Híres sztárcsemeték, akik belekóstoltak a kifutók világába

Néhányan közülük napjaink leghíresebb szupermodelljei, mások eddig csupán egy-egy divathéten tűntek fel modellként. Egy dolog azonban mindannyiukra igaz: szüleiket az egész világ jól ismeri.

Mi kell ahhoz, hogy valaki belevágjon a sokak által hőn áhított modellkarrierbe? Az adottságok mellett egy jó nagy adag szerencse és kitartás sem árt. De mint az élet minden területén, úgy a divatszcénában sem hátrány, ha valaki egy kis hátszelet is kap a fentiek mellé. Összeszedtük azokat a modelleket, akik híres szüleiktől nemcsak jó géneket örököltek, hanem olyan hátteret, ami azonnali beszállókártyát jelentett a kifutók világába.

Presley és Kaia Gerber

Fotók: Stephane Cardinale – Corbis/Getty Images

Szülők: Cindy Crawford és Rande Gerber

Cindy Crawford világhírű szupermodell, így nem meglepő, hogy gyerekei is hasonló körökben kötöttek ki. Kaia 11 évesen debütált a Versace Kids kampányában, majd szerződést kötött az IMG modellügynökséggel és azóta a divathetek rendszeres résztvevője. Ráadásul a dizájnerek nagy kedvence, így kampányfotókon és -videókban is gyakran feltűnik az arca. Bátyja, a 21 éves Presley 10 évesen kezdte a modellszakmát, 16 évesen már olyan divatházak bemutatóján vonult végig, mint a Moschino vagy a Dolce & Gabbana.

Kendall Jenner

Fotók: Pietro D’Aprano, Mike Marsland, Victor Boyko/Getty Images

Szülők: Kris Jenner és Caitlyn Jenner

Kendall Jenner nevét már gyerekkorában megismerhette a nagyvilág, hiszen a Keeping Up With The Kardashians című reality sorozatban a Kardashian család mindennapjait követhették a tévénézők. Kendall 14 évesen döntötte el, hogy modellként szeretne érvényesülni, ezért Kris Jenner mindent megmozgatott, hogy lánya minél több képernyőidőt kaphasson. A nagy áttörésre nem kellett sokat várni, a Jenner névnek köszönhetően már 16 évesen megkapta első munkáit. Hozzá kell tenni, hogy azóta a modellszakma egyik legmegosztóbb személyisége, ugyanis sokan bírálják a viselkedését. Ez nem akadályozta meg abban, hogy a szupermodell státuszt megszerezze: számos luxusmárkával dolgozott már, 2018-ban pedig ő lett a világ legjobban kereső modellje (évi 22.5 millió dollárral).

Lily Rose-Depp

Fotók: Peter White, Pascal Le Segretain/Getty Images

Szülők: Johnny Depp és Vanessa Paradis

Kiskorában szülei próbálták távol tartani a reflektorfénytől, de tinédzserként Lily úgy érezte, készen áll a nagy áttörésre. Hol máshol kezdhette volna a karrierjét, mint a Chanel-nél, ahová egykor édesanyját is szoros szálak fűzték? A 2019-ben elhunyt Karl Lagerfeld egyik legfiatalabb múzsája lett és azóta is rendszeresen láthatjuk a francia márka kampányaiban. Szüleitől nemcsak különleges külsőt örökölt, de tehetségéből is kijutott neki: édesanyja Bliss című lemezén is közreműködött, de a kifutókat végül a színészkedés miatt hagyta a háta mögött. A 21 éves Lily tavaly Timothée Chalamet oldalán tűnt fel a V. Henrik című Netflix produkcióban és jelenleg négy olyan filmről tudunk, amelyben ő is szerepel majd.

Gigi, Bella és Anwar Hadid

Fotók: Estrop, Victor Boyko/Getty Images

Szülők: Yolanda Hadid és Mohamed Hadid

Az elmúlt években a Hadid nővérek a divathetek legmeghatározóbb modelljeivé váltak, de a legfiatalabb testvér, Anwar is több munkával büszkélkedhet. Édesanyjuk, Yolanda Hadid a népszerű The Real Housewives of Beverly Hills című reality sorozattal szerzett magának hírnevet. Gigi a 2014-es New York-i divathéten lépett először a kifutóra és fél évvel később húga, Bella is beköszönt a divatvilágba és azóta is uralják a kifutókat. A 21 éves Anwar ugyan jóval kevesebb modellmunkát vállal, de így is szép sikereket ért el: láthattuk már a Fenty x Puma by Rihanna, a Tommy Hilfiger és a Moschino kifutóján is.

Iris és Rafferty Law

Fotók: Pascal Le Segretain, Venturelli, Estrop/Getty Images

Szülők: Jude Law és Sadie Frost

Mi lehet annál menőbb dolog, mint amikor egy gyerekkori fotó akad a kezedbe, amelyen éppen Kate Moss tart a kezében? Nem sok minden. Iris Law valószínűleg sok ilyen képet tudhat magáénak, hiszen keresztanyja nem más, mint a 90-es évek egyik legismertebb szupermodellje. Természetesen a szülői háttér is nagyot nyomott a latban, amikor a 19 éves lány egy kicsit belekóstolt abba, milyen a modellek élete. Iris már több divatkampányban is szerepelt, de a kifutón csak idén márciusban debütált. Nem kisebb márkánál, mint a Miu Miu-nál. Bátyja, Rafferty dolgozott már az Adidasszal, de a DKNY és a Dolce & Gabbana kifutóján is végigsétált már, illetve a holland L’Officiel Hommes magazin címlapján is szerepelt.

Georgia May Jagger

Fotók: Gareth Cattermole, Pascal Le Segretain, Mike Marsland/Getty Images

Szülők: Mick Jagger és Jerry Hall

Georgia May Jagger a modellszakmában már nem az újoncok közé sorolandó, régóta jelen van a divathetek helyszínein és a magazinok oldalain. Szépségét illetően édesanyjára ütött, aki szintén ezen a pályán tevékenykedett, de Georgia volt annyira szerencsés, hogy Mick Jagger vonásai közül a védjegyévé vált ajkait örökölte. A brit lány a kozmetikai cégek nagy kedvence, de rengeteg tervező alkalmazta már bemutatóin és olyan nagy magazinok címlapján szerepelt, mint a Vogue, az ELLE és a Harper’s Bazaar.

Miklós herceg

Fotók: Dominique Charriau, Estrop/Getty Images

Szülők: Alexandra frederiksborgi grófnő és Joakim dán herceg

Nikolai, azaz Miklós herceg a kakukktojás a listában, ugyanis szülei nem celebek, hanem a dán királyi család tagjai. A 21 éves herceg II. Margit dán királynő legidősebb unokája, és hatodik a sorban a dán koronáért. Az uralkodói vér nem akadályozta meg abban, hogy felfedezze a kifutók világát. Miklós először 2018-ban tűnt fel a Burberry divatbemutatóján, azóta többször is visszaköszönt az arca a divatheteken. A hercegért például Kim Jones, a Dior menswear vonalért felelős dizájnere is rajong, ezért Miklós gyakori résztvevője a Dior Men bemutatóknak.

Nyitókép: David M. Benett/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: