Hogyan lesz egy hobbicukrásznak saját márkája? Az Anna Cakes cukrászával beszélgettünk

Hogyan lesz cukrász egy kommunikáció szakos hallgatóból, aki még csak nem is édesszájú? Inspiráló instázók sorozatunk következő részében Csutorás Annával, az Anna Cakes megálmodójával beszélgettünk.

A #cake hashtag alatt mostanra több mint 75 millió tortás fotót találunk az Instán. Cukrászdák, lelkes amatőrök és a saját útjukat járó cukrászok is csodás süteményekkel gazdagítják feedünket. Míg régen cukrászdákba szaladtunk a rendelésünkkel, most csak végiggörgetjük a kedvenc Insta-cukrászunk (vagy cukrászaink) munkáit, és néhány üzenetváltás során közösen megálmodjuk A Tortát. Az elmúlt években én is így készültem a nagy alkalmakra, egy ilyen instás kutakodás során bukkantam az Anna Cakes oldalára.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Anna Cakes (@annacakes_budapest) által megosztott bejegyzés,

A feltöltött fotók láttán kapásból azt hinnénk, hogy a tortákat készítő cukrász, Csutorás Anna hosszú ideje űzi a szakmát. Valójában csupán három éve fogott bele a cukrászkodásba, előtte teljesen más karriert képzelt el magának. A média világa és az újságírás érdekelte, de időközben felismerte, hogy a kreativitását máshogy is kamatoztathatja. Kezdetben csak otthon kísérletezett a sütéssel, családtagoknak, barátoknak készített tortákat, majd az egyetem utolsó félévében jelentkezett egy cukrásziskolába. Letette a cukrászvizsgát, de az igazi tanulási folyamat csak ezután jött:

A suli elvégzése kevesebbet adott, mint szerettem volna. Sok gyakorlás, YouTube-videó, Instagram és Pinterest böngészés eredménye az, amit most tudok – mondja Anna. A hobbija mára annyira kinőtte magát, hogy miközben részmunkaidőben dolgozik egy ingatlanbérbeadó cégnél, az ideje fennmaradó részében barátoknak, ismerősöknek készít tortákat. Az az álma, hogy idővel megnyithassa a saját cukrászdáját. Saját receptek alapján dolgozik, és a jövőben sem szívesen követne olyan trendeket, amik ellentétesek azzal, amit ő képvisel.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Anna Cakes (@annacakes_budapest) által megosztott bejegyzés,


„Nálam a természetesség az első, nem szeretem a marcipánnal, fondanttal, vagy a mostanában divatos, tükörglazúrral bevont tortákat. Tele vannak zselatinnal, glükózsziruppal, íz- és állagjavítókkal, amiket én nem használok. Az egészséges életmód híve vagyok, ezért a diétás vonalat például abszolút magaménak érzem. Anna örömmel készít cukormentes vagy szénhidrátcsökkentett tortákat, és az ételallergiások számára is megvannak a jól bevált receptjei. Tojás- és laktózmentes tortákat is süt, gluténmentes süteményeket viszont nem vállal, mert nincsenek meg a feltételei ahhoz, hogy garantálhassa a teljes mentességet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Anna Cakes (@annacakes_budapest) által megosztott bejegyzés,


A letisztultságot és a természetességet a díszítésben is igyekszem tükrözni, kerülöm a mű ízű és kinézetű dekorelemeket. Legszívesebben friss vagy szárított gyümölccsel, virággal vagy macaronnal öltöztetem fel a tortákat.” Ő maga általában kevesebb díszt képzel a tortákra, mint amennyit a megrendelők szeretnének, de a stílusa mentén szívesen köt kompromisszumot. Azt vallja, hogy a szép torta a jó formánál és a pontos éleknél kezdődik, ha ez adott, akkor díszítéstől függetlenül vonzza a tekintetet. 

Amikor a kedvenc ízéről kérdeztem Annát, kiderült, hogy nem szereti az édességet, és csak nagyon ritkán eszik sütit. Kóstolni persze szokott a sütés során, és a fűszeres alma torta ízéért még ő is odáig van – ez az egyik nagy sláger a megrendelői körében az őszi-téli időszakban. Nyáron az étcsoki-málna és a túró-málna a top kombó, tavasszal mindenki az epret keresi, ami pedig örök, az a Kinder Maxi King.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Anna Cakes (@annacakes_budapest) által megosztott bejegyzés,

Anna a tortákon kívül cupcake-eket és macaronokat is készít. Ha kíváncsi vagy a többi sütijére, akkor látogass el a blogjára vagy az Instagram-oldalára!

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Tedd meg a befizetéseidet, mi pedig megnöveljük a nyerési esélyeidet maximum 275 000 forintig. (x)