Húsvéti hímes: tűnj profinak ezekkel az egyszerű tojásfestő trükkökkel

Új szelek fújnak már a hímestojások háza táján is. Már rég nem a piros a menő, hanem a mindenféle mintájú, kézzel festett, ugyanakkor egyszerű csodák.

A piros tojás talán az egyik legmeghatározóbb húsvéti szimbólum, de ahogy telt az idő, a pirosba mindenki beleadhatta saját személyiségét, karakterét, ötleteit és mára már saját trendek hódítanak a húsvéti tojások díszítésében is. Manapság egy valamirevaló lány már nem várja sima tojásfestékben készített tojásokkal a locsolóit, hanem beleviszi saját stílusát és kézügyességét is a díszítésbe. Idén azonban nem a túlcicomázott, cirkalmas minták dívnak, hanem a kreatív letisztultság, a vidám színek és persze az, hogy az elkészítés egyszerű és szórakoztató legyen. Az alábbiakban felsorakoztatott ötletek mindegyike rém egyszerű, sőt, van amelyikhez elég egy pohár vörösbor is.

Nincs a világon olyan probléma, amit ne oldana meg egy csésze kávé

Ha tetszenek ezek a foltos húsvéti tojások, akkor tegyél félre hagymahéjat és a megmaradt kávét öntsd bele. Forrald fel az egészet és tedd a lébe a tojásokat úgy, hogy a lé ne lepje el őket. Időnként fordítsatok a tojásokon, hogy néhány helyen sötétebbre fogja őket a lé, néhol pedig csak épphogy megszínezze. Ezután egy tetszőleges színű filctollal (arannyal is csodás) erősítsd meg a peremvonalakat, és Tádám! Művészi a végeredmény.

Mindent a konyhából

Ha nem tudtál tojásfestéket beszerezni, akkor sem kell egy pillanatig sem izgulnod. A konyhádban számtalan olyan fűszert és alapanyagot találsz, amivel méltón fogadhatod a locsolókat. Ha szeretsz borral főzni, olyannyira, hogy néha még az ételbe is beleteszed, akkor például vörösborba áztatva is csodás hatású tojásokat kaphatsz. Ha pedig sajnálod ilyesmire pazarolni az isteni nedűt, akkor próbáld meg céklahéjjal, lilakáposztával, spenóttal vagy kurkumával színezni őket. Ha előre megfőzöd a tojásokat, majd a héjukat finoman beroppantgatod, és úgy teszed rájuk a színezőanyagot, akkor érdekes, márványos hatást érhetsz el.

Absztrakt a nyerő


Tipikusan az a fajta festési technika, ami minimális időigénnyel jár, de szuperül néz ki és olyan, mintha profi készítette volna őket. Bárki azt gondolhatja, hogy órákig pacsmagoltál vele, pedig csak három-négyféle egymáshoz – és az egyéniségedhez – illő színt kell összeválogatnod hozzá. Készítheted sima vízfestékkel vagy temperával is, és tényleg nem kell egy Picassónak lenni ahhoz, hogy extra különlegességeket alkoss.

Mókás percek

Ezzel az újragondolt technikával te leszel az idei év sztárja. Sütőporba keverj ételszínezéket, majd pingáld vele kedved szerint a keményre főtt tojásokat. Ha úgy érzed, elkészültél, spray-jel fújj rájuk ecetet és várd a csodát. A sütőpor és az ecet találkozása pezsgő hangulatot hoz létre, a tojásokon a szín pedig egy érdekes, márványos, összemosódott képet alkot. Ha a pezsgés lezajlott, csak öblítsd le hideg vízzel a tojásokat és már mehetnek is a kosárba.

Nyitókép: GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: