Hódít a „job bob” hajviselet, amit a nevével ellentétben gyerekjáték elkészíteni

Mindegy, hogy göndör, hullámos vagy egyenes, a számos módon variálható "job bob" a legmenőbb frizurának ígérkezik.

Évek óta hódít a bob hajtrend, a kérdés csak az, hogy éppen melyik változata a legtrendibb. 2020-ban mindenki shaggy-bob frizurát vágatott, de olyan is előfordult, amikor a fordított bob volt a divat. Tavaly nyáron a sknadi bob, vagyis a szőkére festett változat hódított, idén tavasszal pedig a power bob volt a nyerő. A nyárból ugyan már csak egy hónap maradt, de ez nem azt jelenti, hogy nincs értelme új frizurát vágatni. Íme az új, legmenőbb hajtrend: a job bob!

A bob-őrület töretlen

Amikor levágatod a hajad, szinte biztos, hogy valaki megkérdezi, hogy milyen változás történt az életedben. Persze a frizuraváltás sokszor tényleg valamilyen jelentős életeseményhez kapcsolódik, de miért ne lehetne egyszerűen csak játszani a megjelenésünkkel? A bob frizura szerencsére tökéletesen alkalmas erre. Számtalan variáció létezik, a végeredmény pedig mindig vagány, modern és merész, miközben nőies és elegáns. A bobot a hírességek is imádják, tavaly az Eufória sztárja, Sydney Sweeney is bob frizurával pózolt a Vouge címlapján, és miután Kim Kardashian levágatta hosszú szőke haját, a bob még népszerűbb lett. Azóta hódított a váll fölé érő blunt bob is, amiben nincsenek átmenetek, ezért végeredményben hihetetlen dús megjelenést ad, és amit Scarlett Johansson is kipróbált. 

Nem nyúlhatsz mellé

A job bob a klasszikus bob rövidebb változata, amit a hírességek fodrásza, Frédéric Fekkai is mindenkinek jó szívvel ajánl. „A job bob, amit néha úgy is hívnak, hogy állkapocs-hosszú bob, szépen kiemeli az áll vonalát. Az ápolása sem igényel túl sok időt, akár egyenes, akár hullámos hajjal is remekül mutat. A legtöbb bob jól áll az ovális arcú hölgyeknek, mert hangsúlyossá teszi a nőies arcvonásokat.” 

De miről is van szó?

A job bob állig, vagy egy kicsivel áll alá ér, Frédéric Fekkai szerint az alávágás elengedhetetlen a tökéletes eredményhez. Innentől már a fantáziánkra van bízva, hogyan formázzuk a frizurát. Lehet egyenes, göndör, lazán félrecsatolt. A job bob nemcsak azért remek választás, mert stílusos, de mivel rövid, kifejezetten jól esik a nyári melegben, ráadásul nem igényel sok törődést.

Lépcsőzetes fazon

Oldal frufruval is remek

Vagány középső választékkal

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@the_bob_haircut által megosztott bejegyzés

Elegáns, ha oldalra fésülöd

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lana Tarek (@iamlanatarek) által megosztott bejegyzés

Vasald egyenesre a végét

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@the_bob_haircut által megosztott bejegyzés

Egyszerű de nagyszerű

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@the_bob_haircut által megosztott bejegyzés


Forrás: Popsugar, Glam, Instyle

Nyitókép: puhhha / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: