Heti horoszkóp: elérkezett a varázslatok ideje

Boldog asztrológiai újévet!

Cselekvésre ösztönző időszak következik, amelyben szinte csak annyi a dolgunk, hogy szemünket a célon tartjuk. És ne felejtsünk el osztozni a dicsőségen, ha odaérünk...

KOS

Bár a naptári év már rég megkezdődött, igazán a tavaszi napéjegyenlőséggel érkezett el a te időd. Az elmúlt négy hét a gyógyulásról és az elengedésről szólt, így remélhetőleg már elengedtél mindent és mindenkit, aki a fejedben vagy a szívedben lakbérlőként fészkelt. Ne engedd, hogy az energiáid elszivárogjanak mindenfelé, ha úgy érzed, megtaláltad az utadat, csak arra koncentrálj. Mindamellett nem kell elköteleződnöd semmi mellett, sőt jobb, ha nem is teszed. Csak azután dönts, hogy végignézted az összes lehetőséget. Ha azt veszed észre, hogy valami, aminek kellemesnek kellene lennie, stresszessé válik, akkor remek alkalom felismerni, hogy eljött az elengedés ideje. Na, persze nem a teljes projektnek, hanem a ragaszkodásnak, hogy mindent neked kell irányítani, megtenni. Nézd meg, mit tudsz átruházni és a közeledben lévők tényleg a csapattársaid-e. Most figyelj álmaidra is, ha valaki felbukkan bennük, talán érdemes egy hívást megeresztened.

BIKA

Ideje magadra fordítanod a figyelmedet, mert a Nap az együttműködés és a műszaki területeket elhagyja, és fellángol a gyógyulás és a befejezések zónáiban. Ezért most fontos, hogy mindent a helyére tegyél és meggyőződj arról, hogy mindenki a helyén és a csapatodban játszik. Talán érdemes egy lelki felülvizsgálatot tartani és buzdítani azokat, akik a szívednek kedvesek, hogy tartsanak ki melletted. Ezt követően ugyanis a hangsúlyt lemerült akkumulátoraid újratöltésére kellene fektesd és érdemes lenne beiktatni egy minőségi pihenőt is, hogy felkészülj a tavaszi nagytakarításra – minden értelemben. A nem használt dolgaidtól szabadulj meg, ajándékozd oda az értékes darabokat családtagjaidnak vagy barátaidnak, akik örömüket lelhetik bennük. A rendrakás nemcsak az otthonodban, de a pszichédben is hasznos teret hoz létre. Ha pedig megbántottad valamelyik családtagod érzéseit vagy elhanyagoltad őket, itt az ideje a jóvátételnek. Téged bántottak meg? Írd ki magadból és égesd el.

IKREK

Kedden a Nap a Kos jegyébe fordul és ezzel együtt a csapatszellem és a technológia területeire hoz lehetőségeket. Gyűjts magad köré számítógépgurukat, hogy az ötleteidet megvalósítsák. Régóta álmodsz egy applikációról, webshopról? Vázold fel, és ne csak a gondolataidat, hanem tervezd meg a terméket és írj össze egy üzleti tervet. Kérdezd meg a fejlesztőket, hogy megtudd, elég életképes-e az ötlet. Mivel uralkodó bolygód, a Merkúr, április 1-től 25-ig retrográdban van, az indulási dátumokat mindenképpen ez időszak elé vagy utánra tervezd. Ez az idő egyébként optimális együttműködésekre és változatos dolgokra. Ha vannak olyan projektjeid, amelyeknek hasznára válhat egy alaposabb átvilágítás, szakértői betekintés, szintén itt a megfelelő idő hozzá. Lehet, hogy át kell adnod a gyeplő egyik felét és osztoznod kell majd a dicsőségen, de a színpadon a rivaldafény mindenkire egyformán süt. Attól nem veszítesz a vonzerődből, hogy egy stáb áll melletted. Sőt.

RÁK

Ha létezik képzeletbeli iránytű, ami a Rákokat a héten mozgatja, akkor az csillagok közé mutat. Ahogy kedden a Nap beragyog a Kosba és a Rákoknál a sikerek zónájába, minden felpörög. Tele leszel ambícióval, úgyhogy az otthoni oversize pulcsikat érdemes lecserélni üzleti megjelenésre. Most ne hagyd otthon a laptopodat sem. Használj ki minden pillanatot arra, hogy fejlődj, mert ez az időszak, és a professzionális finomhangolás, megváltoztathatja a perspektívádat és segíthet magasabb célokat kitűzni és elérni. Túl nagynak érzed álmaidat? Egy pillanatig se aggasszon a gondolat. Te csak emelkedj tovább és állj készen arra, hogy áttörd magadban ezeket a korlátokat. Szerezd meg a jogos helyedet, akármilyen rázós helyzet is áll eléd. Lépj kapcsolatba azokkal a befolyásos mentorokkal, akik szívesen támogatnak. Mivel a Merkúr retrográdban forog, előfordulhat, hogy a segítő kéz a múltadból érkezik. Ismersz valakit, aki megfelel ezeknek a kritériumoknak? Már tárcsázhatsz is.

OROSZLÁN

Optimizmusod magával ragadó és az elmúlt hetek kissé csendesebb, visszahúzódóbb időszaka után ideje is, hogy előbújj és elfoglald méltó helyedet a rivaldafényben. A Kosba sugárzó Nap most utazásokra, de leginkább spirituális utazásokra buzdít. Bármit is foglalsz, akár egy időpontot a közeli jógaterembe, akár repjegyet a világ másik felére, arra figyelj, hogy luxus legyen. Mivel azonban a héten egy Merkúr retrográd is bejátszik, azért a rugalmas utasbiztosításról és lemondásról se feledkezz meg. Persze, nem az a cél, hogy utolsó pillanatban lemondd, hanem az hogy, felfedezd a világot és fejlődj. Nincs időd „elCaminozni”? Menj önfejlesztő workshopokra, spirituális visszavonulásra vagy élménypedagógiai órákra! Az elkövetkező napokban a sikereid és professzionális életed fogaskerekei is gyorsabban forognak, úgyhogy itt az idő egy független vállalkozás elindítására vagy a régi felpörgetésére. Bővülj, kezdeményezz.

SZŰZ

Február közepe óta a a kapcsolataid és azok helyreállítása volt a prioritás. Van, aki egyenesen a nászútjára, vagy esküvőjének megtervezésére összpontosított, most azonban a Nap a Kosban bujább területekre visz. Mondjuk a hálószobádba. Az erotikus kapcsolatok és az állandóság a két terület, amit most a bolygóállások kedvezően befolyásolnak, úgyhogy ha most ki szeretnéd élvezni az ezzel járó előnyöket, kapd elő a legszebb fehérneműdet, gyújtsd meg az illatos gyertyákat és töltsd tele habos vízzel a kádat. De a testmozgás is nagyszerű módja, hogy emeld az energiáidat. A kapcsolataid egészen április közepéig bensőségesebbé és komolyabbá válnak, de ehhez kell a teljes tudat-test-lélek kapcsolat megvalósulása. A Merkúr retrográd felboríthatja gondosan kiegyensúlyozott életedet azzal, hogy egy-két exedet a nyakadra küldi, de ha már tudod, mit kezdj ezekkel a helyzetekkel, akkor nem lesz semmi gond. A héten érdemes átgondolnod, hol és hogyan teheted jövedelmezőbbé az életedet, mert a bolygóállások kedveznek az anyagiaknak is.

MÉRLEG

Még egy utolsó nagy dobás! Mivel a Nap elhagyja a Halakat, előfordulhat, hogy még komolyan oda kell tenned magad, hogy elkészülj holnapra, amikor viszont átfordul a Kosba. Nem számít, mennyire vagy fáradt, most tarts ki, mert a cél közelebb van, mint hinnéd. Keddtől már a kapcsolatoké és a partnerségé lesz a főszerep, de te már tudod, hogy ennek mekkora ereje van. Ne hagyd, hogy elsorvadjanak. Töltsd fel őket – akkor is, ha néha nehezedre esik – minőséggel. Mivel a Kos az ellentétes jegyed, az elkövetkező egyhónapos napciklus hatására energiaszegénynek érezheted magad. Ugyanakkor kemény szerelmi ébresztőket kaphatsz, hiszen a kapcsolatok végső soron tükrök is. Ha olyasvalamit látsz, amire nem vagy büszke, tekintsd lehetőségnek. Lehetőségnek a változásra és változtatásra. Te vagy az állatöv legkitartóbb bölcsességkeresője, tanulj! Nézz magasabbra az életben és a szerelemben is. Magadhoz méltó társat keress. Felejtsd el a szép szavakat, hagyd, hogy a tettek beszéljenek.

SKORPIÓ

Terítsd ki azt a jógamatracot végre és a gyümölcsprést is szedd elő a szekrény mélyéről. Keddtől a bolygóállások az egészséges életnek kedveznek, úgyhogy itt az idő megvenni a bérletet az edzőterembe és lefoglalni az edzések időpontjait. Az elmúlt négy hét tehetetlensége után készen állsz arra, hogy újra egyensúlyba kerülj, magaddal és a világgal. Nincs azzal semmi baj, ha kell egy kis idő, amíg bemelegszel, de mindenképpen kezdd el! Tegyél minden napodhoz egy kis mozgást. A barátnőiddel randizhatsz egy csoportos jógaórán vagy Pilatesen, de akár szervezhetsz egy életre szóló táncos bulit is. Egy alapos méregtelenítésnek is elérkezett az ideje, ha mást nem, legalább az édességeket és a szénhidrátot száműzd egy kis időre a mindennapjaidból. Használd ezt a napenergiával fűtött hónapot arra, hogy fitneszórádat a csuklódon, szemedet pedig a céljaidon tartsd.

NYILAS

Tedd meg az utolsó simításokat. Még vár rád egy tisztázó beszélgetés? Ne halogasd. Kupleráj van otthon? Gyorsan intézd el a rendrakást. Március 19-től ugyanis a Nap a Kosban és ezzel együtt szenvedélyes zónádban fűti a kedélyeket. Ha eddig hibernálva érezted magad, akkor most rádnyitják a forró sütőt. A bolygóállásokat elnézve, kiveszik a kezedből a nyílvesszőket és Ámor nyilai záporoznak majd rád. Most mindenki huncutul fog rád tekinteni, de ne feledd: a legjobb módja annak, hogy valakiben szerelmet ébresszünk, az, hogy először magunkat szeretjük meg. Vegyél magadnak egy szép csokrot, húzd fel a legelőnyösebb ruhádat és hajrá! Engedd szabadon vad és gondtalan oldaladat, hogy játssz egy kicsit és nézd meg, ki az, akit magadhoz vonzol. Talán megtalálod azt a színes karaktert, aki a szívednek kedves. Arra figyelj csak a napokban, hogy ne keveredj felesleges vitákba.

BAK

Most már bevallhatod, hogy kicsit elfáradtak a szárnyaid az elmúlt hetek társasági pillangóként való röpködésében. Nyugodtan gubózz be még egy kicsit, hiszen keddtől a Nap a Kos csillagjegybe fordul, ezért mostantól inkább a minőségre, mintsem a mennyiségre érdemes koncentrálnod. Legalábbis, ami társasági életedet érinti. Te is inkább a szíved kiválasztottjaival fogod jól érezni magad. Miközben felakasztod a parti cipőt és megmasszírozgatod elfáradt lábfejedet, elkezdheted a fejedet az otthonod megszépítésén, esetleg néhány tavaszi dekoráción törni. Ez már egy ideje érlelődik benned, de most még csak a terveket készítsd elő, mert a nagy kalapácslengetésnek a Merkúr április 1-től 25-ig tartó retrográdja viszont nem kedvez. Hacsak nem akarod, hogy a szomszédaid soha többet ne álljanak szóba veled, ami valljuk be, néha nem olyan nagy probléma. Addig egy friss ágyneművel vagy vendégségben töltött éjszakával is kihúzhatod.

VÍZÖNTŐ

Sajnos még ma pontot kell tegyél annak a projektnek a végére, amivel már egy ideje izzadsz. A Nap holnap elhagyja a Halak zodiákus jegyét, ami segített stabilizálni alapjaidat és pénzügyi dolgaidat. Keddtől pedig már a Kos jegyében ragyog fel, és a kommunikáció és a rokonszellemek területén való sugárzásával segít eljuttatni az üzeneteidet. Most még az is előfordulhat, hogy a lábadat sem kell kitenned otthonról ahhoz, hogy megtaláld a számodra megfelelő embereket. A következő néhány hétben sokkal jobban bekapcsolódhatsz a tágabb, városi eseményekbe, mint azokba, ami a saját környékeden zajlik. Úgy érzed elakadtál? Keress szemkontaktust ismeretlenekkel, mosolyogj sokat, csevegj. Megkapod azokat a magokat, amelyeket érdemes elültetned és gondoznod ahhoz, hogy meghozzák azt a gyümölcsöt, amire vágytál. A Kos-szezon ideális számodra, bármi népszerűsítésére. Arra azonban figyelj oda, hogy semmit és főleg senkit ne kergess. Ha nem megy, nem kell erőltetni.

HALAK

Lassan elhalkul a zene és kialusznak a gyertyák a szülinapi tortán, de te még kívánhatsz egyet. A Halak-szezon újabb évet – és milyen sikereset! – zár, de holnapig még élvezheted a Nap lángoló sugarait jegyedben. Csinálj valamit, amivel kényeztetheted, szeretheted, gazdagíthatod magad. Kedden ugyanis a Nap a Kosba lendül és megkezdődik a pénzügyi alapok, a gyakorlatiasabb dolgok időszaka. Le kell venni a tiarát és ideje felgyűrni az ingujjakat. Ha igazán őszinte akarsz lenni magaddal, az elmúlt hónap hedonista napjai után már kicsit várod is a hétköznapok egyszerű tennivalóit. A kevesebb néha sokkal több, most különösen. Ha körültekintően választasz, a klasszikus minőséget részesíted előnyben a trendi mennyiség helyett. Remek ötleteid voltak? Fektesd be a pénzedet. De először is vizsgáld meg, hogy a nagyszerű ötletek közül melyik az, amelyik nemcsak szívednek kedves, de jövedelmező is lehet. Készíts megfontolt és okos költségtervet. Megfontoltsággal most hamarabb összerakhatod a pénzedet, mint hinnéd.

Nyitókép: Fotó: Olha Myronenko / Getty Images
Forrás: astrostyle.com

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: