Hírességek, akik összefogtak az ausztráliai tüzek áldozataiért

Több hollywoodi film- és popsztár lépett azért, hogy támogassák a tűzvészek okozta katasztrófák áldozatait.

Továbbra is megállíthatatlanul pusztít Ausztriáliában a tűz, eddig 5,9 millió hektár égett porig. Önkéntes tűzoltók próbálják megfékezni a lángokat, és az állam már a hadsereget is bevetette az oltáshoz. A közösségi oldalakon is lehet adományozni, de szerencsére van jó néhány világsztár is, akik példamutatóan kezelik a krízishelyzetet.

Kylie Minogue

Kylie Minogue
Fotó: Daniele Venturelli/Getty Images

Kylie Minogue félmillió dollárt (147 millió forint) adományozott az áldozatoknak, családja pedig szintén 500 ezer dollárt adományozott tűzoltásra, a helyie7k folyamatos támogatására. Az ausztrál énekesnő elmondta, hogy a pusztítás látványára hazaérkezni szívszorító volt, és azt is hozzátette, hogy éppen tavaly volt lehetősége ellátogatni a szülőföldjén néhány olyan helyre, ahol korábban nem járt.

Nicole Kidman

Nicole Kidman
Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images

A színésznő vasárnap 500 ezer dollárt adományozott az Új-Dél-Walesben lévő tűzoltóságnak családja nevében. Nicole Kidman a szilvesztert férjével, Keith Urbannal Sydney-ben töltötte, még egy képet is megosztottak. Az ausztrál fővárosban a tüzek miatt jelenleg nagyon szennyezett a levegő.

Chris Hemsworth

Chris Hemsworth
Fotó: Jim Spellman/Getty Images

Az ausztrál színész az Instagramon üzent rajongóinak, azt mondta, hogy minden penny számít, így, az is nagy segítség, ha valaki csak keveset tud adni. A Hemsworth család egyébként 1 millió dollárt adományozott. A színész ezen kívül profilján közzétett egy linket, ahol elérhetőek azok a civil szervezetek, akik éppen a tűz megfékezésén dolgoznak.

Margot Robbie

Margot Robbie
Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images

A színésznő a Golden Globe-díjátadó előtt néhány órával mutatott magáról néhány gyerekkori képet, amik szülőföldjén, Ausztráliában készültek. A színésznő a videó végén könnyek között kérte rajongóit, hogy adományozzanak az erdőtűz áldozatainak. „Kérlek adományozzatok, ha eddig még nem tettétek meg. Tegyétek meg! Had legyen olyan gyerekkora a jövő generációjának is, mint amilyen szerencsére nekem is megadatott.”

Pink

Pink
Fotó: HGL/Getty Images

Az énekesnő 500 ezer dollárt adományozott kifejezetten a helyi tűzoltóknak, akik keményen küzdenek a frontvonalon. Pink leírta, hogy teljesen kikészíti, ami most Ausztráliában történik, és sokat gondol ott élő barátaira, családjára.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: