Hiánypótló dokumentumfilm készült Audrey Hepburn életéről

A rendezőknek köszönhetően olyan felvételeket is láthatunk majd a színésznőről, amiket eddig még soha.

Számtalan film készült már az ikonikus színésznő, Audrey Hepburn életéről és munkásságáról, mégis úgy tűnik, még nagyon sok mindent nem tudunk a gyönyörű filmcsillagról. Az Audrey című filmnek köszönhetően most olyan családdal és ismerősökkel készített interjúkat és eddig még sosem vetített felvételeket láthatunk, amelyeket eddig még egyetlen életrajzi alkotás sem mutatott meg a nagyközönségnek.

A történelem egyik legstílusosabb és legtehetségesebb színésznőjének élete nem volt mindig tündérmese: az egykori sztár nagyon szigorú nevelést kapott, édesapja korán elhagyta, ráadásul a náci megszállás alatt lévő Hollandiában nőtt fel. Ezek a korai tapasztalatok azok, amik később megtanították arra, hogy a pozitív gondolkodás, a kedvesség és a segítőkészség a legfontosabb tulajdonságok és, hogy a múltban szerzett traumákat fontos feldolgozni ahhoz, hogy későbbi életünket már ne szőhessék át a régi árnyak.

Az új dokumentumfilm során a rendezők interjút készítettek többek között Audrey Hepburn fiával Sean Hepburn Ferrerrel, aki korábban a Givenchy divatház művészeti igazgatója volt és Clare Weight Kellerrel, aki a Tiffany ékszerház jelenlegi művészeti vezetője. Az interjúkon és régi felvételeken kívül néhány profi balett-táncosnak köszönhetően táncos formában megelevenedve is láthatjuk majd a stílusikon életének egy-egy jelenetét, mivel a színésznő valósággal rajongott ezért a mozgásformáért és maga is sokáig balettozott.

„A film intim pillanatokba enged betekintést archív felvételek és közeli hozzátartozók interjúinak segítségével. Ezen kívül együtt dolgoztunk több díjnyertes, brit koreográfussal is, hogy készítsenek el különböző koreográfiákat Audrey balett szeretetéből inspirálódva.” – nyilatkozta Helena Coen rendező a Harper’s BAZAAR-nak.

Az Audrey nem kerül a mozikba, viszont november 30-tól elérhető lesz online. Mi már nagyon várjuk!

Forrás: harpersbazaar.com
Nyitókép: Hulton Archive/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: