Heti programajánló: színes programkavalkád vár, nem csak a pünkösdi hosszú hétvégén

Sokan már a pünkösdi hosszú hétvégére keresnek programot, de ha te már a hét közepén kimozdulnál, gond egy szál se: heti programajánlónkban erre is találsz tippeket.

Fantasztikus koncertélményt, szuper kiállítást, egy igazán állati estét, érzékekre ható gin tonikozást és pálinkafesztivált is hozunk a heti programajánló keretében. Neked mihez volna kedved? Válassz, és indulj útnak – családdal, gyerekekkel, barátokkal, a pároddal vagy akár egyedül is. Egy biztos: kimozdulni ezen a héten is élmény lesz!

Thirty Seconds To Mars – MVM Dome, május 16.

Több mint 5 év után indul újra turnéra a Thirty Seconds To Mars, amit Jared Leto (történelmi bravúrként) az Empire State Buildingre felmászva jelentett be. Ezzel ugyanazt az üzenetet szerette volna közvetíteni a világnak, mint új, Seasons 2024 nevű turnéjukkal: bármi lehetséges, ha megpróbáljuk. Ebben a szellemben várják rajongóikat május 16-i budapesti fellépésükre is, az MVM Dome-ba, és persze 6. stúdióalbumuk, a szeptember 15-én megjelent, de máris hihetetlenül sikeres It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day slágereivel, amelyek mellett mi szinte biztosak vagyunk abban, hogy a régi kedvencek közül is jó párat eljátszanak majd.

Vasarely x Fajó – A bolygó meghódítása – HAB, hétfő kivételével minden nap

Egy kiállítás, amely Victor Vasarely, az op-art kiemelkedő képviselőjének, valamint az őt példaképnek tekintő Fajó János, a geometrikus absztrakció alkotójának közös munkáján kíséri végig a látogatókat, egy művészet- és kultúrtörténeti feldolgozás keretében. A tárlat címe: A bolygó meghódítása, amely az MBH Bank Művészeti Alapítvány támogatásával létrejött Hungarian Art & Business (HAB) művészeti központban található. Ha kedvet kaptál, érdemes a Csók Bisztróban egy isteni süteménnyel és egy gyümölcsös limonádéval egybekötni az élményt. Hogy mikor? A kiállítás nyitvatartási időben (szerdától vasárnapig 11-18 óráig, keddenként 13-18 óra közt) látogatható, egészen szeptember 18-ig. Mi már megnéztük, neked is érdemes!

Esti séta az Állatkertben – Fővárosi Állat- és Növénykert, május 16.

Hogy milyen egy jó kis séta az Állatkertben, azt valószínűleg te is jól tudod már. De milyen lehet ott egy esti séta? Amikor már sötétedik és árnyak vonják be az utat, lámpafénynél halad egy kis csapat, miközben az állatok egy része nyugovóra tér, mások pedig épp akkor ébrednek! Ha – állatkerti szakvezetők kíséretében – belesnél ebbe a kulisszák mögötti, titokzatos világba, és olyan épületekbe is belépnél, ahová máskor sosem mehetnek be a látogatók, akkor május 16-án téged is vár az Esti séta az Állatkertben, izgalmas programokkal, állófogadással és meglepetésekkel, a bejáratnál meglepetés állattal. Készen állsz egy igazán állati estére, éjszakára?

Olasz gin tonik est & workshop – Bols Mixer Akadémia, május 16.

Az igazán forró nyári esték kedvenc italait tekintve a gin tonik népszerűségben egyre inkább a fröccs és a sör mellé zárkózik, vagy talán már meg is előzi őket. Persze, ez a fanyarul frissítő italkülönlegesség sem mindegy, hogyan és miből készül, de szerencsére sok-sok olyan apró tükk létezik, amelyekkel a legtöbbet hozhatod ki kedvenc formációdból. A GinTasting.hu csütörtöki, tematikus olasz gin kóstoló és workshopján például Olaszország 5 legjobb ginjét ismerheted meg. Meglátod, illetve megérzed majd, hogy az olaszok ginkészítésben is legalább olyan profik, mint a pizzasütésben. A kulináris élményt a házigazdák olasz sonka és olívabogyó válogatással fokozzák; perfetto lesz!

Gyulai Pálinkafesztivál – Gyulai Várkert, május 17-19.

Ha a pünkösdi hosszú hétvégére keresel programot, és Gyula felé vennétek az irányt a pároddal vagy a barátokkal, akkor a legjobb helyre készültök – főleg, ha szeretitek a pálinkát. Mert hogy immár 24. alkalommal rendezik meg itt a Pálinkafesztivált, amelynek itthon és külföldön is számos rajongója van. A fesztivál kísérőrendezvényeként kerül meghirdetésre a Brillante – 2024 Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny, valamint Az Év Pálinkás Bonbonja megmérettetés is. Ha a helyszínen nem kóstolgatnátok, ajándékba is érdemes vásárolni, hiszen biztos, hogy a Pálinka Fővárosában a legjobbat kapjátok!

Fotó: Yusuke Nishizawa/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: