Hugh Grant folytatná a Sztárom a párom című filmet

A színész egy interjújában elárulta, szívesen elkészítené a világ egyik legnépszerűbb romantikus vígjátékának második részét, azonban az általa kitalált forgatókönyvvel valószínűleg összetörné a rajongók álmait...

Bár több mint 20 év eltelt azóta, hogy bemutatták a Sztárom a párom című romantikus vígjátékot, Hugh Grant és Julia Roberts közös filmje mind a mai napig a műfaj legnagyobb kedvencei közé tartozik. Aligha akad olyan a világon, aki ne nézte volna végig legalább egyszer (vagy hozzám hasonlóan körülbelül tizenötször – a szerk.) az angol könyvkereskedő és a híres hollywoodi színésznő egymásra találásának történetét és sokan fejből tudjuk a Julia által megformált Anna Scott híres sorát: „Csak egy lány vagyok, aki itt áll egy fiú előtt, és arra kéri, szeresse őt.”

Fotó: IMDb

Ám hiába lett örök közönségkedvenc az 1999-ben debütált film, a William Thackert alakító Hugh egyáltalán nem elégedett a sztori befejezésével – és úgy általában egyetlen romantikus vígjátékéval sem. „Szívesen elkészíteném a folytatását valamelyik romkomnak, amiben szerepeltem, megmutatnánk, mi történt a vége után. Azért, hogy bebizonyítsam, mennyire szörnyű hazugság, hogy mind happy enddel zárult” – nyilatkozta a sztár egy interjújában és azt is elárulta, mi történne szerinte azután, hogy a Sztárom a párom utolsó kockáin a friss házas William és Anna éppen gyermeket várnak. „Én és Julia végigcsinálhatnánk egy förtelmes válást borzasztóan drága ügyvédekkel, a gyerekeket belerángatva és folynának a könnyek. Pszichológiailag sérültek lennénk örökké. Ezt a filmet megcsinálnám” – mondta nevetve.

Fotó: IMDb

Érdekes paradoxon egyébként, hogy bár Hugh a népszerűségét legfőképpen a romkomoknak köszönheti (mint például a Bridget Jones naplója, Két hét múlva örökké vagy a Négy esküvő és egy temetés), a műfajjal köztudottan fenntartásai vannak. „Nem értem, miért szeretik még mindig annyira az Igazából szerelmet” – jelentette ki 2018-ban, de azért kedves dolognak tartja, hogy mindenki ezt kapcsolja be karácsonykor. Sőt! Akármennyire is kedvelik a nézők azt a pillanatot, amikor karaktere, az angol miniszterelnök táncolni kezd a The Pointer Sisters: Jump (For My Love) című számára, a színész szerint ez volt az egyik legkínzóbb jelenet, amit valaha meg kellett csinálnia.

Így talán nem is olyan meglepő, hogy Hugh egyáltalán nem bánja, hogy a hatodik X felett már kiöregedett ezekből a szerepekből. „Rengeteg pénzt kaptam értük. Szerencsés vagyok. És szembe tudok nézni ezekkel a romkomokkal – egy-kettő talán sokkoló – de összességében képes vagyok arra, hogy szembenézzek velük és az emberek szeretik őket. Hiszek abban, hogy a mi feladatunk a szórakoztatás.”

Forrás: People
Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: