5 kulisszatitok, amit még biztosan nem tudtál az immár 15 éves Holiday című filmről

Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de nálunk nincsen karácsony Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law és Jack Black romkomja, a Holiday nélkül. És ha már tizenöt éve az életünk része, ideje jobban megismerünk!

Bár évről évre egyre több új karácsonyi filmet mutatnak be (és természetesen van is köztük olyan, ami belopja magát a szívünkbe), azért a régi kedvenceinket továbbra sem múlhatja felül semmi. Általánosan elfogadott tény, hogy az ünnep nem lehet teljes a Reszkessetek, betörők!, a Télapu vagy az Igazából szerelem nélkül – és persze nem felejtkezhetünk el a Holidayről sem.

Holiday
(Fotó: TV2 Sajtószoba)

A Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law és Jack Black főszereplésével készült romkom már hosszú ideje a decemberünk része, hiszen idén 15 (!!!) éve, hogy debütált a mozikban. Iris és Amanda bájosan kiszámítható története még a hóembereket is megolvasztaná – nem véletlen, hogy képesek lennénk tizenötödjére is megnézni.

Szóval jó eséllyel már fejből tudod a szereplők párbeszédeit, de ne aggódj! Még így is meg tudunk téged lepni néhány izgalmas kulisszatitokkal a forgatásról!

1. A véletlenek játéka

Például… Emlékszel arra a jelenetre, amikor Iris (Kate Winslet) és Miles (Jack Black) egy DVD-kölcsönzőben nézelődnek, aztán a háttérben egyszer csak felbukkan Dustin Hoffman? Nos, az Esőember sztárjának cameója eredetileg egyáltalán nem szerepelt a forgatókönyvben. Mindössze „annyi” történt, hogy az Oscar-díjas színész elsétált az üzlet mellett a forgatás közben és kíváncsi volt arra, mi történik bent. Ha mindez nem lenne elég, ráadásul még ismerte is a rendezőt, Nancy Meyerst, a többi pedig már történelem… (Még egy titok: a készítőknek a felvételek előtt gyorsan el kellett pakolnia a polcokról Kate és Jack összes filmjét…)

2. Casting egy finom pasta felett

A főszereplők kiválasztása viszont semmiképpen sem a véletlen műve volt, hiszen Nancy Meyers kifejezetten Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law és Jack Black négyesét álmodta meg a Holidaybe. (Éppen ezért tulajdonképpen rájuk szabták a karaktereket.) Jack Black amúgy habozott egy kicsit, hogy csatlakozzon-e a stábhoz, de amikor a direktor egy vacsora alatt elárulta neki, hogy Kate lenne a partnere a filmben, azonnal igent mondott.

Holiday
(Fotó: TV2 Sajtószoba)

3. Valóság vs. vászon

Egy kis hiba azért csúszott a számításaikba… Tudod, Iris szívét egy Jasper nevű pasi törte össze a sztori szerint, akit nem mást alakított, mint Kate Winslet egyik expasija, Rufus Sewell. Ami azért okozhatott néhány kellemetlen percet a volt szerelmespárnak a forgatáson. De akad más egybeesés is a valósággal: az Iris testvérét, vagyis Grahamet életre keltő Jude Law egyik lányát éppen Irisnak hívják, aki hat évvel a Holiday premierje előtt, 2000-ben született.

4. Balesetből jelenet

Azt ugyan nem tudjuk, hogy Jude lányának neve befolyással volt-e a forgatókönyvírókra, de Jack Black mindenképpen. Tudod, van az a jelenet a sushi bárban, amikor Miles véletlenül hozzáér Iris melléhez. „Bocsánat, ne haragudj, cicidörzsi” – mondja. Ez a baleset a valóságban is megtörtént, csak Jack Black és Nancy Meyers között: a direktor ezt annyira viccesnek találta, hogy beleírta a forgatókönyvbe.

Holiday
(Fotó: TV2 Sajtószoba)

5. Amikor minden körbeér…

Zárásképpen pedig eláruljuk, hogy van valaki, aki tulajdonképpen „rajongóként” került be a romkomba. Ő pedig nem más, mint Lindsay Lohan, akit Nancy Meyers indított el a pályáján az Apád-anyád idejöjjön! című filmmel. Tehát, amikor a rendező megkérte őt, hogy játsszon el egy színésznőt a Holidayben, Lindsay azonnal igent mondott.

Forrás: Cosmopolitan UK/BuzzFeed
Nyitókép: TV2 Sajtószoba

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: