Igaz a hír: Jobban szeretheted a kutyádat, mint az embereket

Szóval ne legyen bűntudatod!

Kutatás is bizonyítja hogy sokkal empatikusabbak lehetünk a kis kedvenceinkkel, mint más emberekkel.

Arról már hallhattál, hogy a nők jobban alszanak a kutyusukkal, mint a párjukkal, vagy egy cicával, azonban most egy újabb kutatás eredménye járja be a netet. Képzeld, a kísérlet során álhíreket mutogattak 240 főiskolai hallgatónak, amik arról szóltak, hogy megtámadtak egy személyt, vagy egy kutyát. A hamis jelentés szerint az áldozatokat baseball ütővel bántalmazta egy ismeretlen tettes, amivel többszörös sérülést okozott.

A teszt résztvevői ugyanazt a jelentést kapták, de más-más áldozattal (például: egy éves baba, 30 éves felnőtt, kölyökkutyus, vagy egy 6 éves kutya), aztán megkérdezték őket, hogyan érezték magukat a hír hallatán – így lemérhették az empátiaszintjüket. A kapott adatok pedig egyértelműen azt mutatták, hogy a résztvevők sokkal szomorúbbak voltak, amikor a bántalmazott egy kutya (kortól függetlenül), vagy egy baba volt, mint amikor egy felnőtt ember. Ez azt igazolja, hogy sokkal empatikusabbak lehetünk, amikor a sérülést olyan valaki szenvedi el, aki védtelen a támadásoktól.

Ez a kutatás és eredmény így azt is bizonyítja, hogy azok, akiknek kisállatuk van, gyakran a gyermekükként néznek kedvenceikre. Szóval ne érezd magad rosszul, ha lemondod az esti mozit, mert a kutyusod nagyon szomorú, ha otthon hagyod egyedül – a tudomány is a te oldaladon áll!

Nyitókép: PeopleImages/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: