Habár a nagyi töltött káposztája megér több misét is, van élet a nehezebb fogásokon túl. Kezdd mindjárt ezzel a fenséges tavaszváró salátával!
A tél vége felé egyre többen vágyunk könnyedebb finomságokra, és szívesen búcsút intenénk a nehezebb ételeknek. Ha te is szeretnél frissességet csempészni a tányérodra, de nem akarsz órák hosszat ácsorogni a konyhában, van egy szuper megoldásunk! A következő saláta nemcsak pillanatok alatt elkészíthető, de igazi vitaminbomba a szervezeted számára. A szilva magas rosttartalmának köszönhetően támogatja az emésztést, valamint remekül hidratál. Ha pedig még nem kóstoltad a kéksajtot, itt a tökéletes alkalom! A penicillingombával beoltott kékpenészes sajt tele van A- és D-vitaminnal, plusz nagyon magas a kalciumtartalma, ami segít, hogy megelőzd a csontritkulást. Végül, de nem utolsó sorban, szilvával párosítva mennyei finom. Hidd el, imádni fogod!
Hozzávalók.
- 40 g dió
- 20 g magkeverék
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 kávéskanál dijoni mustár
- 85 g zsázsa
- 2 cikória, durván apróra vágva
- 4 db szilva
- 60 g gorgonzola
Elkészítés:
Egy száraz serpenyőben, közepes lángon körülbelül 3-4 perc alatt pirítsd meg a diót és a magkeveréket. Ha elkészültél vele, akkor zárd el a lángot, és hagyd hűlni! Időközben tedd az olajat, az ecetet és a mustárt egy kis kancsóba vagy tálba. Ízlés szerint fűszerezd, majd egy habverő segítségével dolgozd össze. Szeleteld fel a szilvákat, szedd leveleire a cikóriát, majd helyezd őket egy nagyobb tálba. Ne feledkezz meg a zsázsáról sem! Mosd át az apró leveket, és tedd a többi hozzávaló mellé. Utolsó előtti lépésként a korábban elkészített öntettel locsold meg a salátát. Végül szeleteld kisebb kockákra a sajtot, és a már kihűlt magvakkal együtt szórd a saláta tetejére. Ennyire egyszerű az egész!
Nyitókép: Manuta/GettyImages