Téli álomvilágba repítenek ezek a Japánban készült, különleges természeti jelenséget bemutató képek

Télen megváltozik a természet, a táj pedig titokzatossá válik. Japán északi tartományában különleges képződmények vonzzák a fotósokat Kamishihoro városába. A ritkán látható jégbuborékok szépségét igyekeznek megörökíteni a művészek.

Japán legészakabbra fekvő szigete a tél közepén igazán rejtélyes és varázslatos arcát mutatja. Növény- és állatvilága egyedülálló, és ökológiai szempontból sokkal több közös vonása van az orosz Szahalin szigetével, mint az ország más részeivel. Ha valaki szeretné megtapasztalni, hogy milyen az igazi japán tél, akkor Hokkaido a legjobb úti cél ebből a szempontból. A káprázatos hegyek és nemzeti parkok, valamint a gyógyfürdőkben gazdag városok népszerű úticélok a hideg évszakban.

A Hokkaido középpontjában található Nukabira-tó a természet egyik legművészibb jelenségének vásznává alakul át minden év januárjában. A tó fenekén keletkező gázok és egyéb anyagok a téli hideg hatására megfagynak. Miközben a felszínre törnek, több rétegben – az akár mínusz 25 fokos – hideg csapdájába esnek, és gyönyörű, korong alakú képződmények sokaságát hozzák létre.

A régióban általában erősen havazik, így ez a különleges természeti jelenség jellemzően rejtve marad a kíváncsi tekintetek előtt. Ezen a télen azonban, az időjárásnak köszönhetően a Nukabira-tó vize – ha csak egy rövid időre is – felfedte a titkát. A nem mindennapi látvány fotósok tömegét vonzotta. A lencsevégre kapott gyönyörű képek pedig már bejárták a világot. Mi is válogattunk a legszebb fotók közül.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

こころから (@cocolocala) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

takako (@takako_1024) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

中川 道裕 (@mittchan514) által megosztott bejegyzés

Forrás: Spoon&Tamago
Nyitókép: @kikuo_f_photography / Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: