Ettől rettegsz a legjobban a csillagjegyed szerint

Nick Vujicic egyszer azt mondta, hogy „Gyakran az, amitől a legjobban féltél, sokkal kevésbé problémás, mint ahogy gondoltad”. A horoszkópodból pedig az is kiderül, hogyan tudod ezt az aggodalmadat legyőzni.

Kos

A Kosok igazi alfa-nők, ezért, ha megkérdőjelezik a tekintélyüket vagy a képességeiket, az hihetetlenül el tudja őket szomorítani. Megijednek attól, hogy ők is tévedhetnek és azt is aggasztónak tartják, ha valaki meg akarja nekik mondani, mit csináljanak, vagy kijavítják azt, amit ők a saját tudásuk szerint helyesnek hittek. A homályosságot, a kétértelműséget egyáltalán nem tudják kezelni – ha találgatásba kell kezdeniük, hajlamosak teljesen összezavarodni, szétesni. El kell fogadnod, hogy soha senki nem lehet mindenben 100 százalékig biztos és nem az a legfontosabb, hogy mindig igazad legyen!

Bika

A jegy szülöttei nagyon jól bánnak a pénzzel és a stabil anyagi helyzet alapvető szükségletük. Ezért amikor valamilyen nem várt kiadás merül fel, vagy csökken a bevételük (például elveszítik a munkájukat), azonnal szorongó üzemmódba kapcsolnak. A Bikák ugyanis aggódnak a nélkülözés miatt és azért, hogy nem tudják elérni a céljaikat. Míg mások szívesen kockáztatnak, addig te szeretsz biztosra menni. Hinni akarsz abban, hogy az álmaid valóra válhatnak, ám nem mersz kilépni a komfortzónádból a nagyobb siker érdekében sem. Tanulj meg bízni az ösztöneidben, hogy ne taglózhasson le a bizonytalanság miatt érzett félelem és tedd meg azt az extra lépést, ami segíthet megvalósítani a vágyaidat!

Ikrek

Nincs is borzalmasabb rémálom egy Ikrek számára annál, ha beleragad a mindennapos monoton rutinba. Ha az élet megáll körülöttük, az olyan számukra, mintha csapdába kerülnének, mert szükségük van arra, hogy mindig mozgásban legyenek, tanulhassanak és új tapasztalatokat szerezhessenek. Kétségbeesnek attól, ha sarokba szorítva érzik magukat, pedig nem lehet mindig maximum lángon égni! Rá kell jönnöd, hogy a lelassulás valójában áldás, mert esélyt ad az önreflexióra, ami talán a leghatásosabb módszer a személyiségfejlődéshez!

Rák

A Rákok naptárja mindig tele van baráti találkozók és családi látogatások időpontjaival, szeretik, ha állandóan emberek veszik körül őket. Ez persze nem véletlen, mivel a jegy szülöttei megrémülnek az egyedülléttől és attól, hogy nem találják meg az igazit vagy nem tudnak családot alapítani. Teljesen elfogadhatatlan számodra a gondolat, hogy ne legyen egy szerető, stabil kapcsolati hálód a magánéletben. Ezzel természetesen semmi gond sincs, ám meg kell tanulnod élvezni az egyedüllétet is: a szeretetnek ugyanis nemcsak a társaságodból, hanem önmagadból is kell fakadnia.

Oroszlán

Az Oroszlánok rajonganak a reflektorfényért és a dicséretekért, ha pedig nem kapják meg a figyelmet, amire vágynak, az alaposan le tudja őket törni. Rettegnek amiatt, hogy alulteljesítenek, vagy cserben hagynak másokat. A személyes identitásukat, az önbizalmukat a külső megerősítések és visszajelzések határozzák meg. Fel kell ismerned, hogy mekkora tévedés ez, mivel nincs szükséged senki jóváhagyására ahhoz, hogy tudd, mennyit érsz és mire vagy képes.

Szűz

A Szűz jegy szülöttei az élet minden területén a tökéletességre törekednek, legyen szó akár karrierről vagy kapcsolatokról. Éppen ezért nincs is számukra elviselhetetlenebb érzés annál, mint amikor nem tartják magukat elég jónak, vagy ha úgy látják, hogy cserben hagytak valakit. A visszautasítás súlyos csapást mér egy Szűzre, mert az önértékelése jelentős részben abból fakad, hogy másokat szolgálhat. Töröld ki az agyadból azt a tévképzetet, hogy mindenkinek meg kell felelned és hogy folyamatosan cselekedned kell. Néha a belső munka sokkal fontosabb és hasznosabb a külső eredményeknél.

Mérleg

Talán senkit nem lep meg, ha azt mondjuk, hogy a Mérlegek attól reszketnek a világon a legjobban, hogy valami kizökkentheti őket az egyensúlyukból. Pedig az életünk hullámvölgyek sorozatából áll és folyamatosan változik, ezt a tényt pedig mindössze elfogadni lehet, megváltoztatni azonban nem. Bár számos lépést tehetsz azért, hogy stabilitást teremts a napjaidban, ennek ellenére meg kell békélned azzal a gondolattal is, hogy sajnos lehetetlen lenne minden percben megőrizni a lelki békédet. Ráadásul sokat profitálhatsz abból is, ha hagyod, hogy a mérleged tálcája kilengjen az egyik irányba…

Skorpió

Sokan tartanak attól, hogy megmutassák a valódi énjüket, ám talán senki nem tart annyira ettől, mint a Skorpiók. A jegy szülöttei nem mernek teljesen kitárulkozni, mert aggódnak amiatt, hogy valaki tudomást szerez a „sötét oldalukról” is. Nem merik megosztani a legmélyebb gondolataikat másokkal, nehogy furcsának, vagy depressziósnak tartsák őket. Gyakran úgy látják, hogy senki sem értheti meg őket igazán, ezért kizárják az embereket az életükből. Pedig senki sem tökéletes, és ha rájössz, hogy igazából te is képes vagy mások tapasztalataihoz, érzéseihez kapcsolódni, az nagyban elősegíti a személyiséged fejlődését.

Nyilas

A Nyilasok igazi lázadók, akik gyűlölik, ha irányítani akarják őket. Nem mások, hanem a saját játékszabályaik szerint élik az életüket, és azt sem viselik el, ha valaki az útjukba áll. Megrémülnek attól, hogy netán az álmaikat és a céljaikat egy rajtuk kívülálló okból nem érhetik el. A legnagyobb félelmük az, elveszítik a szabadságukat, amihez olyannyira ragaszkodnak. A kabinláz számodra nemcsak képzeld betegség, hanem maga a valóság lehet, ezért szánj időt arra, hogy komfortosan érezd magad a négy fal között bezárva is.

Bak

A Bakok azok, akik mindig kiborultak az iskolában, ha nem 5-öst kaptak a dolgozatukra, mert megriadnak a sikertelenségtől, attól, hogy jelentéktelen emberek lesznek. Ha nem kapják meg az előléptetést, amiért keményen dolgoztak, akkor összeomlanak. A Bakok életcélja leggyakrabban a szakmai életükhöz kötődik, ezért aggódnak amiatt, hogy rosszul teljesíthetnek. Bár az elbukástól való félelem motiváló lehet, fogadd el, hogy nem a munkahelyi teljesítményed határoz meg téged!

Vízöntő

A Vízöntők egyfajta forradalmárként ki akarnak emelkedni a tömegből, mert nem szeretnének csak egy lenni a sorból. Hallatni akarják a hangjukat és változást akarnak létrehozni a világban. Rettegnek amiatt, hogy nem tudnak maradandót alkotni. Hidd el, már attól különleges vagy, hogy így gondolkozol és nem kell egyedül megváltanod az emberiség jövőjét, nyugodtan fogadd el mások segítségét is!

Halak

A Halak az állatöv legidealistább jegye, így önmagában már a valóság is megrémisztheti őket. Tartanak attól, hogy az ötleteiket és a kreativitásukat elnyomják majd a felelősségek, amelyeket az élet támaszt eléjük. De leginkább amiatt pánikolnak, hogy a számukra hidegnek és számítónak tűnő világban sem szeretetre, sem megértésre nem számíthatnak. Ne add át magad a félelemnek és a negativitásnak, hiszen éppen az a dolgod, hogy mások életszemléletét is pozitív irányba tereld!

Forrás: Reader’s Digest Magazines
Nyitókép: Royalty-free/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: