Légy bátor és ne veszítsd szem elől a célod: tippek a csillagjegyed szerint, amikkel szintet léphetsz a karrieredben

Évről évre megfogadod, hogy fejlődni szeretnél a karrieredben, de félúton valahogy elveszíted a lendületedet és elakadsz? Ne add fel a céljaidat, csak kérj egy kis segítséget a csillagoktól abban, hogyan lehetnél hatékonyabb!

Kos

Ahelyett, hogy megpróbálnál mindent egyedül kézben tartani, inkább használd ki, hogy született vezető típus vagy, és adj át néhány feladatot másoknak! Hidd el, a csapatmunka növelni fogja a produktivitásodat!

Bika

Ha szeretnél hatékonyabban dolgozni, és előrelépni a karrieredben, akkor bizony fel kell venned a kapcsolatot önmagaddal. Szánj időt a spirituális fejlődésre, például a meditációra. De arról sem szabad elfeledkezned, hogy nap mint nap hálát adj a legapróbb sikerélményekért is!

Ikrek

Az égieknek egy végtelenül egyszerű, de annál hasznosabb tanácsa van számodra: kövess ki minden olyan oldalt, ami elbizonytalanít téged magadban, az értékeidben! De a legjobb az lenne, ha munka közben kikapcsolnád az értesítéseket a telefonodon, hogy senki se zökkenthessen ki téged a koncentrációból.

Rák

Tanuld meg, hogy egyáltalán nem szégyen beismerni, ha az embernek támogatásra és segítségre van szüksége. Bátran fordulj másokhoz tanácsért, ha éppen elakadtál egy projektben. Sokkal többet elérhetsz, ha nem zárkózol be a problémáiddal.

Oroszlán

Az utóbbi időben nem voltál megelégedve a teljesítményeddel? Nos, jó hírünk van, ugyanis nincs szükséged óriási változtatásokra az életedben, pusztán be kell iktatnod a heti ütemtervedbe az edzést is. Akár napi egy óra mozgás (például jógázás) felpörgetheti a hatékonyságodat a munkában.

Szűz

Fedezd fel a művészi énedet! Hagyd időt magadnak arra, hogy szárnyaljon a kreativitásod, mert ez a produktivitásodra is elképesztő hatással lehet. Szóval a következő kávészünetedben a telefonod görgetése helyett inkább hímezz valamit, de az is szuper, ha előveszel egy kifestőt és színezel egy kicsit. (Erre a linkre kattintva találhatsz három zseniális, ingyenesen letölthető felnőttszínezőt!)

Mérleg

Tudod, minden összefügg egymással: a hatékonyság és a fókuszálás például a környezeteddel. Alakíts ki magadnak olyan munkaállomást otthon (vagy rendezd át az asztalodat az irodában), ahová szívesen ülsz le dolgozni. A zűrzavarmentesség stresszmentesít és új lendületet ad. Üsd fel Rebecca Seal „Hogyan dolgozzunk otthonról (és maradjunk mégis normálisak)?” című könyvét néhány hasznos tippért!

Skorpió

Válj a saját PR-osoddá! Frissítsd az életrajzodat és a portfóliódat, majd készíts új, kreatív névjegykártyát magadnak! Természetesen nem arra biztatunk, hogy túlszépítsd a CV-det, mint Joey a Jóbarátokban, de ha megfelelően kiemeled az erősségeidet, végre olyan állást kaphatsz, amiben kiteljesedhetsz.

Nyilas

Vegyél elő egy füzeted és írd fel a hosszú távú céljaidat! Ha ezzel megvagy, bontsd le őket apróbb részfeladatokra, és rendelj hozzájuk határidőt. Akár azt is megteheted, hogy minden reggel naplót írsz arról, hol tartasz éppen a terveid megvalósításában. Ez a kis rituálé segíthet, hogy sose téveszd szem elől az utadat.

Bak

Rázd fel egy kicsit a dolgokat az életedben, kedves Bak! Kelj fel korábban reggelente, vagy tarts hetente stratégiai megbeszélést a céljaidról azokkal a barátaiddal, akikben a legjobban megbízol. Egy a lényeg: lépj ki a már megszokott kereteidből, ami a munkádat illeti.

Vízöntő

Örök jó tanács, hogy mindig előre kell tekinteni és nem szabad a múltban merengeni. Ebben az esetben viszont mégis azt mondjuk, hogy érdemes egy kicsit visszafelé nézned. Gondold végig, mit tanultál az eddigi projektjeid során és mi az, amiben nem teljesítettél százszázalékosan, vagyis milyen területen fejlesztheted még magad.

Halak

Ne feledkezz el arról, hogy néha kikapcsolódni sem árt! Időről időre hívd el a kollégáidat a kedvenc éttermedbe, és eresszétek ki a gőzt, hogy aztán újult erővel folytathassátok. A networking egyébként is elég hasznos, ha feljebb szeretnél lépni a ranglétrán a karrieredben.

Forrás: Bustle
Nyitókép: holaillustrations/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: