Idézd meg idén nyáron Marilyn Monroe ikonikus ajkait

Marilyn Monroe piros ajkai mára ikonikussá váltak, azonban a szexszimbólum nem egy vörös rúzst, hanem egy korallos árnyalatot használt páratlan szépsége kiemelésére, mely szín nyáron a mi új kedvencünk is lehet.

Egy adott kor szépségideáljai nemcsak a tökéletességről alkotott képet, hanem a trendeket is képesek befolyásolni, sőt még diktálni is. Így történt ez az 1950-es években is, melynek legmeghatározóbb alakja minden kétséget kizáróan a máig is szexszimbólumként emlegetett Marilyn Monroe volt. Mindenki őt akarta utánozni és a „Monroe look” egyik elegendhetetlen kelléke a ragyogó piros rúzs lett, hiszen nincs még egy olyan sztár, akivel ennyire azonosítani tudnánk a vörös ajkakat. Viszont arra kevesen gondolnának, hogy az ikonikus piros rúzs igazából nem is piros volt. A sztár nagy rajongója, Erin Parson sminkmester és sminktörténész alapos kutatásoaival arra jutott, hogy Monroe egy élénk korallos, narancsos árnyalatért rajongott, mellyel idén nyáron mi sem lőhetünk mellé.

Marilyn kedvenc rúzsának nyomában

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy Monroe-nak akárcsak sok más filmsztárnak szinte kötelező volt a Max Factor termékeit viselni. A stúdiókat ugyanis elkezdték szponzorálni a különböző sminkmárkák, akik nemcsak a vásznon, hanem a magánéletben is elvárták színészeiktől, hogy a filmekben látott kifogástalan megjelenésű karaktereiket keltsék életre. Mivel Monroe pedig általában egy-egy igazi díva bőrébe bújt, így a hétköznapokban sem lehetett „slampos”. A színésznő ragyogó szőkére festett hullámos hajához és mesés kék szemeihez pedig semmi más nem lehetett jobb kiegészítő, mint egy dögös, vörös rúzs. Utóbbival pedig méginkább sikerült ráerősítenie az őt a kezdetektől, egyébként is körüllengő szexszimbólum státuszra. Ajkainak színe hamarosan olyan ikonikussá vált, mint ő maga, így máig sokan foglalatoskodnak azzal, hogy a lehető leghitelesebben másolják le azt.

Marilyn Monroe az abszolút szexszimbólum (Fotó: Michael Ochs Archives/Getty Images)

Erin Parson sminmester a sztár nagy rajongójaként egészen Marilyn Monroe sminkeséig ment a titok kulcsáért. Marie Irvine olyan legendás hollywoodi sztárokkal dolgozott, mint Jane Fonda, Vivienne Leight, a The Beatles és persze magával, Marilynnel is. Így alapos kutatásaival rá is lelt a válaszra, miszerint ikonja legtöbbet a Max Factor Colorfast Lipstick in LS 7-22 N.I színét viselte, ami inkább egy élénk korallos, narancsos árnyalat volt. Parson egyébként olyannyira komolyan vette a feladatot, hogy tavaly még egy aukción is részt vett. A sminkes gyűjteményében pedig azóta egy, eredetileg Marilyn Monroe által használt rúzs is helyet kapott.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Erin Parsons (@erinparsonsmakeup) által megosztott bejegyzés

A korall nemcsak Monroe kedvence lehet

De persze senkinek sem kell elkeserednie, ha nem sikerülne beszerezni a Max Factor által már rég nem gyártott darabot, hiszen számtalan opciónk van arra, hogy Marilyn sminkjét reprodukáljuk. Ott van elsőként talán a legkézenfekvőbb opció, melyet a Max Factor kínál számunkra. A márka ugyanis egy teljes kollekciót szentelt annak, hogy a sztár rajongói megtalálják új kedvenc rúzsukat. Idén nyáron pedig érdemes is belevetni magunkat a feladatba, hiszen ezek a narancsos vagy esetleg pinkes korall árnyalatok, sokkal jobban működnek mint az erőteljes piros ajkak. Ezek a gyakran merész, igencsak élénk és vibráló színek pillanatok alatt feldobják a legvisszafogottabb sminket is, ahogy ezt a színésznőtől is megtalultuk. Hiszen ő sem viselt sok sminket, mégsem maradt soha észevételen. Persze, nem minden esetben kompatibilis a hétköznapjainkkal, de vallom, hogy csak viselni kell megtanulni, hiszen tényleg nagyon sokat tesz ahhoz, hogy magabiztosabbnak érezhessük magunkat. Esetében szintén kipróbálhatjuk a fényesebb finisht biztosító termékeket, de ugyanúgy találhatunk mattra száradó új korall kedvencet is. Mutatunk is pár igazán csábító opciót!

Bourjois Paris Rouge Velvet Ink – 08 Coquelic’Hot, pinkpanda.hu 6590 Forint

 

 

L’Oréal Paris szatén ajakrúzs Color Riche Satin Lipstick – 377 Perfect Red, pinkpanda.hu 5.490 Forint
Shiseido Lacquerink Lipshise rúzs 306 Coral Spark, douglas.hu 10.632 Forint
Chanel Rouge Allure 176 Indépendante, notino.hu 23.525 Forint

Nyitókép: Getty Images/Baron/Stringer

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: