Hivatalosan is ez a filmtörténelem legszexibb jelenete

Ha tippelned kellene, melyik jelenetet mondanád? Elöljáróban annyit elárulunk, hogyha a válaszod az Elemi ösztön, A szürke ötven árnyalata vagy a Szerelmünk lapjai volt, akkor nagyot tévedtél.

Hollywoodban is jól tudják, hogy a szex és szerelem megszállottjai vagyunk. Vagyis rengeteg olyan filmet és sorozatot fel tudunk sorolni, amelyben nincs hiány erotikus jelenetekből. Sőt, néhány produkció kifejezetten erre a témára épül. Gondoljunk csak a Vágyak/Valóság című sorozatra, amely – a sok kritika ellenére is – világszerte felkerült a Netflix top 10-es listájára. Több országban sokáig az első helyet is megszerezte. De vajon az erotikus jelenetekben nem szűkölködő sorozat elég forró hangulatot teremtett ahhoz, hogy a világ legszexibb filmes produkció között emlegessük? Erre a FandomSpot felmérése ad nekünk választ. 

Az online rajongói fórum kéthetes kutatásában 100 ember vett részt, akiknek erotikus jeleneteket mutattak és egy pulzusmérő segítségével állapították meg az izgatottságukat. Vagyis azt, melyek a legszexibb filmrészletek.  „Annak érdekében, hogy a felmérés reprezentatív legyen, a résztvevők különböző hátterűek, különböző helyekről származnak, illetve a nemük, a szexuális irányultságuk és az életkoruk is nagyon eltérő (18-72 év). Az eredmények hitelességének érdekében minden személyt arra kértünk, hogy ülve, egyedül nézze meg az összes jelenetet, így semmilyen külső tényező nem befolyásolhatta a pulzusukat” – olvasható a FandomSpot oldalán.

Az első helyen Sally Rooney bestsellerének TV-adaptációja, egészen pontosan a Normális emberek utolsó szexjelenete végzett. Ez a rövid filmrészlet, illetve a Paul Mescal és Daisy Edgar-Jones közötti kémia átlagosan 38 százalékkal emelte meg a tesztalanyok pulzusszámát. A második helyet egy igazi klasszikus érdemelte ki: a Ghost híres fazekas jelenete alatt 35 százalékkal nőtt az emberek pulzusa. Ezt követte a Jessica Jones ágytöréses szexjelenete. A felmérés alapján kijelenthetjük, hogy az emberek és a gyümölcsök között is működik a kémia: Luca Guadagnino Szólíts a neveden című megható nyári románcának legforróbb jelenete, Timothée Chalamet barackos örömszerzése épphogy lecsúszott a dobogóról. Ha kíváncsi vagy, melyik filmek és sorozatok fértek még be a top 10-be, íme a teljes lista.

A filmtörténelem legszexibb jelenetei:

  1. Normális emberek – utolsó szexjelenet (38%)
  2. Ghost – fazekas jelenet (35%)
  3. Jessica Jones – ágytöréses szexjelenet (32%)
  4. Szólítsd a neveden – barackos jelenet (29%)
  5. Orange Is the New Black – Alex és Piper első zuhanyzós jelenete (27%)
  6. Mr & Mrs Smith – a harc utáni szexjelenet (27%)
  7. A Grace klinika – Dr. Izzie kérése Dr. Karev felé, hogy vegye le a nadrágját (25%)
  8. Éjszakai szolgálat – Jonathan Pine meztelen fenekének látványa miközben intim kapcsolatba kerül Jemimával  (25%)
  9. A tetovált lány – Lisbeth Salander és Mikael Blomkvist legforróbb jelenete (23%)
  10. Szerelmünk lapjai – Noah és Allie levetkőzése a második együttlét előtt (20%)

Forrás: FandomSpot
Nyitókép: HBO sajtószoba

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: