Hűvös árnyalattal a kánikula ellen: az osztrigaszürke hajszín lesz a nyár slágere

Úgy tűnik, lassan tényleg elmúlnak azok a napok, amikor az ősz hajszínhez megbélyegzés és szégyenérzet társul. Ezt bizonyítja az is, hogy az osztrigaszürkét az idei nyár legtrendibb hajszínei közé várják.

Tagadhatatlan, hogy az ezüst haj forradalmának korszakát éljük – egyre inkább feledésbe merül az a meggyőződés, hogy az őszülés egy szégyenletes dolog és egyre többen vállalják fel természetesen kifehéredett tincseiket. Sőt, az ezüst szín a szépségtrendekben is újra előtérbe kerül. Az elmúlt években többször is visszaköszöntek a szürke különböző árnyalatai a legnépszerűbb hajszínek között és ez idén nyáron sem lesz másképp. A forró napokon, a nyári napsütésben csak úgy tündökölnek majd az osztrigaszürke tincsek.

Az ezüst hajszín – vagy ahogyan sokszor emlegetik, a granny frizura – gyakorlatilag mindenkinek jól áll, így ha elég merész vagy, nyugodtan adhatsz neki esélyt. Azonban ha hideg bőrtónussal rendelkezel, érdemes a fodrászoddal kiválasztanod, melyik árnyalat lesz számodra a megfelelő – egy rossz szín sápaszthatja az arcod. Ebben az esetben, vagy ha nem szeretnél túl extrém változást a balayage és az ombre technika is szóba jöhet. Mielőtt belevágsz a hajszínváltásba azt is vedd figyelembe, hogy a hamvas ezüst árnyalatokat könnyebb a világosabb alapszínből elérni. Amennyiben sötétebb a természetes hajszíned, a végeredmény valószínűleg grafitosabb árnyalatú lesz, illetve több alkalommal kell a fodrász székébe huppannod. Valójában más tudnivaló nincs is, úgyhogy nézzünk néhány inspirációt a nyár egyik kedvenc hajszíntrendjéhez.

Forrás: PopSugar
Nyitókép: Westend61/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: