Hozd magad csúcsformába Jennifer Lopez étrendjével

A népszerű világsztár az élő példa arra, hogy a kor semmiben nem akadály. Ha követnéd JLo példáját, próbáld ki a táplálkozási szakértője által összeállított recepteket.

Jennifer Lopezt lehet szeretni, vagy nem szeretni, egy biztos: bemutatni senkinek nem kell. A latin díva bármit csinál, milliók követik minden lépését. Énekesi és színészi pályája mellett üzletasszonyként is sikeres. Jelen van a szépségiparban, és öltözködésével is folyamatosan diktálja a divatot. Soha nem rejtette véka alá, hogy a sokak által irigyelt alakját nemcsak a szerencsés géneknek, hanem a rendszeres sportnak és a tudatos életmódnak köszönheti. És azt sem titkolja, hogy a bombaformát még neki sem adják ingyen. A tökéletes alak érdekében soha nem iszik alkoholt és étrendjét is neves táplálkozási szakértők állították össze. Kerüli a fogyókúrákat, helyette a jól megválasztott és összeállított alapanyagokra esküszik.

Étrendjét Haylie Pomroy állítja össze, aki az anyagcsere felgyorsítására törekszik a receptek megalkotásakor. Nincs nagy titok, vagy különleges étrendkiegészítő a háttérben, sőt, semmilyen olyan alapanyag sem kel a receptekhez, amit itthon ne tudnánk beszerezni.

Ha követnéd a világsztár étrendjét, akkor próbáld ki az alábbi recepteket:

Chia és zabpehely puding


Hozzávalók:

  • Fél csésze teljes kiőrlésű zabpehely
  • Fél csésze cukrozatlan mandulatej
  • Másfél teáskanál őrölt lenmag
  • Másfél teáskanál chia mag
  • Másfél teáskanál xilit (opcionális)
  • Egy csipet őrölt fahéj
  • Egy csipet őrölt kardamom
  • Egy csipet őrölt gyömbér
  • Egy csipet őrölt szerecsendió
  • Egy csipetnyi tiszta vanília kivonat
  • Három evőkanál dió
  • Friss gyümölcs

Elkészítés:

Tedd egy közepes edénybe a zabot a mandulatejjel, a chia és a lenmaggal, a xilittel, fahéjjal, kardamommal, gyömbérrel, szerecsendióval és a vaníliával. Alaposan keverd össze az egészet. Fedd le, és egy éjszakára tedd hűtőbe. Reggel keverd át, majd szórd meg gyümölccsel és dióval.

Házi pizza


Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 450 gramm morzsolt karfiol
  • Fél teáskanál szárított oregánó
  • Fél teáskanál bazsalikom
  • Fél teáskanál fokhagymapor
  • Fél teáskanál paprika
  • Egy csipet fekete bors
  • Tengeri só ízlés szerint
  • 25 gramm reszelt dió alapú sajt (elhagyható)
  • Tojás

A feltéthez:

  • Cukormentes paradicsomszósz
  • 100 gramm Serrano sonka
  • 20 gramm sovány reszelt sajt
  • oregánó ízlés szerint
  • Friss bazsalikom, ízlés szerint
  • Élesztő

Elkészítés:

Tedd a morzsolt karfiolt egy nagyobb tálba. Fedd le folpackkal, de hagyj egy kis lyukat a közepén, és tedd be a mikrohullámú sütőbe öt percig. Hagyd kicsit kihűlni, és melegítsd elő a sütőt 220 fokra. A karfiolt kinyomkodjuk és az alaphoz szükséges többi hozzávalójával összekeverjük. Legvégén adjuk hozzá a tojást és jól keverjük össze. Az így elkészült alapot sütőpapíros tepsire öntjük, kör alakúra formázzuk, kicsit ellapítjuk és 30 percig sütjük. Majd kivesszük a sütőből és bekenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a sonkát, sajtot és a visszatesszük a sütőbe 5 percre. Ha elkészült, oregánóval és bazsalikommal díszítjük.

 Töltött gomba


Hozzávalók:

  • Két nagy portobello gomba
  • Egy csipet só és őrölt bors
  • Két tojás
  • Két evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
  • Kevés fokhagymapor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a gombát és ízesítsük sóval, borssal, fokhagymaporral. Tegyük a tálcát a sütőbe, és mindkét oldalát süssük öt percig. Vegyük ki a gombát a sütőből, és vegyük feljebb a hőfokot, 280 fokra. Minden gombába felütünk egy tojást, és ismét 15 percig sütjük. A gombát a tojásokkal együtt kivesszük a sütőből, és kevés borsot, fokhagymát és sót teszünk a tetejére. Tányérra tesszük és kevés petrezselyemmel díszítjük.

Forrás: instyle.es

Nyitókép: Focus on Sport/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

 

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: