Huszonnégy óra szerelem: 9 hétköznapi apróság, amely feldobja a párkapcsolatod

Minden percetek be van táblázva, és semmi esély egy hosszú romantikus andalgásra? A következő 9 apróságot a legsűrűbb napba is beszoríthatjátok!

Egy kapcsolat legnagyobb kihívása, hogy egy folyton változó állapotban, egy folyton változó embernek őszintén azt mondhassuk: szeretlek. De a mindennapi gondok és a rohanás mellett nem olyan egyszerű a másik tudtára adni az érzéseinket, sőt egy idő után elhalványodhatnak a mély érzelmek is. Ne ijedj meg, ez egy teljesen normális állapot, ez különbözteti meg a valós szerelmet a mozivásznon látott románctól. Mégis kiemelten fontos, hogy elegendő időt szakítsatok egymásra, és néhány kedves gesztussal a másik tudtára adjátok, mennyire sokat jelent.

1. Kedveskedj figyelmes üzenetekkel

Fotó: vimalchandran/Instagram

A kapcsolatomban két év együttélés után a romantikus üzeneteket felváltották az abszolút funkcionális, rövid levélváltások. Míg korábban a Te vagy a legjobb dolog az életemben. sorok villanyozták fel a reggeleimet, addig mára az Elfogyott a wc-papír. Veszel? üzenet elolvasása után rezignáltan konstatálom, ez is a kapcsolatunk része. A felszínes üzenetek mellé bátran csempészhetünk pár kedves sort, amivel szebbé tehetjük a párunk napját. Nem kell rögtön a Rómeó és Júliából idézni, hogy érzékeltessük a lángoló érzéseinket, elég érdeklődnünk a másik napja felől, vagy pötyögni néhány bátorító sort egy fontos tárgyalás előtt.

2. Mozogjatok együtt

Rossz az, aki rosszra gondol! Nemcsak az ágyban mozgathatjátok át magatokat, a közös sportolás is remek módja annak, hogy még közelebb kerüljetek egymáshoz. Ha unjátok a mozi és vacsi kombót, és valami izgalmasabb randiprogramra vágytok, akkor irány a futópálya vagy menjetek el squasholni. Nemcsak egy új oldaláról ismerhetitek meg a másikat, de a testmozgás közben endorfin szabadul fel a szervezetetekben, ami biztosítja a jó hangulatot.

3. Nézzetek rá kívülről a problémáitokra

Megint kirobbant egy vita és képtelenek vagytok dűlőre jutni? Erre a helyzetre fejlesztették ki a kognitív újraértékelést, amikor a párok egy harmadik fél szemszögéből próbálják megoldani a konfliktust. Ez a módszer segít, hogy a különböző nézőpontokat szem előtt tartva, de az érzelmeket csitítva, újra megfogalmazzátok a nézeteltérés okát. Mivel a legtöbben hajlamosak vagyunk a saját igazunkat bizonygatni, ezért nem árt két lépés távolságban még egyszer átgondolni az egész helyzetet. Ha újraértékelitek a problémát, egyszerűbben juttok majd közös nevezőre.

4. Szűkítsétek le a kört

Fotó: vimalchandran/Instagram

A párok örök konfliktusforrása, ha az apróbb dolgokban közösen kell dönteniük. Hová menjünk vacsorázni? Milyen filmet nézzünk meg a moziban? Nemrég összevesztem a barátommal, mert ő egy horrorra akart beülni, míg én valami viccesebb filmre vágytam. Ebben a helyzetben jól jöhet az ötös szabály, amikor felírtok közösen öt lehetséges választási lehetőséget, és együtt szűkítitek le a kört. Azokat a lehetőségeket tartsátok meg, amelyek mindkettőtöket érdekelnek.

5. Az apró rituálék megszépítik a napokat

Amikor elindultok dolgozni, vagy hazaértek a munkából, ne a fürdőszobából kiabáljatok egy hello-t a másiknak. Helyette öleljétek meg egymást, vagy nyomjatok egy apró puszit a másik arcára. Az ehhez hasonló kedves gesztusok a törődésről árulkodnak, és a rituálészerű alkalmazásuk megszínesíti a kapcsolatotokat.

6. Indulhat a szemezés

Egy 2015-ös tanulmányban arról számoltak be, hogy két perc intenzív szemezés elég, hogy szenvedélyes, mély érzelmek lobbanjanak fel a partnerünk iránt. Ennek oka, hogy a másik szemében elmerülve, biztosítjuk őt a figyelmünkről és az együttérzésünkről. Ezt mutatják be azok a videók, ahol a párok megszakítás nélkül, 4 percig egymás szemébe néznek. Végig egy szót sem szólnak egymáshoz, de a szemük rengeteg érzést elárul. Úgyhogy nincs más hátra, nézz fel a telefonod képernyőjéről, amikor a párod hozzád beszél, vagy egyszerűen próbáljátok ki, milyen az, ha néhány percre elmerültök a másik tekintetében.

7. A varázsszó: köszönöm

Szeretjük, ha értékelik a munkánkat, legyen szó az elmosogatásról vagy a szemét kidobásáról. Persze, egyikbe se szakadunk bele, de az tagadhatatlanul jól esik, amikor a párunk megköszöni az erőfeszítésünket. Ha jobban ki szeretnéd fejezni a hálád, írj egy listát azokról a dolgokról, amiket a szerelmed elvégzett. Nem kell egyhuzamban felolvasnod neki az összeírt tevékenységeket, de néha említsd meg neki, hogy nagyon köszönöd a segítségét.

8. Hallgasd meg a zenéit

Fotó: vimalchandran/Instagram

Ahány ember, annyi zenei ízlés. Előfordulhat, hogy a pasid egészen más zenei stílust érez magáénak, mint te. Ha lelkesen megmutatja neked a kedvenc dalait, akkor hallgasd őket végig, és semmi estre se illesd durva kritikával. Attól függetlenül, hogy nem nyerte el a tetszésed a szerzemény, a másik még szeretheti. A barátommal sokszor elkísérjük egymást a másik kedvenc előadójának a koncertjére. Ez mindig vicces helyzeteket szül, mivel én az alternatív zenei vonalat kedvelem, míg ő órákig képes ugrálni az elektronikus zenére. Lehet, hogy elsőre semmi kedvünk egy tőlünk távol álló műfajt hallgatni, de a komfortzónánkból kilépve jobban megismerhetjük egymást.

9. Rapid-randi újratöltve

Egy barátom arról panaszkodott, hogy a randipartnere, aki orvos, a munkájából kifolyólag nehezen talál időt a randevúikra. Ő mégsem adja fel, mindenáron megpróbál találkozni az imádott nővel. Az ebédidőket, az éjszakai műszak előtti szüneteket mindig kihasználják. Igaz, így nem a megszokott ütemben és formában történnek a randik, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy több időt töltsenek együtt. Tőlük tanulva, próbáljátok meg rövidebb találkozókkal feldobni a sűrű hétköznapokat, amikor nincs kilátás egy meghitt, gyertyafényes vacsorára.

Nyitókép: Sofie Delauw/Cultura/Getty Images Plus

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: