Hogyan öltözködhetsz úgy idén nyáron, mint egy francia nő?

Minden út Párizsba vezet

Szeretnél egy kis francia sikket csempészni a megjelenésedbe? Készültünk neked néhány hasznos tippel!

A párizsi sikk kifejezés hallatán a legtöbbünknek elsőre a következő szavak jutnak eszünkbe: könnyedség, hanyag elegancia és klasszikus, röviden cool af. Rögtön elképzelünk egy francia nőt, akiről sugárzik a magabiztosság, a legdivatosabb ruhákban jár, ennek ellenére nem követi a trendeket, sokkal inkább diktálja őket. Befejezetlennek tűnő, mégis jól megkomponált kontyot visel. Sminkjének elkészítésével órákat tölt, ellenben természetes hatást kelt és úgy tűnik, mintha csak egy leheletnyit viselne. A francia Sezane márka alapítója, Morgane Sezalory néhány tippel készült azoknak, akik nyáron is szeretnének egy kis francia sikket csempészni a megjelenésükbe:

A legfontosabb alapdarabok a nyárra

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Constance Arnoult (@constancearnlt) által megosztott bejegyzés,


Egy francia nő gardróbjából nyáron nem hiányozhat a farmersort, hiszen ez a sportosabb szettekhez és az elegáns outfitekhez is bevethető. Fontos, hogy ne legyen túl rövid, ne akarj közönséges hatást kelteni! Alapdarab még az egyszerű, mindenféle giccses díszítőelem nélküli szandál, valamint a lenge nyári ruha, ami napközben és este is tökéletes választás. Ez lehet mini, térdig érő vagy a maxi hosszra is szavazhatsz.

Párosíts hozzá egy fonott raffiatáskát, ami az alkalomtól függően lehet kicsi és kerek, de dönthetsz egy nagyobb, piknikkosárra hajazó modell mellett is. Az utolsó alapdarab a nyárra nem más, mint egy lenge fehér ing. Ha extrán sikkes akarsz lenni, ruházz be egy fényes, selyemből készült változatra is!

A francia nőknek nincs melegük?

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Leia (@leiasfez) által megosztott bejegyzés,

Gyakran merül fel a fenti kérdés és a válasz: de igen, a kánikulában a francia nőknek is melegük van, annak ellenére, hogy lenge anyagból készült ruhákat hordanak. Viszont ők erről nem szólnak senkinek, inkább csak elmennek a mosdóba és egy kicsit lehűtik magukat. A másik titkuk, hogy nyáron jóval kevesebb sminket viselnek (vagy egyáltalán nem viselnek), így megelőzik, hogy az alapozó miatt az arcuk ragacsossá váljon.

A tiltólistás darabok

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

XENIA ADONTS (@xeniaadonts) által megosztott bejegyzés,

A párizsi nők sosem viselnek csak azért egy ruhát, mert az trendi. Tudják, hogy mi áll jól az alkatukhoz és azt is, hogy egy ruhadarab illik-e az ő személyes stílusukhoz, személyiségükhöz. Így lehet, hogy a világon mindenki megőrül a neon színekért, de ők messziről elkerülik őket. Smink terén a minimalizmus és a természetes hatás hívei, sosem használnak túl sok terméket és kifejezetten szeretik a no makeup vonalat.

A „párizsi nő” attitűd

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Constanze Saemann (@constanzesaemann) által megosztott bejegyzés,

Az igazság az, hogy a francia nők kivételes stílusa sokkal inkább az attitűdjükből ered, mint a ruhadarabjaikból. Mindig arra törekednek, hogy megjelenésük természetesnek tűnjön. Sosem árulják el, hogy órákat töltöttek el a smink elkészítésével és az outfit összeállításával. A céljuk, hogy mindenki azt higgye, csak 10 perce keltek ki az ágyból és felkaptak egy ruhát.

A legfontosabb stílustipp

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PierGuido Grassano (@piermodelsjam) által megosztott bejegyzés,

 „Maradj hű magadhoz!” – Morgane Sezalory szerint ez az első számú szempont, amit a vásárlás és az öltözködés közben figyelembe kell vennünk. A franciák emellett a mennyiség helyett a minőséget keresik. Állítsd össze a kapszula-gardróbod olyan darabokból, amikben tényleg jól érzed magad, így sokkal magabiztosabb leszel. Végül, a legfontosabb kiegészítő, amit semmiképp ne felejts otthon: a mosolyod!

Nyitókép: Creative Lab/Shutterstock
(redonline.co.uk)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: