Hogyan győzheted le a szégyenérzetet a szexben?

Oldd fel a gátlásokat, győzd le a félelmet, és fedezd fel a szexualitásban rejlő pozitív energiákat.

Bármennyire is felgyorsult és (bizonyos tekintetben) előrehaladott a világ, a szexszel kapcsolatos témák terén a szégyenérzet a mai napig gyakori. Ez adódhat a neveltetésből, de állhat a hátterében félelem és bizonytalanság, valamint korábbi rossz tapasztalatok is.

Két ember között a testi kapcsolat sokak számára manapság is bonyolult. Nem feltétlenül maga a testi kapcsolat, hanem már az odáig vezető út is komfortzónán kívül esik. Pedig alapesetben a szex a világ legtermészetesebb és az egyik legjobb dolga, mégsem megy mindenkinél ennyire egyszerűen. A szégyenérzet és a gátlások nagymértékben befolyásolják két ember zavartalan és nyugodt szerelmi életét, és kifejezetten káros hatással vannak a hosszútávú kapcsolatokra.

Tanulj meg szex pozitívnak lenni!

fotó: g-stockstudio/Getty Images

Győzd le a szexszel kapcsolatos szégyenérzetet a szexualitáshoz való pozitív hozzáállással. Törölj az agyadból minden szexhez kapcsolódó negatív gondolatot. A jó oldaláról közelítsd meg a témát, hiszen mégiscsak az egyik legszebb örömforrás két egymást szerető ember között. A szexuális pozitivitás arra is késztet, hogy szabadon beszéljünk a szexről, anélkül, hogy szégyenkeznünk kellene. A szexuális pozitivitásban a szexet egyenesen gyönyörűségnek tekintik, és az egyik legjobb dolognak, amit az életben tehetünk. Ebből a nézőpontból kiindulva a szexet semmilyen módon nem démonizálják, senkit sem ítélnek meg szexuális preferenciái, vágyai vagy igényei miatt. Azok, akik szexuálisan pozitívok, nem ítélkeznek sem magukon, sem másokon. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy bármilyen társaságban kezdj el a szexről beszélni, hanem azt, hogy ha szóba kerül, ne érezd magad kellemetlenül, és ne fogd menekülőre. Inkább figyelj, hogy másoknak miképp megy ez könnyedén, és rájössz, hogy ez teljesen természetes téma, amiről gátlások nélkül is lehet beszélni.

Szeresd a tested!

nő ágy fehérnemű szex
Fotó: Peter Zelei Images / Getty Images

A saját testünkkel kapcsolatos elvárások, szorongások, a megfelelési kényszer, a stressz mind okozhatnak kellemetlen pillanatokat. Sőt, ez még nagymértékben fel is erősödik, ha új partnerrel van dolgunk, akinek a testét és a vágyait nem ismerjük, ami újabb bizonytalanságot eredményez. Így az első alkalom varázsa nem emlékezetessé és örömtelivé, hanem kellemetlen élménnyé válhat, ami után a folytatás is kétséges lehet. Ne hagyd, hogy egy (esetleg több) kellemetlen emlék felülkerekedjen rajtad. Fogadd el és szeresd a tested, mert ahhoz, hogy felszabadultan éld meg a testi örömöket, félre kell tenned a negatív érzéseket.

5 tipp, ami segíthet, hogy legyőzd a szégyenérzeted

rendszeres szex
Fotó: franckreporter /Getty Images

Csókolózzatok

Az első intim együttlét előtt teljesen normális, ha van benned egy kis félsz. Hiszen nem ismeritek még egymás testét, az újdonság pedig okozhat szorongást. Mielőtt egymásnak esnétek, kezdjetek egy hosszú csókkal. Kerüljetek egymással harmóniába, simogasd az ajkait, csókold meg a nyakát, a mellkasát, és csak lassan haladjatok tovább. A vágy erősödésével a gátlások és a félelem parkolópályára kerülnek, és a szenvedély utat tör magának.

Vetkőztessétek le egymást

Adjátok meg a módját az első (vagy a sokadik) alkalomnak. Bármilyen jól mutat a szappanoperákban, ne várd az ágyban teljesen meztelenül, mert esetleg zavarba hozod. Sokkal célravezetőbb és izgalmasabb, ha szépen, apránként hámozzátok ki egymást a ruhából.

Fedezd fel magad

A szex egy hihetetlen utazás, amelyet az örömforrás mellett a felfedezés és az ismerkedés vágya fémjelez. Tanuld meg élvezni magad, és fedezd fel erogén pontjaidat és tested örömtérképét. Ehhez szükséges, hogy teret engedj az előjátéknak is, és apránként, félelem nélkül fedezd fel önmagad, növelve az erotikus feszültséget.

Ne ess túlzásokba

Ha esetleg jobban sikerült az első együttlét, mint azt vártad vagy gondoltad volna, akkor se ess túlzásokba. Ha megjött a kedved a kísérletezéshez, akkor is hagyj egy kis időt a kapcsolatnak, hogy jobban megismerjétek egymást. Ne rontsd el a pillanat varázást, inkább a következő alkalomra tartogasd a továbblépést. Ha kölcsönös volt a szenvedély, akkor az ő fejében is úgyis a következő találkozás jár már.

Tudj nevetni is

Nehezen múlik a lányos zavarod? Tanulj meg nevetni rajta! A játékos, vidám pillanatok, a humor nagy erővel nyom a latba, és a legkellemetlenebb perceken is segíthet átlendíteni. Fontos azonban, hogy vidám legyél, és ne nevetséges, ezzel segíthetsz oldani a feszültséget. Az irónia szexi is lehet, és jó hangulatba hozhat, ami akár a kezdeti kényelmetlenséget is legyőzheti.

Forrás: thewom.it

Nyitókép: praetorianphoto/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: