„Hiába, jó a férfi a háznál.” – 8 ok, amiért imádok együtt élni a párommal

A cikk, amely bizonyítja: jófiúk még léteznek!

Együtt élni a párunkkal nem mindig könnyű, de a kedves gesztusok a legsötétebb felhőket is eloszlatják. Ha te is együtt élsz a szerelmeddel vagy tervezed a közös életet, akkor a következő helyzetek biztosan meggyőznek az összebútorozásról.

Azt mondják, hogy lakva ismerszik meg az ember. Az együttélésnél nehézségek mindig akadnak és kompromisszumokból sincsen hiány, de senkivel sem cserélnék. Amióta együtt élek a párommal a mindennapi mókuskerékben is találok emlékezetes pillanatokat. Nem, ezt nem a rózsaszín köd mondatja velem, pusztán azok az apró kedvességek, amelyek szinte minden női szívet cseppfolyósítanak.

Nyolc gesztus, amivel a párom mindig mosolyt csal az arcomra:

1. Szuperhős kicsit másként

Utálok mosogatni. Számomra a tányérok suvickolása unalmas tevékenység, amit elpazarolt időnek élek meg. A barátom szuperhősként száguldott be az életembe átvállalta a gyűlölt mosogatást is, így az esetek többségében ő ragad szivacsot és száll szembe a koszos edényekkel. Én a kispadról figyelem és sűrű csókokat dobálok felé, ezzel biztosítva a hálámról.

2. Az ő jó szokása átsegít az én rossz szokásomon

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Agathe Sorlet (@agathesorlet) által megosztott bejegyzés,


Ha együtt éltek valakivel, akkor könnyen felvehetitek a másik jó és rossz szokásait. Én nem fogyasztok például elég gyümölcsöt, de barátom igen. Az elejétől kezdve próbálkozott, végül ma már együtt szemezgetünk az egészséges nasik közül.

3. Az állatmentő

Biztosan valamilyen ősi ösztön munkálkodik bennem, mert egy bogarat vagy pókot megpillantva azonnal jajveszékelni kezdek. Ilyenkor egészen más hangsávban szólalhatok meg, mert a következő pillanatban a párom megjelenik és zsebkendővel a kezében annyit kérdez: „Hol van?” Én rettegve mutatok a félelmetes lényre és a háta mögül figyelem a mentést. Ő az én hősöm.

4. Kávéba rejtett gondoskodás

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Agathe Sorlet (@agathesorlet) által megosztott bejegyzés,


Aki elsőként kel fel az a kávéfelelős. Általában én húzom sokáig a lóbőrt, ezért a barátom oson ki a konyhába, hogy lefőzze a feketét. Van abba valami végtelen gondoskodás, amikor leül az ágy szélére és kedvesen felébreszt, majd a kezembe nyomja a gőzölgő kávét.

5. Vacsorával vár haza

A férfiakat a hasukon keresztül lehet megfogni, de ez fordítva sincsen másként. Nálunk a heti főzést sosem kell előre megbeszélni, mert mind a ketten szeretünk a konyhában sertepertélni és közösen főzni. Viszont imádok arra hazaérni, hogy a lakást finomabbnál finomabb illatok lengik be, és a konyhába lépve megpillantom a páromat, aki mesefigurás kötényében áll a pult előtt és vacsorát készít. Ha nagyon romantikus hangulatában van, akkor még némi gyertyafénnyel is feldobja a hangulatot. Számomra ez a gesztus felér a világ összes kincsével.

6. Vasalóval a kisimult idegekért

Mindig felosztjuk a házimunkát, de a vasalás szintén nem az én reszortom. Alig van olyan ruhám, amit vasalni kellene, ezért a páromra marad a feladat, de őt teljesen kikapcsolja ez a tevékenység. Tisztában vagyok vele, hogy a férfi vasalóval a kezében olyan ritka, mint a fehér holló, ezért mindig mosolyogva figyelem, miközben a Forma-1-et nézve vasal. Oké, a porszívózás például az én feladatom!

7. Az utolsó húsgolyó

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Agathe Sorlet (@agathesorlet) által megosztott bejegyzés,


Nem vagyok haspók, de nem tagadom meg a finom falatokat magamtól. Valamelyik este imába foglaltam az általa készített paradicsomos húsgolyót, amelynek receptjét az olasz barátunktól lesett el. Miután szomorúan konstatáltam, hogy mindent elfogyasztottam, kiszaladtam a konyhába vízért, ezt követően visszatértem az asztalhoz és a tányéromon ott várt az utolsó húsgolyó. Vajon ki csempészte oda?

8. Beszéli a technika nyelvét

Taszítom a technikát, de hála az égnek, a párom nagyon otthon van ezekben a dolgokban, így mindig segít megoldani a felmerülő problémákat. A legjobban azt szeretem benne, hogy nem oktat ki a bénázásomért. Az egyik alkalommal például képtelen voltam beüzemelni a sütőt, erre ő türelmesen elmagyarázta, hogy teljesen rossz irányba tekertem a gombokat. Hiába, jó a férfi a háznál.

Nyitókép: nortonrsx/iStock / Getty Images Plus/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: