Heti horoszkóp: biztonsági öveket becsatolni

A Merkúr retrográd a legagresszívabb jelben, a Kosban történik, úgyhogy mindennél óvatosabbnak kell most lennünk.

A Merkúr retrográd a Kosban nem játék. Ráadásul számos egyéb asztrológiai esemény is bonyolítja, a Schumann-rezgések – vagyis a Föld rezgésszintje – pedig szintén hétről-hétre emelkedik. Jobb lesz minden jegynek odafigyelni és becsatolni a képzeletbeli űrhajó biztonsági övét. Ha azonban tisztában vagyunk azzal, hogy a mostani bolygóállások, a múltbéli sérelmeket visszahozva a javunkat szolgálják és a legnagyobb gyógyulást hozhatják el, az űrutazás csodálatos lesz.

KOS

Ha a zodiákus évet tekintjük (aminek nemrég volt fordulópontja) kijelenthetjük, ez számodra az epikus növekedés éve volt. De miközben erre koncentráltál, a régi énedről kicsit megfelejtkeztél. Most a hírvivő Merkúr retrográd azonban a figyelmedet azokra a dolgokra irányítja, amelyeket hátrahagytál. Egészen április 25-ig szinkronizálhatod őket az új tulajdonságaiddal, de nem kell izgulnod, ez egy csendes, belső váltásként kezdődik, mivel Merkúr az önkifejezés területén ér. Vigyázz a kommunikációdra, viselkedésedre és megnyilvánulásaidra, mert mostanában könnyen félreértelmezhetnek. A személyeskedést most egy időre felejtsd el, ahogy a projekteket, prezentációkat is hanyagold.

BIKA

Néha a könnyek ajándékok, amelyek révén felismerheted az erő és az önbecsülés forrását. Persze csak akkor, ha nem hazudsz önmagadnak és kellően nyitott maradsz. Az életed a héten leginkább egy Dalí-festményhez hasonlítható, amikor minden misztikumban és szürrealitásban folyik a padlóra. A kommunikáció bolygólya felpörgeti a tudatalattidat, a fantázia és a valóság közötti határvonal elmosódik. A retrográd nálad most a múltból hív elő egy meghatározó eseményt. Ez lehet munka, de sérelem, árulás is. Ha tisztában vagy vele, hogy azt mutatja, hol van még feladatod, könnyebb lesz a gyógyulás is. Néha nem árt beismerni, hogy a tangóhoz ketten kellenek és neked is részed van a történetekben.

IKREK

Egy kis nosztalgia senkinek sem árt, de a csillagállások most kifejezetten kedveznek is annak, hogy felhívd gyermekkori barátaidat. Ugyanakkor a Merkúr hátrálásával a technika ördöge is aktiválja magát, szóval amikor összecsődíted a régi haverokat, lehet, hogy az utazásszervezésbe már baki csúszik. Ezért a jelszó az egyszerűség. A régi barátokkal való lógás szépsége úgyis pont abban rejlik, hogy önmagad lehetsz. Technikai szempontból azonban oda kell figyelj. Készíts biztonsági másolatot az adataidról, nézd meg, hogyan védheted meg eszközeidet és accountjaidat. Ha pedig valami elromlik, véletlenül se dr. Google-hez fordulj, inkább a szakemberekhez. Most n vásárolj semmi drága kütyüt, és mielőtt bármit rendelsz, győződj meg róla, hogy garanciával is rendelkezik.

RÁK

Ez lesz a hét, amikor meg kell állj egy pillanatra megpihenni. Ez persze nem jelenti azt, hogy fel kell add céljaidat. Sőt. Néha pont egy kis szünet segít hozzá ahhoz, hogy erőd legyen az utolsó erőfeszítésekhez, vagy hogy kapj egy olyan perspektívát, amely eddig elkerülte a figyelmed. A következő, háromhetes retrográd során lesz bőven időd átértékelni karriered bizonyos aspektusait. Lehetséges, hogy eddig túl nagy vehemenciával álltál a dolgokhoz? Stabil alapokon nyugszanak projektjeid? Ne találgass. Készíts pontos ütemtervet és persze költségvetést a projektedhez. A tekintéllyel, hatalommal félreértések adódhatnak, ezért most nagyon vigyázz, kinek mit és hogyan kommunikálsz.

OROSZLÁN

Már megint kicsúszott a szádon valami, aminek nem kellett volna? A következő hetekben gyakran érezheted még így magad, ha nem figyelsz. A Merkúr retrográd a Kosban, a legagresszívabb zodiákus jegyben nálad most a szókimondást hozza elő. Ami nem baj, ha megfontoltság áll a szavaid mögött. Azonban előfordulhat, hogy a dolgoknak több aspektusa és árnyalata van, mint azt te érzékeled. Hiába látod pontosan a helyzeteket, a retrográd ideje alatt az időzítésre is oda kell figyelj, és arra, hogy kizárólag építő kritikát fogalmazz meg. Ha utazást tervezel, legjobb május közepére időzíteni vagy célszerű a legegyszerűbbre szervezni a retrográd miatt. Ellenőrizd időben az útleveleket.

SZŰZ

Csábítás vagy rombolás? A döntés, bár a te kezedben van, a mezsgye elmosódhat, mivel galaktikus őrződ egy bonyolult retrográdba mozdul. A hátramozgás a Kos agresszív jegyében, nálad pedig az intrikák területén történik. Ami a múlt héten még jó ötletnek tűnt, az a héten már „játék a tűzzel” kategória. Ha nem akarod megégetni magad, akkor jó, ha kétszer átgondolod, milyen manővert teszel. Feltűnhetnek ugyanis olyan exek, barátok, munkatársak, akik nem véletlenül merültek feledésbe. Gondold meg alaposan, kit engedsz újra vissza a közeledbe, mert aki aláássa az önbizalmadat, hosszú távon veszélyes lehet. És így van ez az új emberekkel is. Szimatolj mindent körbe.

MÉRLEG

Bár természetednél fogva kivételes diplomáciai érzékkel rendelkezel, a héten még neked is körültekintően kell bánnod a szavaiddal. Ha nem is a nyuszira, de a Merkúr retrográdra nyugodtan ráfoghatod a mostani kapcsolatok terén kiélezett kommunikációs helyzetet. Mindegy, hogy üzleti vagy romantikus területen ér a nyelvbotlás, most komoly fejtörést és gondot okozhat. A héten ezért a „gondolkodj, mielőtt megszólalsz” cetlit ragaszd ki a képernyődre. Különösen akkor, ha nem is kérte az illető a véleményedet. Egyedül szerződések javításakor jön majd jól szemfülességed, de azért ezekkel is várj, ha tudsz vagy add át egy profi ügyvédnek ellenőrzésre aláírás előtt.

SKORPIÓ

A húsvéti nyuszi, ahogy jött, úgy ment is. De mit hagyott maga után? A kupleráj apró kifejezés, pedig a bolygóállásokat tekintve nyugalmad most nagyban attól függ, rendet tudsz-e tartani a házad tájékán, kívül és belül egyaránt. A Merkúr hátráló mozgása ugyanis a rendszerek területén borzolja fel alaposan a Skorpiók kedélyeit. Szánd a következő pár hetet arra, hogy szépen végighaladsz azokon a kötelező feladatokon, amelyeket egy ideje magad előtt tolsz. És sajnos, mivel a Merkúr retrográd a segítőkkel zavart okozhat, mindezt most neked kell megtenni. Embereket irányítasz? Kulcsfontosságú időszak érkezett el arra nézve, hogy áttekintsd a teljesítményüket és meggyőződj róla, valóban értik-e, mit vársz el tőlük.

NYILAS

Ez a nehéz és sűrű hét a zodiákus jelek közül neked lesz a legkönnyebb, de azért neked sem árt megtartanod a józan eszed. A Merkúr retrográd a romantika és az önkifejezés területeit zavarhatja meg. A dráma most azonban nem feltétlenül csak egy szimpla vihart jelent a szerelem tengerén. Remek lehetőséget nyújt – ha nem kerülitek el a kellemetlen beszélgetéseket – arra is, hogy kibontsátok a problémát és a mélyére tekintsetek. Ne feledd, a hullámok nem mindig azért vannak, hogy felborítsák a csónakot. Olykor érdemes őket meglovagolni, mert olyan helyekre vihetnek, ahol még nem jártál, de jó ideje szeretnél eljutni. Ehhez pedig bátorság kell. Nem is kevés.

BAK

Soha nem vádolnánk egy kemény Bakot túlérzékenységgel, de hát nincs mit tenni. A bonyolult és nehéz bolygóállások, a Merkúr retrográddal az érzékenységedet és a testbeszéd-olvasó képességedet egyszerre teszi próbára. Pontosabban nem próbára teszi, hanem abszolút összezavarja az egész rendszert. A következő hetekben nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy félreértelmezed mások jeleit, mondatait és szavait. De akármennyire is úgy tűnik, megsértettek – ráadásul szerinted szánt szándékkal –, fogd vissza magad. Forgathatod a szemedet, de csak egy olyan lavinát zúdítasz a nyakadba, ami egy félreértésen alapul. Inkább menj el sportolni, meditálni vagy egy jó masszázsra. Három hetet kell csak kibírni.

VÍZÖNTŐ

Április a hónapod, amikor elkezdheted felépíteni a birodalmadat, ugyanakkor nem zárhatod ki az életedből az irigykedőket sem, akik visszahúzhatnak. Vagy mégis? A Merkúr, mint galaktikus hírvivő retrográdba lép a Kosban és a kommunikációs szektorodban. Ez most dupla csapás. Lehetnek hatalmi harcaid, amik jó időre megkeseríthetik életedet, ezért most ne hagyd sehol csak úgy ott a telefonodat. Válts jelszót és kétszer olvasd át, mielőtt elküldenél egy levelet. Nem hagytál rajta több címzettet? Extrán figyelj, mert még a legkötetlenebb beszélgetések is tüzes fiaskóba fordulhatnak. Nem most van ideje a véleménynyilvánításnak, mert könnyen tönkreteheted a jól felépített hírnevedet vele.

HALAK

Főleg a romantikus életedet érintik a változások. Spirituális lehetőségek és kötődések érkezhetnek az életedben. Lehet, hogy egy kapcsolatod véget ér, egy új kezdődhet vagy egy régiben találhatsz mélyebb értelmet. Ráadásul a költségvetésedet is át kell gondolnod, mert a Merkúr visszafordulása a pénzügyi zónádban nem tesz jót a hedonizmusnak, amire most nagyon vágysz. Tudjuk, hogy luxus dolgokról ábrándozol, de a felelőtlen kosárba helyezés helyett most csak a hangulattáblára tedd őket. A késleltetett kielégülés sok mindenen segít, az egyik ilyen a túlköltekezés. De kapcsolati téren is hasznos, pláne, ha múltbéli sérelmek kerülnek porondra.

Nyitókép: julkirio/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: