Nehéz kihívás áll előtted? Ezzel mindenképp számolj!

Kezdd velünk a heted!

Minden hét egy újabb kihívás, és hétfőn állunk csatarendbe hozzá. Gyakran nem könnyű, de segítünk!

Ma van az év legszomorúbb napja, bár ennek a tudományos alapja finoman fogalmazva is vitatható. Ám ha ettől a ténytől függetlenül már most azon stresszelsz, hogy mennyire nehéz lesz a heted, ne keseredj el: a hétfői motiváció most sem marad el. Van, aki ilyenkor készít egy kis listát a heti feladatokról és teendőkről. Amikor pedig végzett eggyel, és kihúzza a papírról, akkor elönti a elégedettség érzése, hiszen látja, hogy halad a feladatokkal, legyőzve a gondokat is. Amikor kipipálunk egy ilyen nyomasztó teendőt, sok dolog átértékelődhet bennünk. Vajon valóban annyira félnünk kellett tőle? Tényleg annyi energiánk ment rá, mint amennyire számítottunk? Ha felülvizsgáljuk magunkban életünk történéseit, és azt, hogy előtte hogy viszonyultunk hozzájuk, könnyen motiválhat minket a tudat, hogy sokszor valóban sötétebben látjuk a dolgokat, mint amilyenek valójában.

Heti idézet és zene

A heti idézetünk is a fenti gondolathoz kapcsolódik. George Orwell angol írótól származik, aki 69 éve a mai napon hunyt el. Hazánkban a legismertebb regényei az Állatfarm és az 1984. Idézete saját fordításunkban így szól:

Könnyen feltételezzük ellenségeink ártó szándékát, s közben tagadjuk a sajátunkat, az igazsággal mit sem törődve.

Nekem erről az idézetről az jut eszembe, hogy ahhoz, hogy fejlődjünk, sokszor felül kell vizsgálnunk magunkat, a cselekedeteinket, a szándékainkat és a hozzáállásunkat. És hogy gyakran nem is azzal van problémánk, hogy mennyi minden vár ránk a héten, hanem más rág minket mélyen, amiről talán nem is akarunk tudomást venni.

Ha nem találsz magadban ilyet, vagy úgy érzed, hogy egy kis segítségre lenne szükséged ahhoz, hogy elmélyülj, akkor ajánlok ehhez egy számomra kedves zenét. Csak feküdj le az ágyadra, indítsd el a lejátszót, és figyelj a légzésedre. Hagyd, hogy átjárjon ezeknek a különös hangzású doboknak a ritmusa. Ne akarj görcsösen a bajaidra fókuszálni! Ha a problémáid befurakszanak a nyugalmadba, igyekezz őket és a rád gyakorolt hatásukat tárgyilagosan megvizsgálni. Ezután a kis relaxáció után én gyakran reálisabban látom a dolgokat, és több erővel indulok neki a hétnek. Neked segít?

Írd meg a woohoo@woohoo.hu-ra, hogy te hogyan edzed magad a rád váró feladatokra!

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: