Húsvéti programötletek, ha nem otthon töltenéd az ünnepet

Az előttünk álló négynaposra nyúló hétvége bőven ad alkalmat arra, hogy egy rövidebb vagy hosszabb kirándulást programunkba iktatva kiszakadjunk a hétköznapokból.

Persze azon se nagyon kell törni a fejünket, hogy merre induljunk, hiszen az ország minden pontján találunk olyan eseményt, ami az ünnephez kapcsolódva kínál színes programokat. Ha az autentikus húsvéti élményt szeretnénk megtapasztalni most megtehetjük, de a múltidézés mellett is dönthetünk, ahogy arra is van lehetőségünk, hogy az ünnep hangulatát magunkba szívva, a természethez közel töltsük ezeket a napokat. Mutatunk pár igazán ígéretesnek tűnő rendezvényt.

Húsvét az Egri várban

Ha a húsvéti programokat összekötnénk egy kis kultúrával és múltidézéssel, tökéletes helyszíne lehet kirándulásunknak Eger. A várban ugyanis nagypéntektől húsvét hétfőig színes programok sokaságával várják az érdeklődőket. A vár vitézei naponta hét alkalommal interaktív tárlatvezetésekkel mutatják be a kiállításokat, de betekintést nyerhetünk a 16. századi életmódba, viseletekbe, mesterségekbe és persze fegyverbemutatókon is részt vehetünk. Mindemellett nagyszombaton megrendezésre kerül a Bornemissza-kupa történelmi íjászverseny, vasárnaptól pedig kézművesek segítségével hímes tojást is készíthetünk a hétfőn érkező locsolóknak.

További részletek a programokról ITT találhatók.

Fotó: Egri vár Facebook

Húsvét az Esterházy-kasélyban

A tatai Esterházy-kastély látogatói sem fognak unatkozni a hétvége folyamán, hiszen a szervezők színes családi- és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket. A felújítás előtt álló kastély kertjében és termeiben tematikus vezetéseken vehetünk részt, sőt kincskereső játék közben a történelmi épület titkait is megfejthetjük. Persze a kézműves programok és a tojáskeresés sem marad el, de barokk ruhába öltözve még azt az élményt is megtapasztalhatjuk, hogy milyen volt anno a grófók és grófnők élete.

További részletek a programokról és azok árairól ITT találhatók.

Fotó: Tata, Esterházy-kastély – hivatalos oldal Facebook

Matyó Húsvét

Ha Mezőkövesdet célozzunk meg a hétvégén, biztos, hogy a család minden tagja talál majd kedvére való programot, hiszen a Matyó Húsvét keretein belül vasárnap és hétfőn is bőven akad miből szemezgetnünk. A Hadas városrészben felállított színpadon koncertekkel, bábszínházzal és bemutatókkal szórakoztatják a közönséget, de lesz gólyalábon komédiás, óriásbuborék fújás is. A bemutatókon megismerkedhetünk például a kovács és szűcs mesterségekkel, ahogy különböző kézműves foglalkozásokon is elüthetjük az időt. És persze mit sem ér a húsvét locsolók nélkül, Mezőkövesden erről is gondoskodnak, hiszen a hétfői nap menetrendjében többszöri vödrös locsolás is helyet kap.

További részletek a programról ITT találhatók.

Fotó: MATYÓ HÚSVÉT esemény

Húsvétolás a Tisza-tavi Ökocentrumban

A Tisza-tavi Ökocentrum egyedülálló óriásakváriumának megtekintése bármelyik hétvégén remek ötlet lehet, viszont az ünnep apropóján a látványosságon túl más izgalmas programok is várnak minket. A kisnyuszik, a barik, a kiskecskék és a vidrák mellett, az Ököcentrum szabadidő parkjában felállított „Nyusziudvarban” Magyarország egyetlen őshonos nyúlfajtájával, a magyar óriásnyúllal is találkozhatunk. Természetesen a gyermekek részt vehetnek a tojáskereső játékban, kézműveskedhetnek, sőt még frissen nyílt kiállításokat is megtekinthetünk.

További részletek a programról ITT találhatók.

Fotó: Tisza-tavi Ökocentrum

Szeri Húsvét

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban Húsvét hétvégéjén megtapasztalhatjuk, hogy milyen is volt a régi idők ünnepe. Korhű ruhákba öltözött menyecskék és legények elevenítik majd meg a szokásokat és hagyományokat, sőt még régimódi locsolkodás is lesz. A skanzent megtölti majd a muzsikaszó, miközben ezen a gyönyörű helyen, a természethez közel élvezhetjük a napsütést.

További részletek a programról ITT találhatók.

Fotó: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Nyitókép: Stockbyte/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdkelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: