Ikonikus karácsonyi filmhelyszínek, amiket meg kell látogatnod!

Mindegyik bakancslistás hely!

Alig várod már, hogy karácsonyi filmeket nézhess? Mutatjuk azokat az ikonikus filmhelyszíneket, ahová érdemes lenne elutaznod!

Szerintem két olyan dolog van, ami a legjobban megosztja az embereket: a gesztenyepüré és a karácsonyi filmek. Vagy ki nem állhatod, és sikoltva menekülsz előlük, vagy rajongva imádod őket. Én az utóbbiak közé tartozom, és van, hogy a karácsonyi témájú filmeket egy tál gesztenyepürével együtt fogyasztom. Ha te is így vagy ezzel, és lázba hoznak az ünnepi hangulatú filmek, városok, fények és terek, akkor biztosan fel tudsz magadban idézni jó pár ikonikus, karácsonyi filmes helyszínt. De vajon tudod, hogy ezek hol találhatók pontosan? Helyezd magad kényelembe, és amíg vársz Kevinre a Reszkessetek, betörők!-ből, vagy épp magára Bridget Jonesra, nézd meg ezeknek a népszerű karácsonyi filmeknek a helyszíneit. Addig hozom a gesztenyepürét, és a legjobb helyeket felírjuk a bakancslistánkra.

Oxford Street, London

Igazából szerelem

Az Igazából szerelem című film a karácsony előtti stresszes és rohanós időszakról szól, amelyben több szerelmi szál, történet fut egyszerre.

Vicces rész, amikor Rufus, az ékszerész (Rowan Atkinson) majdnem keresztbe húzza Harry (Alan Rickman) romantikus terveit, ugyanis hihetetlen lassúsággal csomagolja be a nyakláncot a londoni luxusékszerboltban. Az Oxford Streeten található, hatalmas Selfridges áruházról van szó, a vásárlás szerelmeseinek szívből ajánljuk!

https://www.instagram.com/p/BrS67b6nNHs/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1cl4iubv88uim&fbclid=IwAR20IdvhtMTVrxkXZ9mQweEghrSN_9TzEkveJ26nVH8MyU5p8C_E_fwolTw

https://www.instagram.com/p/BimCpZkjDhI/?fbclid=IwAR0yRZP8V-RbFzrAuxZLfMjg7sXG49y6JqYCpIbuTu4Kx2-tslMJRo-J5co

Bridget Jones naplója

Ellenben a sok tipikus, mézeskalácsos, karácsonytúltengéses filmekkel, a Bridget Jones naplója egy realisztikus vonalat képvisel. Nehéz kibírni nevetés nélkül a kínos családi találkozókat, a csúnya karácsonyi pulcsikat, na és a szerelmi háromszög szellemes jeleneteit Hugh Granttel és Colin Firth-szel. A film során Daniel Cleaver elviszi randizni Bridgetet a Stoke Parkba, amely több mint 900 éves múltra tekint vissza, és nem mellesleg két James Bond-film jelenetei (a Holnap markában és a Goldfinger) is itt játszódtak.

Te is várod már, hogy végre megint megnézhesd?

https://www.instagram.com/p/BlYd9MTHJ37/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=fefvfahi7t5m&fbclid=IwAR0Ky-n0lrEPNzKRT95vSrZ1Keo0JX-DRJUcCK_ZIKy6gXVKqul2Lh7BM8o

Rockefeller Pláza, Manhattan

Mi a manó?

A történet Buddyról szól, aki az Északi-sarkon nevelkedett a Mikulás főmanójának a felügyelete alatt. Buddy New Yorkba indul, hogy megkeresse igazi apját, Waltert. A gyönyörű várost karácsonyi pompában láthatjuk a filmben. Amikor Buddy elindul megkeresni a metropolisz legnagyobb fáját, akkor a Rockefeller Plázánál köt ki. Az ünnepi időszakban ez a pláza és karácsonyfája Manhattan egyik legnagyobb attrakciója.

https://www.instagram.com/p/Brpgo2jlHGK/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1kkuk9yy3en78&fbclid=IwAR3fvaZsyAJaBuIG-2hmZyIGnl2N-jJVAlnV3EPIneF7-i2e5Q0cobT3wJs

O’Hare repülőtér, Chicago

Reszkessetek, betörők!

Ha létezik kötelező tévéműsor karácsonykor, akkor az a Reszkessetek, betörők! Ugye, hogy ilyenkor szinte kihagyhatatlanok Kevin trükkjei és kalandjai? Vagy neked már feláll a szőr a hátadon tőle?

Chicago külvárosát, Winnetkát, illetve egészen pontosan a Lincoln Avenue-t láthatod a filmben. Közel van ehhez a Green Bay Road, illetve a Station Park, ahová Kevin elmegy meglátogatni a Mikulást, és vesz egy fogkrémet a gyógyszertárban. És persze ne feledkezzünk meg a chicagói O’Hare repülőtérről, ahová ugye már csak a család jutott el, Kevin nélkül. Ha már itt tartunk, akkor a párizsi Charles de Gaulle repülőtér, ahová a rosszcsont fiú családja érkezett, szintén bakancslistás helyszín!

Láttad már ezt az új, szellemes reklámfilmet?

https://www.instagram.com/p/BrljpQbl4hg/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=n6hsjhx1gxox&fbclid=IwAR0qWhjtuIjarf6RbPSMbRl_2m__PeJjLD2_iiJH_ZLBEsqXwKZn5Fr37XE

Philadelphia, Egyesült Államok

Szerepcsere

Az 1983-ban készült Szerepcsere című film tele van ünnepi jelenetekkel, mint például amikor Eddie Murphy afrikai népviseletben, erős túlzások közepette kiabál, hogy „Boldog új évet!”.

A legtöbb jelenet Philadelphiában játszódik, így ha arra jársz, akár fel is keresheted az összes helyszínt. Például elmehetsz a Delancey utcára, a „Duke and Duke” bankhoz vagy a Rittenhouse térre. A filmben látható, art deco stílusú vonatállomás nemcsak a Szerepcsere kapcsán híres helyszín, hanem például A kis szemtanú című filmben is, amelyben Harrison Ford nagyszerű alakítást nyújtott.

https://www.instagram.com/p/BrpyULNBmc6/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1p7sdfs6svry1&fbclid=IwAR3Plys43zDfaQgaSWBYXbe6sf3gL60QJehLYbqknWLVVz54fHdUY9xYwu0

Brugge, Belgium

Erőszakik

Ray (Colin Farrell) és Ken (Brendan Gleeson) profi bérgyilkosok, akiket Londonból a belgiumi Brugge-be küldenek, ameddig tisztázódik egy zűrös helyzet. Nem egy hagyományos karácsonyi film, viszont álomszép helyen játszódik, ahová érdemes kicsit kiruccanni!

Az egyik részben elmennek a zsinagógába, ami a Jerusalemstraat utcán található. De ugyanígy felfedezhető még a Koningin Astridpark nevű park és a Groeninge Múzeum. A középkori épületeknek köszönhetően elképesztő élmény a városban sétálgatni!

https://www.instagram.com/p/BaLfJSsHAG-/?fbclid=IwAR0Ky-n0lrEPNzKRT95vSrZ1Keo0JX-DRJUcCK_ZIKy6gXVKqul2Lh7BM8o

Shere, Surrey, Anglia

Holiday

Két fiatal nőről szól a történet, akiknek összetörték a szívét. A szerelmi szálak azonban csak tovább bonyolódnak, miután kitalálja a két nő, hogy otthont cserélnek. Az egyik ugyanis Londonban, a másik pedig Los Angelesben él. Amanda (Cameron Diaz) egy varázslatos kis angol házikóba kerül, Surrey városába. Sajnos nem fogod megtalálni a házat, hiszen csak a forgatás kedvéért húzták fel. A film ezen részei Shere-ben játszódtak, ha arra jársz, feltétlenül térj be a White Horse Pub nevezetű helyre, és kérj egy cidert! Filmbe illő jelenet, ha átsétálsz a Tillingbourne folyó felett lévő hídon!

https://www.instagram.com/p/BrAg2APgxsF/?fbclid=IwAR0gY5rDdIR_7DCKTyRNEDPrylMDeakSQgk-kc-gSW6AuCZelYQB2NJ-i_Q

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: