Hogyan kell kiválasztani a tökéletes melltartót?

Alaposan fontold meg a vásárlást!

Alig várod, hogy nap végén hazaérj, és megszabadulj a melltartódtól? Lehet, hogy nem jó méretet vagy fazont hordasz. Segítünk, hogyan érdemes választani!

Te is hajlamos vagy arra, hogy főként esztétikai szempontok alapján válassz melltartót? Ha megtetszik egy csinos darab, ami még előnyösen is áll, nehezen tudod otthagyni?

A megfelelő fehérneműk viselete fontosabb, mint gondolnánk, ugyanis kényelmi és egészségügyi szempontból sem mindegy, mire esik a választásunk. Jobb, ha nem engeded, hogy csak úgy rabul ejtsenek a szebbnél szebb fehérnemű-kollekciók! Előtte járj utána alaposan, számodra mennyire megfelelő a megvásárolni kívánt darab. Természetesen meghatározó tényező a méret és a forma, de az is nagyon lényeges, hogy milyen anyagból készült a fehérnemű. Egy biztos: hozzáértő segítségével könnyen megtalálhatod a számodra legtökéletesebb, legelőnyösebb darabot.

Milyen az ideális melltartó?

 • Nem dudorodik ki a kosárból a mell felső része.
 • Nem nyom, szúr vagy dörzsöl a merevítő.
 • Nem ugrik fel a hátpánt, hanem vízszintesen helyezkedik el.
 • A hátpánt az egyik legfontosabb támaszték, ezért fontos, hogy szoros, ugyanakkor kényelmes is legyen.
 • Ha felemeled a kezed, a mellek a kosárban maradnak, és közben nem törik meg a melltartó anyaga, illetve nem ráncolódik össze.
 • Ha kényelmesen be tudod csúsztatni két ujjad a pánt alá elől és az oldaladnál is, akkor nem túl szoros a fehérnemű.
Milyen a rossz melltartó?
Felugrik a hátadon a pánt és felcsúszik a merevítő? Vörös foltok és csíkok jelennek meg a vállaidon, mert úgy nyom a vállpánt? Estére már fájnak a melleid, és nem tudod pontosan, hogy miért? Egyszerűen sehogy sem érzed kényelmesnek, egyfolytában zavar, hogy rajtad van? Ha ismerősek ezek a kérdések, akkor neked is volt már dolgod problémás méretű melltartóval. Ügyelj a melleid egészségére a megfelelő fehérnemű kiválasztásával!

Milyet válassz, és hogyan?

A legeslegfontosabb, hogy tisztában legyél a pontos méreteiddel!

Vásárlás előtt mindenképpen mérd meg magad! Súlyingadozás esetén – legyen szó akár két vagy három kilóról – változik a méret, így érdemes időnként ellenőrizni!

Ezt a következőképpen teheted meg:

 • Mérd meg a hátad körfogatát, azaz a mell alatti részt.
 • Ezután állapítsd meg a melled körfogatát, ezt a mellcsúcs magasságában mérd.
 • A két méret közötti különbségből tudod kiszámolni a kosárméretet.
Jól és körültekintően mérd meg aktuális méreteidet!
Tudtad?
A pontos mérettáblázat márkánként, fehérneműcégenként és országonként is eltérhet. Mérd le magad, és a kapott méretet viszonyítsd az általad kiválasztott márka egységes táblázatához. Ez segíthet megtalálni a tökéletes darabot!

Vedd figyelembe, hogy mire szeretnéd használni!

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen típusú darabot szerzel be egy hódító éjszakára, sportoláshoz vagy a hétköznapokra. Gondold át, mi a célod!

Fontos!
Edzéshez elengedhetetlen egy megfelelő sportmelltartó! Nem ad olyan szép formát, mint egy merevítővel ellátott darab, ugyanakkor a célnak ez felel meg, hiszen jobban tartja a melleket a fizikai terhelés során.
Sportoláshoz olyat válassz, amely kényelmesen, de szorosan tart!

Ezeket az aranyszabályokat érdemes mindig betartani:

 1. Ne vásárolj olyan napon melltartót, amikor menstruálsz, hiszen ilyenkor duzzadtabbak lehetnek a kebleid, mint egyébként. Így könnyen elnézheted a méreted!
 2. Mindig próbáld fel, mielőtt megveszed! Ezt azért fontos betartani, mert minden márkánál és típusnál más és más a méret, ezáltal nem tudhatod előre, hogy az adott darab tényleg megfelelő lesz-e számodra.
 3. Ne spórolj ezen a ruhadarabon! Igen, egy jó minőségű melltartó nem olcsó mulatság, mégis megéri áldozni rá. Ne feledd, a kényelmi szempontokat tekintve is kifizetődő befektetésről van szó!
 4. Kizárólag akkor vásárold meg, ha valóban kényelmes, és jól érzed magad benne. Ha akadályoz a mozgásban, mondj le róla!
 5. Időnként cseréld régi fehérneműidet újakra! Az elnyűtt melltartó nem praktikus, ugyanis sem az anyag, sem a pánt nem tarthat úgy, mint új korában.
Figyelj oda minden apró részletre!
WooHoo-tipp:
Ha így is bizonytalan vagy a pontos méretedet illetően, konzultálj egy nagyobb fehérneműcég tanácsadójával. Nagy segítség lehet, ha egy szakember állapítja meg a számodra leginkább megfelelő méretet és formát! Hozd ki magadból a legtöbbet, és ehhez bátran kérj segítséget!

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: