Heti horoszkóp: az Ikrek telihold arra ösztönöz, légy hű önmagadhoz

Hamarosan itt a legnagyobb családi ünnep, de előtte még az év egyetlen Ikrek teliholdja. Ha most okosan játszunk a csillagok kínálta lehetőségekkel, karácsonyra kitisztulhat minden.

A családi viszonyok olykor nagyon keszekuszák és terheltek tudnak lenni. Az év egyetlen Ikrek teliholdja azonban most abban segít, hogy ezeket a kapcsolatokat rendezhessük és összekapcsolódhassunk a megértésen és a szereteten keresztül egymással. A napokban most elég meghatározó és duális energiák lesznek, ezért nagy rajtunk a felelősség abban, hogy milyen irányba tereljük őket. Elviselhetetlennek érezhetjük a terheket, de tudnunk kell, hogy ezek által kerülhetünk a valóban értékes minőségekbe. Mindannyiunknak fel kell állítani a határokat. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy másokat megbántunk, hanem azt, hogy tisztelettel és megértéssel vagyunk saját magunk és ezáltal mások igényei felé is. Felismerjük, hogy mi az önszeretet és ennek megértésén keresztül családtagjainkat is ugyanezzel a szeretettel és tisztelettel kezeljük.

KOS

Tudjuk, hogy te vagy a csillagjegyek úttörője, de ezen a héten érdemes másokat is hagyni, hogy szóhoz jussanak. Ahogy a telihold az Ikrek jegyébe érkezik, a közösséggel kapcsolatos területeidre érdemes odafigyelni. Lehet, hogy egy rokonlélekkel találkozol, akinek lendülete, tehetsége és zsenialitása versenytársként romboló lehet, de ha egyesítititek erőforrásaitokat, dinamikus párossá válhattok. Sőt, ebben a partnerségben egy erős romantikus potenciál is rejtőzik. Mivel azonban a plátói zónádban állnak most a konstellációk, valószínűleg az üzleti partnereid vagy munkatársaid között kell keresned az illetőt.

BIKA

Most, hogy az év egyetlen Ikrek teliholdja megvilágítja az anyagias zónáidat, könnyen lehet, hogy rástresszelsz a pénzügyekre. Ez nálad amúgy sem ritka, és tudjuk, hogy nem a kedvenc elfoglaltságod, de érdemes most mindent szépen rendbe tenni, hogy az ünnepek alatt már ne lebegjenek a fejed felett, mint Damoklész kardja. Nyugdíjbiztosítást kötnél? Itt az idő. Előtakarékoskodnál? Úgyszintén. A héten a munkaügyeknek is kedveznek a csillagok, még akkor is, ha a végeredményt csak jövő év elején arathatod le majd. Könnyen lehet, hogy az ünnepek alatt most neked kell összetartanod a családot. Díszítsetek közösen fát, adakozzatok vagy sétáljatok a szabad ég alatt.

IKREK

Most, hogy az Ikrek telihold megérkezik, fényesebben csillogsz, mint az Eiffel-torony. Csupán egyetlen dologra kell odafigyelned, de ez az egyik legnehezebb: arra, hogy az elkövetkezendő időszakban mindvégig autentikus maradj. Legyél hű önmagadhoz, saját énedhez. Néha az árral szemben kell és célszerű is úszni, nem pedig a tömeggel együtt sodródni. Valamit másképp gondolsz, érzel, mint a többiek körülötted? Kövesd az intuíciódat. Persze előfordul, hogy ehhez meditálnod, naplóznod kell és el kell csendesítened a benned zajló feszültségeket. De azért nem kell semmi szélsőségesre gondolnod, és olyan döntéseket hoznod, hogy eladod a lakásodat és mondjuk Zimbabwéba költözöl.

RÁK

Ha lehúz, miért kapaszkodsz még mindig bele? Készen állsz rá, most, hogy az év egyetlen Ikrek teliholdja bevilágítja a befejezések és megadások területeit, hogy elvágj bizonyos kötelékeket? A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes. Semmi sem tart örökké. Ha van olyan dolog, ami már nem szolgál téged, itt az idő, hogy túllépj rajta. Ha őszinte szeretnél lenni magadhoz, egy ideje már biztosan érezted, mi nem volt helyes. A következő két hétben az univerzum támogat abban, hogy elkerüljenek a kimerítő munkahelyi kötelezettségek, mérgező barátságok vagy saját korlátozó hiedelmeid. Élj a lehetőséggel!

OROSZLÁN

Madarat tolláról, embert barátjáról. A napokban kaphatsz egy kis emlékeztetőt az univerzumtól, hogy azok alapján ítélnek meg, akikkel körülveszed magad. Bár a te jeled az egyik leghűségesebb, a jövődre nézve nem engedheted meg magadnak, hogy mások felelőtlen szokásai miatt veszélybe kerüljön az általad elvégzett kemény munka. De szerencsére nem kell, hogy mindent egyedül csinálj. Most hozzád hasonló gondolkodású, szép lelkű embereket vonzhatsz az életedbe. Hívd össze barátaidat jótékonykodásra, és ne felejtsd el szemedet a hosszú távú céljaidon tartani.

SZŰZ

Úgy érzed, már majdnem betelt a pohár és nem bírod tovább? Tarts ki. Erőfeszítéseid, kitartásod hamarosan megtérülhet. A cél, amire nyár óta törekszel, most elérhető közelségbe kerül. Az Ikrek telihold a sikereid területére összpontosít energiát és lehetőségeket. De csak a következő két hét áll lehetőségedre, hogy feljebb lépj a ranglétrán. Függetlenül attól, hogy hová kötelezed el magad, vagy mi mellett döntesz, még az év vége előtt be kell fejezned nyitott végű projektjeidet. Úgyhogy még utolsó erőddel adj bele mindent, fontos szemek figyelnek és elhivatottságoddal most lenyűgözheted őket.

MÉRLEG

Szerinted belefér még egy ünnepek előtti kiruccanás? Nagyon rád férne, ráadásul az Ikrek telihold az utazások a kalandok és a kultúrák közötti kapcsolatok területére hoz most lehetőségeket neked. Ez egy spontán energia, úgyhogy most érdemes a belső hangodra hallgatni akkor, ha esetleg még be tudsz szorítani egy rövid utazást valahová. Már egy nap is csodákat tehet annak érdekében, hogy megújuljon és újjáéledjen a lelked. Nincs most lehetőséged utazni? Akkor csak hozd össze barátaidat és foglaljátok be, előlegezzétek le most egy későbbi utatokat.

SKORPIÓ

Nos, a héten nem kell semmilyen alacsonyan lógó fagyöngy alá bevetned magad, hogy felforrósodjon körülötted a hangulat. Az év egyetlen Ikrek teliholdja a csábítás területén ér, úgyhogy most tényleg minden tekintet rád szegeződik és vonzod az erotikát. Bár a halak többsége a „dobd vissza” kategóriában úszkál, most könnyen találhatsz közöttük olyat is, amelyik aranyat ér. A lelkes telihold olyan mély elme-test-lélek kapcsolattal ajándékozhat meg, amelyről álmodtál. Ha pedig párkapcsolatban élsz, és szeretnéd újra belobbantani a szikrát, egy kissé ellentmondásosnak hangzó tanács: kicsit kapcsolódj ki, sportolj és vegyél vissza.

NYILAS

A tárgyalóasztal hívogat? Akkor foglalj helyet. Az év egyetlen Ikrek teliholdja megvilágítja az üzleti zónádat és ezzel együtt pont kerülhet egy fontos dolog végére. Ez a holdállás a kötelezettségvállalások házában alakíthat ki duettet a szólódból. Viszont alaposan gondold át, mielőtt bárkit is partnernek választanál. Az Ikrek teliholdjának kettőssége ugyanis ellentmondásos karaktert is hozhat életedbe. Bár az elején úgy tűnhet, minden rendben van köztetek, egy kis nyomozással feltárhatsz olyan különbözőségeket amely az életvitelben, a pénzben vagy fundamentális alapokban rengeti meg a kapcsolatot.

BAK

Szükséged lesz egy kis ünnepi zsonglőrködésre, hogy ne vállald túl magad. Szerencsére az Ikrek telihold most növeli hatékonyságodat és segíthet abban, hogy a sok kötelezettségedet le tudd küzdeni, és teret kapj egy kis öngondoskodásra is. Tedd meg magadért! Hogy tisztán láss, készíts listát és az első három legfontosabb dolgodat kormányozd kikötőbe úgy, hogy közben nem felejted el feletteseidnél marketingelni önmagad. Mutasd meg, hogy képes vagy vezetőként működni és kidelegálni a folyamatokat. Közben pedig a napi hat kávé és két müzliszeletről kezdj el áttérni egészségesebb étrendre, és a megnyert időt magadra fordítani.

VÍZÖNTŐ

Néma gyereknek… Ha van egy fontos megosztandó üzeneted, akkor ne várj a sült galambra. Senki sem fog interjúra kérni, ráadásul az Ikrek telihold megingathatja most a ragyogás, a szerelem és a hírnév területeit is. Itt az idő hát az előretörésre és a híred terjesztésére. Ez a vállalkozó szellemű lárma nagyszerű önreklám lehet, és ha most megfelelő arányban kevered a szerénységet és a tudatosságot, felpörgetheted magad körül a hírverést. Gondold át, mit hozol te a világnak? Ne foszd meg az embereket azoktól az ajándékoktól, amelyek átáradnak rajtad. Sőt, a hét szerelmi téren is nagy fordulatot hozhat, és végre egy egészséges kapcsolatban találhatod magad.

HALAK

Jól érzed magad otthon? Vagy egy kis változtatásra lenne szükséged? Ha igen a válasz, akkor csöngess át a szomszédoknak, és kérdezd meg őket, mikor nem zavarnád őket egy kis fúrással-faragással. Nagyobb változtatásokon töröd a fejed? Ideje megtervezni a jövő évi nyaralást vagy a közelgő síutatokat. Szívesebben élnél valahol máshol? Talán ott tegyél egy felfedezőtúrát. Az ünnepek közeledtével pedig tartsd magad körül szeretteidet, legyenek azok választott családtagok vagy igaziak. Nem kell, hogy túlzásokba ess. Egy kedves koktélparti vagy vacsora már elegendő lehet ahhoz, hogy kapcsolódni tudjatok. Mivel a hold a családközpontban telik meg, összeütközésbe keveredhetsz egy családtagoddal. Maradj higgadt és ne mondj semmi olyasmit, amit később megbánhatsz.

 

Forrás: astrostyle
Nyitókép: Anastasiia Zvonary/GettyImages 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: