Idős házaspár feszít menő göncökben, avagy #couplegoals egyenesen egy tajvani mosodából

Coco Chanel egyszer azt mondta, „a divat változik, a stílus örök” - egy idős tajvani házaspár bebizonyította, hogy a legendás tervező nem tévedett. Ráadásul stílusos szettjeiket nem az üzletekből, hanem talált ruhákból állítják össze.

Ha valaki megkérdezi, hogyan képzelem el magam 50 év távlatában, gyakran előkapom a zsebemből a telefonom és megmutatom a 91 éves tajvani nagyi, Moon Lin Instagram oldalát : „pontosan így”. Azaz ahogyan ősz hajjal, egy Nike, egy Supreme vagy egy Adidas oversized felsőben, szabadidőnadrágban vagy szakadt farmerben járkálok fel-alá a piacon, hogy a lecsóhoz szükséges paprikát hazavihessem. Lábbelik terén az ikonikus Converse Chuck Taylor modellek, sportcipők és papucsok arzenálját tervezem felhalmozni, de néhány baseball sapka és napszemüveg sem hiányozhat majd a gardróbomból. 

Fotók: @moonlin0106/Instagram

Családi körökön belül a szerelmi életem is gyakran említésre kerül és a rokonok előszeretettel szegezik nekem azt a kérdést, milyen férfit tudnék végre magam mellé elképzelni. Most, hogy megismertem az internet legújabb sztárpárját, egészen pontosan egy tajvani házaspárt, erre a kérdésre is egy Instagram fiókkal fogok válaszolni. A 84 éves Xiu és a 83 éves Wanji ugyanis kimeríti a #couplegoals fogalmát.

Fotók: @wantshowasyoung/Instagram

A tajvani házaspár saját mosodát üzemeltet, ahol gyakran bukkannak olyan ruhákra, amelyekért sosem tér vissza a tulajdonosuk. Xiu és Wanji megsajnálta az évek alatt felhalmozott darabokat és ahelyett, hogy a raktárban tovább gyűjtögették vagy egyenesen a szemétbe hajították volna őket inkább beépítették a saját ruhatárukba. A nagyszülők stílusos szettjeire unokájuk lett figyelmes, aki @wantshowasyoung néven saját Instagram fiókot hozott létre nekik, és a hátrahagyott ruhákból összeállított trendi szettek, illetve az ezekről készült divatos fotók hihetetlen népszerűségre tettek szert. Az idős házaspár 4 nappal ezelőtt „csupán” 150 ezer követővel büszkélkedhetett, ám ez a szám ma már bőven 450 ezer felett jár. 

Fotók: @wantshowasyoung/Instagram

Wanji – a pár férfi tagja – mindössze 14 éves volt, amikor 70 évvel ezelőtt édesapja megnyitotta a Wansho névre keresztelt mosodát. 10 évvel később kötötte össze életét Xiuval, akivel már a 60. házassági évfordulójukat is megünnepelték. Unokájuk idén júniusban hozta létre Instagram profiljukat, miután feltűnt neki, hogy a járvány miatt kevesebb vendéget fogadó üzletben a nagyszülei sokat unatkoznak. Ekkor szervezte meg az első spontán fotózást, amely olyan jól sikerült, hogy néhány hét alatt végigsöpört az interneten. Az idős pár azóta nemcsak rengeteg rajongóra, hanem egy új hobbira is szert tett és hetente többször is új fotókkal jelentkezik. A legnagyobb örömünkre.

Fotók: @wantshowasyoung/Instagram

Nyitókép: @wantshowasyoung/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: