Heti horoszkóp: fókuszban az öngondoskodás és a kapcsolatok

Jó hírrel szolgálhatunk, mert a hét bolygóállásainak előrejelzésében elég sok szép fényszög látható. A Vénusz-Neptun trigon és a Nap-Szaturnusz trigon különösen dominálni fog, amely a szerelmi élet, illetve a párkapcsolati kérdésekben nagyon ideális.

A Hold gyors mozgása révén kedden az Uránusszal és a Marssal, szerdán a Jupiterrel alkot negatív fényszöget. De ez csak párórás disszonancia lehet, amely a hangulat terén okozhat problémákat, főleg a déli, kora délutáni időszakban. Viszont csütörtökön és pénteken a Hold jó fényszögben lesz az Uránusszal, Marssal és a Jupiterrel, amely kellemes perceket csempészhet napjainkba. Pénteken azonban felbukkan egy Vénusz-Plútó szembenállás, amely két-három napig érezteti majd hatását. Ez a fényszög bezavarhat a szerelmesek életébe, egy kis perpatvart, veszekedést előidézve. Nézzük, ez hogyan hat majd a csillagjegyekre, illetve mik lesznek azok a feladatok, amit a bolygóállások erre a hétre előjeleznek.

KOS

Ezt a hetet nagy lendülettel és energiával kezded, amit felhasználhatsz azoknak a feladatoknak az elvégzésére, amiket kissé elhanyagoltál. Mivel alapjában cselekvő ember vagy, ez nem fog nehézséget okozni, főleg, mivel egyik erényed a nyílt kommunikáció. A keddi újhold új kezdeteket, lehetőségeket kínál, úgyhogy használd fel új célok kitűzésére! A Hold 11-én a Mérlegbe lép és ez alkalmas lesz arra, hogy a meglévő kapcsolataidat felfrissítsd, ami még szakmailag is jól jöhet majd. Pénzügyeidben pozitív változás következhet be, de vigyázz a túlköltekezéssel. Péntekre lehet, kicsit leengedsz, de nem baj, itt az ideje, hogy lazításképpen egy kis kreatív tevékenységgel kapcsolódj ki. Hétvégén a családod körében élvezheted a szeretetteljes feltöltődést.

BIKA

Kedves Bika, ezt a hetet álmodozással kezded, azon töröd a fejed, hogy érhetnéd el azt az ideális életformát, amire vágysz. Főleg az érzelmeidre hagyatkozol, hosszan elmélkedsz, ábrándozol, és ebből az állapotból csak az szakít ki, hogy a Vénusz átlépi a Ráktól az Oroszlánig tartó vonalat, ami hirtelen fordulatot idéz elő, kicsit visszarántva téged a földre. De ne aggódj, ez csak annyit jelent, hogy gyakorlatiasabban fogsz gondolkozni. A hét közepén a személyes kapcsolataid kerülnek előtérbe: ne hátrálj ki a mélyebb beszélgetések elől, még szakmai előrelépést is hozhatnak. Péntekre eljutsz odáig, hogy kissé felülbíráld a költségvetésedet és megtakarítási terveket készíts. A hétvégén mindenképp szakíts időt az öngondoskodásra és a kikapcsolódásra, vidám, feltöltő perceket tölthetsz el szeretteid körében.

IKREK

Ezen a héten egyszerűen sziporkázni fogsz, tele vagy ötletekkel, megoldásokkal és ehhez a hét elején az Oroszlánban lévő Hold egy kivételesen optimista gondolkodásmóddal támogat. Aztán jön egy olyan pillanat, amikor a Szűzben lévő Hold kicsit lenyugtat, segíti az új célkitűzéseket és végül a 11-i Mérlegben lévő Hold feltölt energiával, miközben trigont alkot a jegyedhez és segít megtalálni az utadat. Szakmailag remek heted lesz, figyelj a váratlan pénzügyi lehetőségekre és gondolkodj el egy új hobbi vagy egy tanfolyam elkezdésén, mert ez az időszak kiválóan alkalmas rá. Kapcsolati szempontból személyes varázsod vonzani fogja az embereket, ezt érdemes arra használni, hogy régen elhúzódó konfliktusokat rendezz vagy olyan eseményeken vegyél részt, ahol megcsillogtathatod intellektuális személyiségedet.

RÁK

Ezen a héten a fő csapásvonal az érzelmi és gyakorlati oldalad egyensúlyba hozása. A Hold első negyede kicsit megfájdítja majd a szíved, előhozhat régi emlékeket, de ezt felhasználhatod arra, hogy jobban megértsd önmagad. Neked ez az érzelmi mélységek megélésének és a személyes növekedésnek a hete lesz, amiben a Mérlegben lévő Hold fog segíteni és elindítani azokat a terveket, amiket a Szűz hold idején fogalmaztál meg magadban. Itt van az idő, hogy a szakmai előmeneteledre koncentrálj, mert most szilárd alapot tudsz lefektetni, ha a céljaidra összpontosítasz. Neked is előtérbe kerülnek a kapcsolataid, őszinte kommunikációval tisztázhatod az esetleges félreértéseket és elmélyítheted, szorosabbá fűzheted a szeretteidhez kötődésedet.

OROSZLÁN

Oroszlán, téged most kipécézett a Vénusz, hogy bekavarjon kicsit, és arra fog terelni, hogy felvedd a kapcsolatod egy exeddel. Kerüld a közösségi médiákon a régi profilok felkeresését, mert bizony erősen kísértésbe eshetsz. Inkább használ fel uralkodó bolygód, a Nap hatását arra, hogy ragyogj, mert felerősíti karizmatikus jelenlétedet és vonzza hozzád a pozitív figyelmet. Szakmailag nyugodtan tegyél merész lépéseket, mert magabiztosságod másokat is inspirálni fog. Egyik alapvető erősséged a vezetői képesség, ami ha kreativitással és nagylelkűséggel párosul, megnyitja a siker kapuját. És ha megtartod az egyensúlyt a munka és a pihenés között, eredményes heted lesz.

SZŰZ

A jegyedben lévő Hold megláttatja veled a bátorságodat és az erődet, és ez arra fog inspirálni, hogy kimondd végre azokat a dolgokat, amik nyomasztottak vagy amiket a szőnyeg alá söpörtél. Nem kell aggódnod, mert ebben az időszakban a Merkúr igazodik a jegyedhez és segíteni fog abban, hogy a kommunikációs készséged javuljon. Miután ezen túlvagy, az Oroszlán Hold tranzitja összhangba hozza a pihenést és a céljaid meghatározását. Kicsit vissza fogsz tekinteni az elmúlt eseményekre és világossá válik, hogy mik azok, amik befolyásoltak abban, hogy az legyél, aki ma vagy. Rá fogsz ébredni arra is, hogy mennyire fontos az önfejlesztés, ezért itt az idő, hogy lépéseket tegyél ennek érdekében, főleg azért, hogy jobban tudd kezelni az életedben jelenlévő stresszt.

MÉRLEG

Itt az idő, hogy végre megszabadulj azoktól a mintáktól, amik már nem szolgálnak téged és ezzel jelentősen javíthatsz mentális állapotodon. Ez egy olyan időszak, amikor az elmúlt hat hónap munkájának gyümölcseit szüretelheted, és ez arra fog ösztönözni, hogy kibővítsd a komfortzónádat. A Szűzben lévő Hold lehetőséget kínál arra, hogy kicsit visszavonulj és azzal foglalkozz, amit esetleg elhanyagoltál. A hét közepe körül a kreativitás kerül a fókuszba, mindenképp vágyat fogsz érezni arra, hogy alkoss valamit vagy új hobbit fedezz fel. Mivel uralkodó bolygód, a Vénusz fokozza vonzerődet, érdemes a hétvégét valamilyen összejövetelen, vagy társasági eseményen tölteni, hogy megőrizd egyensúlyodat az elvonulás és a közösségi élet között.

SKORPIÓ

Nem most van az ideje, hogy flörtölj vagy romantikus kapcsolatba kezdj, mert bőven van még mit kitakarítani szíved legeldugottabb zugaiból. Hiába vágysz már nagyon arra, hogy végre tomboljon életedben a romantika, amíg még maradtak benned akár érzelmileg is lezáratlan dolgok, addig nem fogsz tudni igazán erős köteléket létrehozni. Ez a hét átalakító energiákat tartogat a számodra, és ha a hét közepén eljutsz odáig, hogy komoly önvizsgálatot tarts, javítani fogod érzelmi intelligenciádat és hamar végzel a nagytakarítással. Ne aggódj, a Mars majd felkelti szenvedélyedet és lendületedet, a hétvége felé pedig már a helyreállítás energiái fognak működni, úgyhogy nyugodtan hódolj hobbidnak vagy végezz spirituális gyakorlatokat, hogy teljes mértékben regenerálódj.

NYILAS

Most jött el az a pont az életedben, hogy befejezd a hátrafelé nézegetést és végre csak a jövő felé haladj. Vond le a tanulságokat, de ezzel zárd is le – a Szűzben lévő Hold segítségedre lesz az álmaid megvalósításához szükséges tervek elkészítésében. Amire most összpontosítanod kell, az a személyes fejlődésed és a kapcsolataid. Ez a hét gördülékennyé teszi a kommunikációt, természetessé teszi a beszélgetéseket, és uralkodó bolygód, a Jupiter a Merkúrral összhangban az optimizmust és a pozitív gondolkodást fogja megerősíteni benned. Légy nyitott a spontaneitásra, ne állj ellen az új tapasztalatoknak, sőt keresd is, mert ezek pont a szabadságvágyaddal és az új ismeretek megszerzésével állhatnak kapcsolatban.

BAK

Mivel a Hold az Oroszlánban beindítja a dolgokat ezen a héten, kicsit soknak tűnhet, de a Szűzben lévő Hold megadja neked azt az energiát, hogy kilépj a komfortzónádból. Eleve ambiciózus vagy, de ezen a héten különös megelégedettséggel tölt el az elvégzett feladatok gyönyöre. Ezen a héten a szakmai fókusz mellett fontos szerepet kap a személyes gondoskodás is, mivel a Nap bevilágítja a partnerkapcsolatok hetedik házát. Úgyhogy a fő feladat a karrier és a magánélet közötti egyensúly megteremtése. Ahogy a hét halad, erősödik újító és művészi oldalad, és egyre jobban szeretnél részt venni olyan tevékenységben, ami kreatív és örömet okoz. Lazíts végre, engedj teret ennek a vágyadnak és szakíts időt szeretteidre és barátaidra is.

VÍZÖNTŐ

Folyamatosan a változásra vágysz, de ez nem romantikus formában fog elérkezni, mert most a Vénusz és a Plútó szembenállása ezt nem támogatja. Ez akkor változhat, ha majd a kapcsolati energia felerősödik a Merkúrral, a Vénusszal és az Oroszlánban lévő Holddal, így tudatosíthatod majd magadban, mi az, amit egy partnerben igazán keresel. Július 10-e körül, amikor a Hold egy trigont alkot a Neptunusszal, intuíciód felerősödik: használd ki és végezz spirituális gyakorlatokat, meditálj. Ez a hét alkalmas lehet pénzügyi befektetésekre is, ezt Vénusz pozitív befolyása segíti, de megfontoltan, óvatosan dönts. Hétvége felé már nyugodtan lazíthatsz, töltődj fel barátaid társaságában és élvezd ki a társasági életet.

HALAK

Kedves Halak, ez a hét érzelmileg gazdag lesz és kiteljesedést hoz. A Nap megvilágítja a kreativitás és a romantika ötödik házát, és arra fog ösztönözni, hogy olyan tevékenységekbe kezdj, amik valódi  örömöt és inspirációt okoznak. Egyre jobban haladsz majd feladataiddal az Oroszlánban lévő Holdnak köszönhetően, és a Mérleg Hold egy romantikus kapcsolat számodra fontos elemeit is felfedi neked. Számíts mély érzelmi beszélgetésekre, mivel a július 12-i telihold energiával tölti fel kapcsolati területedet. Jelentős fejleményekre számíthatsz, csak bízz az intuícióidban és így könnyen fogsz bonyolult vagy érzelmileg megterhelő helyzetekben is kommunikálni. Pénzügyeidben most nem érdemes kockáztatni, inkább fordulj befelé és a hétvégét töltsd valami csendes, regeneráló tevékenységgel.

Forrás: them.us, yourtango.com, gosta.media

Fotó: Julia August/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: