Hivatalosan is nyomoz a rendőrség Matthew Perry halála miatt

A Los Angeles-i rendőrség nyomozást indított Matthew Perry halála ügyében. A Jóbarátok sztárja októberben hunyt el, a halottkémi jelentés szerint a halál oka a "ketamin akut hatása" volt.

A hivatalos vizsgálat célja, hogy kiderítse, hogyan jutott az 54 éves színész a szervezetéből kimutatott érzéstelenítő szerhez, a ketaminhoz. A jelentés szerint a fulladás is hozzájárult a halálához, amelyet balesetként könyveltek el.

A Los Angeles-i rendőrség kedden közölte, hogy a nyomozás során együttműködnek a kábítószer-ellenes ügynökséggel (DEA) és az amerikai postai felügyelettel. A TMZ értesülései szerint egyelőre nem világos, hol tart a nyomozás, illetve kiket hallgattak meg az ügyben.

Perryt október 28-án találták eszméletlenül a Los Angeles-i otthona medencéjében, és a helyszínen halottnak nyilvánították. A Los Angeles megyei halottkém hivatal decemberben közölte, hogy „magas szintű ketamint találtak a boncolás utáni vérmintában”.

Raffi Djabourian, a vezető halottkém-helyettes hozzátette, hogy a halálhoz hozzájárult a koszorúér-betegség és a buprenorfin hatása is, amelyet opioidhasználati zavar kezelésére használnak.

„A fulladás hozzájárult a halálhoz, mivel valószínűleg a medencébe merült, amikor elvesztette az eszméletét; a koszorúér-betegség pedig súlyosbította a ketamin által kiváltott szívizomhatásokat” – mondta Djabourian.

Perry halála idején orvosi felügyelet mellett kapott ketamin kezelést depresszió és szorongás kezelésére, bár a jelentés szerint az utolsó előírt ketamin kezelése halála előtt másfél héttel történt.

A színész pályája csúcsán küzdött a fájdalomcsillapítók és az alkohol függőségével, és többször is rehabilitációs klinikákon kezelték. 2016-ban a BBC Radio 2-nek adott interjúban bevallotta, hogy három évnyi forgatást nem tud felidézni a Friends sorozatból az ital és a drogok miatt. Ezt követően írt emlékiratában elárulta, hogy 2001 óta többnyire józan volt, „kivéve körülbelül 60-70 botlást”.

Matthew Perry emléke tovább él rajongói szívében, miközben a hatóságok igyekeznek fényt deríteni halálának pontos körülményeire.

 

Nyitókép: Frederick M. Brown/Getty Images
Forrás: bbc.com

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: