Heti horoszkóp: útmutató a hét túléléséhez

Az elmúlt időszak az embereket felháborodottá, feszültté tette. Senkiből sem a legjobbat hozta ki, és kevesen voltak tudatában tetteiknek. Adunk egy kis útmutatót az utolsó, Merkúr retrográddal sújtott hét túléléséhez.

A Nap utolsó öt napját tölti az akcióorientált, nyughatatlan és agresszív Kosban. Már egy-két napfogyatkozást és holdfogyatkozást is a hátunk mögött tudhatunk, de a Merkúr retrográd még április 25-ig tart. Szerencsére azonban Vénusz is a Kosban tartózkodik, ami segít lecsitítani a háborgó kedélyeket. Adunk egy kis útmutatót, hogyan éld túl a következő napokat.

KOS

Péntekig még élvezheted az ünnepi hangulatod, utána azonban a Nap kilép jegyedből. Van még valami, amit születésnapodra szerettél volna elérni? Ha eddig nem sikerült, tedd fel a kérdést: jó ötlet ennek a megvalósítása? A mostani szülinapod lehetett kicsit bomlasztó, de akár nosztalgikus is, sőt, talán mindkettő egyszerre, hiszen a Merkúr még mindig retrográdban van. Éppen ezért ez a mostani idő nem kifejezetten alkalmas arra, hogy kierőszakolj olyan történéseket, amelyek a jövődet befolyásolják. A Vénusz szinte sörétes puskával a kezében lovagol vissza a Merkúr felé és pénteken találkozik vele a jegyedben, ezért most romantikus helyzetekben is érdemes óvatosan bánni a szavakkal, tettekkel.

BIKA

Hamarosan itt a születésnapod. Ez az az évszak, amikor visszatér beléd a tűz, a Nap átsüt jeleden. Te pedig életvidámmá és energikussá válsz. De ezt az utolsó öt napot még használd arra, hogy kicsid körbenézz a házad tájékán. Milyen befejezetlen ügyeid vannak? Az utolsó dolog, amire szükséged van, az, hogy a tavalyi poggyászodat áthúzd az idei zodiákus évedbe. Erre pedig most különös égi segítséggel lehetőséged is nyílik, mert a retrográd Merkúr és a Vénusz a Kos jegyében a hét végén a gyógyulások és befejezések területén érnek össze. Ne feledd, kinyújtani a békejobbot neked ugyanannyiba kerül, mint a másiknak. Kezdeményezz.

IKREK

Már érzed, hogy feldübörögnek benned a képzeletbeli események. Legalábbis ami a szociális életedet érinti. De még mielőtt teljesen feltöltöd a táncrendedet az elkövetkezendő pihentető, elgondolkodásra és feltöltődésre alkalmas időszakra, van egy teljes munkaheted, ami alól nem vonhatod ki magad. Péntekig még csak munkaebédekben, esti sétákban és csoportos esetleg projektekkel összefüggő lógásokban gondolkodj. Ezután viszont mérhetetlen mókában lesz részed, hiszen a dekadens Vénusz és a Merkúr retrográd a Kosban találkozik pénteken, te pedig összehozhatod új barátaidat a régi cimborákkal. Most az is kiderül, milyen jól választottad meg az embereket magad köré. Ha kezeskedhetsz értük, akkor fittyet hányhatsz a retrográd felforgató energiáira is.

RÁK

Megingathatatlan eltökéltségre lesz szükséged ezen a héten. Az élet még egyszer próbára tesz, mielőtt célba érhetsz. De a jó hír, hogy mostmár tényleg itt a célegyenes. Ez a szakasz ugyanis pénteken lecsillapodik, amikor a Nap befejezi éves körútját az agresszív Kosban és a karrierrel összefüggő területeiden. Május közepéig átköltözik a Bikába, ami sokkal jobb hangulatot teremt. Ha eddig két végén égetted a gyertyát, akkor most elfojthatod a lángokat és egy sokkal együttműködőbb megoldást találhatsz problémáidra. Sajnos azonban fél kezedet a kormányon kell tartanod, mert Merkúr április 25-ig még a számodra frusztráló retrográdban marad. Ha felbukkan egy múltbéli kolléga, hallgasd meg a véleményét.

OROSZLÁN

Pénteken kezdődik a Bika-szezon, így most természetes, ha gondolataid a karrier felé fordulnak. Ha eddig szorgalmasan dolgoztál, akkor az elismerés és álmaid pozíciója közelebb kerül. Rengeteg lehetőséget kapsz, hogy megragadd a gyeplőt és pályára állítsd magad és a projekteket. Finanszírozásra, álomcsapatra, technikai háttérre van szükséged? Talán te is tudod: sikered közvetlenül összefügg szakmai kapcsolataiddal. Jelenj meg szakmai rendezvényeken vagy kezdj önkénteskedésbe. Nyugtalan vagy. Nem csoda. A Nap az utolsó öt napját tölti az agresszív Kosban, ugyanakkor még a Merkúr retrográd is terhel. Bár kedvezőek a csillagállások egy múltbéli hely újralátogatásához, arra figyelj, hogy ne erőltesd magad rá senkire.

SZŰZ

Mivel a Nap lángol a Kos agresszív jegyében, a te odaadásod sem ismer határokat. Nekifeszültél az utóbbi időben minden feladatnak. Mivel azonban uralkodó bolygód, a Merkúr retrográdban van, nem biztos, hogy minden úgy adta ki, ahogy szeretted volna. Ha hatalmas igyekezeted ellenére is minden egy kicsit nehéznek tűnt, jó hírünk van. Péntektől a Bika-szezon kezdetével te is lazíthatsz, és a monoton mókuskerék után a kalandok felé veheted az irányt. A csillagállások most kedveznek minden olyan tevékenységnek, amelyet házon kívül folytatsz. De egyre figyelj, ha van olyan régi adósság, amit még nem törlesztettél, ideje elkezdeni. Akár kis részletekben is.

MÉRLEG

Eddig úgy érezted magad, mint akit hibernáltak? Szerencsére ez már csak péntekig tart. Aznap a Bika és a Nap randevújával belőled is előtör buja és érzéki éned. Azonban a héten még vizsgáld át életedben azokat a kapcsolódásokat, amelyekbe fontos lenne egy kis egyensúly. Hasznos lenne most ezekkel törődni kicsit, hogy a későbbiekben meghálálják a befektetett energiát. Mindegy, hogy üzlet, szórakozás vagy romantika, már ne vigyél tovább olyan sérüléseket, amelyek később visszaránthatnak. Akkor se, ha olyasvalaki bukkan fel a múltból, akivel legszívesebben újrakezdenéd. Mérlegelj, mit kaptál ettől a kapcsolattól és mit veszítettél vele?

SKORPIÓ

Szabadság, szerelem. Az elme-test kapcsolata válik a figyelem központjává ezen a héten, miközben a Nap utolsó öt napját tölti a Kosban és az egészségeddel kapcsolatos területekre világít be. A Merkúr retrográdja miatt lehet, hogy néhány önsorsrontó gondolat fészkelte be magát a fejedbe és ezek miatt betoltál egy doboz oreót, sőt még az edzést is kihagytad. Nem csoda, ha tombol benned az energia. Csak nem az a fajta, ami kell. Vágd le Magadról ezeket a negatív gondolatfonalakat és végy erőt magadon. Tudatosságodat segíti a sugárzó Vénusz: és bár lehet, a jó hangulatba kerülés eltart egy darabig, esetleg szakember segítsége kell hozzá, meg fogsz lepődni, az egészséges ételek és a sport milyen jó hatással van életed minden területére.

NYILAS

Ha eddig nem engedted meg magadnak, akkor tőlünk most hivatalosan is engedélyt kapsz a tündöklésre. Tudjuk, hogy a Merkúr retrográd rányomta bélyegét önbizalmadra, de ennek nemsokára vége. Gyere elő az árnyékból, légy újra önmagad, az az izgalmas és lehengerlő egyéniség, aki vagy. Vedd fel a kesztyűt azokban a helyzetekben, amelyek eddig frusztráltak és kezeld a világot ragyogásoddal. Menj utána az elmaradt dolgoknak, és észre fogod venni, hogy még mindig maradt néhány nyílvessző a tegezedben ahhoz is, hogy olyan célszemélyek felé lövöldözz vele, akik növelik életed csillogásfaktorát. Ki tudja, lehet Ámor nyila téged is eltalál.

BAK

Nem kell bocsánatot kérned, ha még mindig a tavaszi fáradtság uralkodik rajtad. Nyugodtan használd pihenésre a Merkúr retrográd utolsó napjait. Most kifejezetten jó, ha meghitten töltöd napjaidat, szeretteid, rokonaid, legközelebbi barátaid társaságában. Mivel a Vénusz is a képben van, feloldhat régi feszültségeket és visszahozhatja a harmóniát a fundamentális kapcsolataidba. Utána viszont be kell kapcsold a biztonsági öveket, mert a vakmerő Jupiter hoz szenvedélyt, kreativitást és rivaldafényt. Fényesebben fogsz ragyogni, mint szeretnéd, és akár készen állsz, akár nem, most valami nagy leleplezést tehetsz.

VÍZÖNTŐ

Péntekig még sütkérezhetsz a bulik és meghívások rivaldafényében. A Nap utolsó öt napját tölti a Kosban, és amíg a bájos Vénusz is jelen van, nincs hiány a meghívásokból sem. De hamarosan ideje megállítani a partvonatot, mielőtt a pénteken érkező Bika veszi át tőled a kormányt. Nem kell attól tartanod, hogyha valahol nem jelensz meg, akkor már nem számítasz. Sőt. Elérkezett az ideje az akkumulátorok újratöltésének, a kanapén való összebújásnak. Nem lehet folyton száz százalékon égni. Ahhoz, hogy újra csillogni tudj, néha pihenni is kell. Egy kis otthon töltött idő ráadásul sok mindenre rádöbbenthet. Mit jelent számodra az otthon? Ha megtaláltad a válaszaidat, nem kell azonnal mindent fenekestől felforgatni, de már érdemes irányba állni.

HALAK

Négy dolgos hét után a társasági életed újra beindul pénteken. De addig is vess még egy utolsó, simító pillantást mindarra, amit eddig tettél. Legyél hálás az útért, amit bejártál. Míg a Nap az értékvezérelt Merkúr és Vénusz retrográd együtt mozog a Kosban az értelmes dolgokra és a materiális értékekre fordítva figyelmed, ne felejtsd el az apróságok is hatalmas erővel bírnak. Lehet, hogy most még észreveszel egy apró dolgot, ami elsőre talán semmiségnek tűnik, de hosszú távon sokba kerülhet. Péntektől aztán a kreativitásé, a kommunikációé és az öngondoskodásé a főszerep. Látogass haza, meditálj, találkozz olyanokkal, akik inspirálnak, filozofáljatok, készíts naplót.

Nyitókép: Getty Images/Rudzhan Nagiev
Forrás: astrostyle.com

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: