Így alkosd meg a tökéletes tusvonalat a szemformádhoz

Lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan!

Megmutatjuk, hogy a leggyakoribb szemformák esetében milyen trükköket vethetsz be, hogy szép tusvonalat kreálj.

Mélyen ülő szemek

Ez esetben nem a legegyszerűbb tusvonalat rajzolnod, mivel nem igazán látszik az eredmény. Mindenesetre próbálj vékony vonalat kreálni, amit ne húzz végig a belső szemzugig! Fókuszálj a szempilláid hangsúlyozására, így ki tudod emelni a tekintetedet a mélyedésből.

Előreugró szemek

Alkalmas szemforma a felső vonal vastagabb kontúrozására, alul pedig satírozz el egy pici szemhéjpúdert a vízvonal mentén.

Ázsiai szemek

A külső sarkokra koncentrálj! Csinálj egy erős felső kontúrt oldalt kissé felfelé kanyarodva, és ne felejtsd el a szempillák hangsúlyozását sem.

Távol ülő szemek

Ebben az esetben a cél a távolság optikai csökkentése. Ezért a legjobb módszer, ha már a belső szemzugtól kezdődően húzod a tusvonalat, alul pedig legalább a közepéig, de itt is mehetsz végig – teszteld, hogy mennyire áll jól!

Közel ülő szemek

Mivel a szemek közötti távolság kisebb az átlagosnál, használj a belső szemzugokban világos szemceruzát, a szemhéjad külső részét emeld ki fekete szemceruzával az intenzív tekintetért!

Kerek szemek

Kontúrozd vastagon a felső vonalat, alul pedig inkább csak egy halványabb árnyalatú szemceruzával haladj végig! A szempillaspirált ne vidd túlzásba, így enyhíthetsz a kerek formán!

Lefelé ívelő szemek

Játssz a cicaszemekkel! Kanyaríts a tusvonalnak befejezésként minimális farkincákat, így nagyszerűen ellensúlyozhatod a lefelé ívelő szemeidet.

 

Mandulavágású szemek

A mandulaszemeket nagyszerűen hangsúlyozhatod tusvonallal. Arra viszont ügyelj, hogy a külső sarkokon ne nagyon húzd túl az ecsetet, ettől még keskenyebbnek fog tűnni a szemformád.

Nyitókép: Image Source/Getty Images

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: