Hűsítő krémes finomság: így készíts isteni vegán csokifagyit

Készíts rögtön dupla adagot!

Mindenmentes fagyirecept, amivel átvészelheted a közelgő forróságot!

Veled is előfordult már, hogy a neten böngészve rátaláltál álmaid csokifagyijára, ráveszed magad és elindulsz a konyhába, hogy elkészítsd, de aztán kiderül, hogy nincs is fagylaltgéped? Nálam ez történt.

A fő probléma nem is az, hogy nagy helyet foglalna vagy, hogy drága. Egyszerűen nem eszem annyi fagyit, hogy megérje beruháznom egy ilyen masinára. Beérem én az aprítóval és a kézi habverővel is, pláne, hogy azokkal is el tudom készíteni ezt a király receptet! Megjegyzem, még az étkezési szokásaimat szkeptikusan fogadó barátaim is jóváhagyták a vegán finomságot!

Hozzávalók:

  • 400 gramm kókusztejszín
  • 1/3 csésze cukrozatlan kakaópor
  • kb. 200 gramm datolya (felhasználás előtt vízben áztatva)
  • fél teáskanál vaníliaaroma
  • 1/4 csésze cukrozatlan mandulatej
  • opcionálisan ízesítésként eszpresszó kávé vagy fahéj

Elkészítés:

  1. Egy nagy keverőtálat tegyünk kb. 10 percre a mélyhűtőbe.
  2. A meleg vízbe áztatott datolyát, ha még nem tettük meg, magozzuk ki és egy aprító segítségével szeleteljük apró darabokra. Óvatosan adagoljunk hozzá egy kicsit a meleg vízből, hogy egy sűrű masszát kapjunk.
  3. A konzerves kókuszkrém tetejét kanalazzuk ki a lehűtött tálba. Az alján lévő folyadékra nem lesz szükségünk.
  4. Kézi habverővel keverjük össze! Ha elértük a krémes állagot, adjuk hozzá a kakaóport, a vanília aromát, a mandulatejet és a datolyás massza felét.
  5. Egy újabb turmixolást követően kóstoljuk meg és ízlés szerint adjunk még hozzá a datolyából vagy a kakaóporból.
  6. Öntsük egy tálba, takarjuk le a tetejét alufóliával és mehet a fagyasztóba.
  7. Akár már néhány óra múlva is kivehetjük, ha egy lágyabb, mousse-ra hasonlító fagylaltra vágyunk. Ha klasszikus fagyit szeretnénk kanalazni, akkor várjunk vele egy éjszakát.

Nyitókép: Anna Hapova/Shutterstock
(minimalistbaker.com)