Ifjúsági zsebkönyvekkel színesíti a kínálatát a POKET, a kötetek bevételeiből alapítványok munkáját támogatják

Az új sorozat első kiadása Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány című meséje, amivel az Amigos a gyerekekért Alapítványt karolják fel. Az anyagi segítség mellett szeretnék felhívni az olvasóik figyelmét a szervezet munkájára.

Az idén már második születésnapját ünneplő POKET zsebkönyvek új sorozatot indított márciusban: ezentúl ifjúsági regényekkel is bővül majd az automatáik kínálata. Az a céljuk, hogy a kötetek bevételeivel egy-egy alapítvány munkáját támogathassák, és minél több ember figyelmét felhívják ezekre a társadalmi szervezetekre. Először Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány című meséjét adták ki zsebkönyv formájában, amivel az Amigos a gyerekekért Alapítványnak szeretnének segíteni. A történet a Békés Utcai Általános Iskola elhagyatott könyvtárába repíti el az olvasót, ahol igazán különleges dolgok történnek – Morcz Arankát, azaz a könyvtáros nénit például igazi boszorkánynak tartják. Még szerencse, hogy Laci, Sári és Dóri nem félősek!

Az alapítvány önkéntesei – akiket most ezzel a kötettel támogatnának -, azaz az „Amigók” hétről-hétre az ország 4 különböző városában látogatnak meg súlyosan beteg gyerekeket, és segítik őket a gyógyulásban, méghozzá nyelvtanulással, játékkal és kézműveskedéssel. Ahogyan a POKET közössége, úgy az Amigos tagjai is fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást, hisznek az összefogásban és a közösség erejében – egyetemi tanulmányaik és munkájuk mellett önkénteskednek.

„A POKET-ben és az Amigosban egy közös biztosan van: mindketten közösséget építünk és ápolunk egy jó cél érdekében. Az egyik közösség a fiatalokat hozza össze, és adja át az olvasás élményét, a másik közösség pedig a jótétel fantasztikus örömén osztozik. Hatalmas dolognak tartom Hasiék kezdeményezését, és hogy lehetőségünk volt összefogni, mert így talán még több fiatalhoz juthatunk el missziónkkal.” – nyilatkozta Fábián Sára, az Amigos Alapítvány megálmodója.

Képek: POKET zsebkönyvek

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: