8 fontos dátum, amit már most érdemes bevésni a naptáradba, az asztrológusok szerint

A csillagjósok azt mondják, 2023-ban nyolc olyan kiemelkedően fontos dátum, illetve időszak várható, amikor a bolygóállások és energiák lehetőségeit még tudatosabban használhatjuk ki. Írd be már most a naptáradba ezeket a dátumokat!

Az elkövetkezendő időszak asztrológiai előrejelzései ígéretesnek tűnnek, ugyanakkor rengeteg lehetőséget is jelentenek mindazok számára, akik a bolygóállások energiáit és lehetőségeit tudatosan használják. Tavaly bizonyára te is sokszor érezted magad érzékenyebbnek, feszültebbnek, vagy éppen lendületesebbnek bizonyos időszakokban. A különböző holdállások, a teliholdak vagy holdfogyatkozások feszültebbé, ingerlékenyebbé tehetnek, ha nem tudod mi zajlik a körülötted. Ha azonban belső munkával és lélekben rákészülsz a csillagállások kedvező, vagy akár kedvezőtlenebb fordulatokat hozó időszakaira, életedben hatalmas változásokat érhetsz el. A fejlődés és változás természetesen nem mindig könnyű folyamat, sőt, sokszor elég embertpróbáló, de ha megfelelő időszakban fogsz hozzá, a bolygóállások segítenek.

Május 5: Skorpio Telihold

A Skorpióban zajló teljes holdfogyatkozás idején kirobbanó hatalmi harcokra lehet számítani. Ez történhet egészen mikro környezetben, például a családodban, vagy a munkahelyeden, de akár el is hatalmasodhat. Aljas részletek tárulhatnak fel akár bűnözői tevékenységekről is. Az orosz-ukrán háború is hasonló bolygóállásoknál eszkalálódott, úgyhogy nem árt magunkat feltölteni szeretettel és békével, hogy minél kevésbé hasson ránk ez a csillagállás.

Október 28: Bika Telihold

A Bika telihold hozza meg az enyhülést és a viszonylagos rendet ebbe a globális feszültségbe, de az éhezés és a világválság komoly terhet ró mindannyiunkra, amit csak tudatos hozzáállásal tudunk áthidalni. Mivel 2023 uralkodó bolygója a Mars, ami akár nyílt agresszióra is késztethet (főleg a férfiakat), nekünk nőknek különösen nagy feladatunk van, ami mindezek hatásának csillapítását illeti.

Április 20: Kos Telihold

Ritka hibrid napfogyatkozás várható április 20.-án. És bár mi itt, Európában mi nem fogjuk látni, hatása érzékelhető lehet. Ningaloonak is hívják, és megmutatja a Hold sötét oldalát. Mivel ez negatív hatással bír az emberi szervezetre, ilyenkor érdemes elkerülni a műtéteket, orvosi beavatkozásokat, viszon sokkal hatékonyabbá válnak a homeopátiás kezelések.

Október 14: Napfogyatkozás a Mérleg jegyében

Ez a csillagállás nagy lelki-érzelmi energiákat mozgósíthat, de nem szabad hagynunk, hogy átcsapjanak ezek hullámai a fejünk felett. Most egységbe kell kerüljön az értelem és az érzelem. A mérleg időszaka azonban segítőként jelenik meg. Csak rajtunk múlik, melyikből mennyit rakunk a mérleg serpenyőjébe.

4 fontos időszak, amikor nem árt az óvatosság

2022 December 29-Január 18: Bak retrográd

Ember tervez, Isten végez. Tartja a mondás, de ebben a csillagállásban úgy érezzük, a Jóisten inkább jókat nevet rajtunk. Újévi fogadalmat tettél? Megpróbálod végrehajtani nagy elhatározásaidat? Felejtsd el, és inkább várj január végéig, amikor kicsit kedvezőbb lesz az energiakörnyezet ahhoz, hogy megvalósíthasd elképzeléseidet.

Április 21-Május 14: Bika retrográd

Ebben a periódusban újra górcső alá kerül minden, amit a Bika jegy szimbolizál.  Ezek pedig a szellemi princípium, a befogadóképesség, és egyfajta állhatatosság. Ebben az időszakban felborulhat minden terv, pláne ami a pénzügyekkel kapcsolatos. Nem árt jó előre felkészülni, és lépéseket tenni annak érdekében, hogy ebben az időszakban is tudjuk állni a sarat.

Augusztus 23-Szeptember 15: Szűz retrográd

Ez az időszak arra figyelmeztet, hogy csinálj mident, és haladj úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Ne keress rövidítéseket, ne akard hamarabb befejezni a munkát, vagy elsinkófálni a részleteket, mert abból komoly problémád származhat a későbbiekben. Szánj elegendő időt a dolgaidra, és privátszférád védelmére is.

December 13- 2024 Január: Bak-Nyilas retrográd

Az év utolsó retrográdja úgy érkezik az ünnepekre, mint valami kéretlen Grincs. A Merkúr most hátrál egyet az állatövi jegyekben, ami fennakadásokat okozhat a postai rendszerben, az utazásokban és forrófejűséget is eredményezhet. Idén tehát érdemes az ajándékokat minél korábban kiküldeni, és nem ebben az időszakban utazni távoli tájakra.

Nyitókép: Rudzhan Nagiev / Getty Images
Forrás: mindbodygreen

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: