet számukra a Libertine Könyvesbolt „Egyszer volt…” című társasjátéka, aminek éppen az a célja, hogy a játékosok előálljanak a saját történetükkel…

Nyitókép: Marko Klaric/Pexels

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: