6 izgalmas kulisszatitkok a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című filmről

A Kate Hudson és Matthew McConaughey főszereplésével készült romkomot 2003-ban mutatták be, mi pedig azóta is mosolygunk azon, hogyan ölte meg Ben a szerelempáfrányt. De fogadjunk, hogy még két évtized után is tudunk neked újat mondani róla!

Bár mindenkit óva intenénk attól, hogy elhiggye a romkomok mítoszait, vagy párkapcsolatai tanácsok után kutasson ezekben a filmekben, azért mégis szeretjük őket. Akadnak olyan szerelmi történetek, amelyeket (talán) soha nem fogunk megunni. Ilyen például a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt is – pedig már közel 20 év telt el a premierje óta. Így a 2003-ban bemutatott romkom történetét már senkinek sem kell bemutatnunk, azonban a forgatás kulisszatitkait mégis csak kevesen ismerik. Éppen ezért összegyűjtöttünk neked néhány izgalmas infót a Kate Hudson és Matthew McConaughey főszereplésével készült filmről.

1. Bizony, bizony könyvadaptáció

Például, tudtad, hogy a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt tulajdonképpen egy könyvadaptáció? A készítők Michele Alexander és Jeannie Long „How to Lose a Guy in 10 Days: The Universal Don’ts of Dating” (Az univerzális nemek a randizásban) vicces írását dolgozták fel – és ha kíváncsi vagy az eredeti műre, akkor az Amazonon meg is rendelheted azt. Andie Anderson több szakítótrükkjét is ebből a kötetből leste el: többek között azt, hogy affektálva beszélget Bennel és azonnal a pasijának nevezi őt.

A készítők egyébként el is rejtettetek néhány nyomot ezzel kapcsolatban a filmben: egészen pontosan kettőt. Eddig nem tűnhetett fel, de Andie legjobb barátnői az írónők után kapták a nevüket: gondolj csak bele, az egyiküket Michelle-nek (Kathryn Hahn) a másikjukat Jeannie-nek (Annie Parisse) hívják.

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt
Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt (Fotó: Paramount Pictures/TV2 Sajtószoba)

2. Eredetileg Gwyneth Paltrow-t akarták Andie szerepére

Az viszont sokáig kérdéses volt, hogy ki játssza el Andie karakterét, hiszen a producer, Lynda Obst szerint eredetileg Gwyneth Paltrow érdeklődött a film iránt. De nem tudtak megállapodni az ütemezés miatt, Gwyneth pedig végül a Flört a fellegekben című romantikus vígjátékban tűnt fel a mozivásznon 2003-ban. Sőt, a producer később Matthew McConaughey személyében is elbizonytalanodott: úgy érezte, túlságosan nagy a korkülönbség a színész és Kate Hudson között. (Matthew már 33 éves volt a forgatáskor, míg Kate még csak 23 múlt.)

3. A Vogue legendás főszerkesztője is segített Kate-nek

Ma már persze tudjuk, hogy ezeket a kételyeket sikerült eloszlatni, úgyhogy Kate elkezdhetett felkészülni Andie szerepére. És ehhez nem akárki segítségét kérte! A színésznő ugyanis eltöltött egy napot a Vogue főszerkesztője, Anna Wintour társaságában, hogy hitelesebben alakíthassa az újságírólányt.

4. Csak spontánul

Ettől függetlenül nem volt egyszerű dolga a forgatáson, mivel a rendező, Donald Petrie simán odament hozzá egy-egy felvétel előtt, hogy ne azt csinálja, ami a forgatókönyvében le van írva. Ráadásul Kate erről Matthew-nak sem szólhatott! „Mindketten igazi szakemberek, és sosem lépnek ki a karakterükből. Csak úsznak az árral” – nyilatkozta a direktor egy évvel a bemutató után. Az pedig már Kate ötlete volt, hogy a levegőbe dobja a zöldséges falatokkal teli tálat Ben pókerestéjén.

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt
Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt (Fotó: Paramount Pictures/TV2 Sajtószoba)

5. Micsoda hang?

Sőt, állítólag Andie néhány sorát is ő rögtönözte! Ám míg a humorát és a kreativitását szabadon megcsillogtathatta, addig az énektudásáról „hazudnia” kellett. Emlékszel, milyen borzalmas volt a duettje Bennel a DeLauers bulin? („Olyan hiú vagy!”) Pedig Kate fantasztikusan tehetséges, amiről a Glee – Sztárok leszünk! című sorozatból magad is meggyőződhetsz. A színésznő 5 epizódon át alakította Cassandra Julyt a musical szériában. (Fun fact: Andie, tehát Kate 80 karátos Isadora gyémántnyakláncot viselt ezekben a jelenetekben, ami a film bemutatása után 5 millió dollárért kelt el. Összességében pedig több mint 14 millió dollár értékben kértek kölcsön ékszereket a gálán forgatott részhez.)

6. A hitelesség érdekében mindent

Azért zárásképpen nem feledkezhetünk el arról sem, Matthew McConaughey milyen lépéseket tett annak érdekében, hogy hitelesen alakíthassa Benjamin „Ben” Barryt! Képzeld, az Oscar-díjas sztár vett magának egy motorbiciklit, mert a karaktere azzal utazott. Utólag azt mondta, épp elég olyan filmet látott, ahol a színész láthatóan nem érzi magát komfortosan motorozás vagy lovaglás közben…

Most kedved lenne újra végignézni Andie és Ben egymásra találását (vagy a szerelempáfrány halálát)? Jó hírünk van: a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt elérhető a Netflixen!

Forrás: Insider
Nyitókép: Paramount Pictures/TV2 Sajtószoba

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: