Így búcsúzott Meghan és Harry

Az ex-hercegné könnyeivel küszködve mondott búcsút a volt munkatársainak, március 31-étől pedig hivatalosan is visszavonulnak.

Eljött a nap, amikor Meghan és Harry hivatalosan is elkezdhetik a visszavonulásukat Kanadában. Viszonylag nem is kellett sokat várniuk, hiszen csupán januárban jelentették be, hogy függetlenedni akarnak a royal családtól, de Erzsébet királynő már a bejelentés után pár héttel kész tervekkel indította útjára a Megxit projektet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) által megosztott bejegyzés,

A Telegraph újságírója, Bryony Gordon is jelen volt Meghan utolsó privát feladatánál, melyet a Nemzetközösségi hallgatóknak tartottak a Buckingham-palotában és elárulta, hogy a hercegné a kulisszák mögött teljesen le volt törve és könnyekkel a szemében vitte véghez utolsó projektjét.

„Ahogy néztem a hercegnét utolsó feladata közben, úgy járt át engem is a mély szomorúság érzése. Szomorúság, amiért így kellett véget érnie. Szomorúság, amiért nem tudták megoldani, hogy működjön. Szomorúság, amiért két évvel a mesekönyvbe illő esküvőjük után az első színes bőrű hercegnének távoznia kellett az angol királyi családtól” – tette hozzá az újságírónő.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Earlier this week The Duchess of Sussex, in her role as Patron of the Association of Commonwealth Universities (ACU), met with the bright minds from across the Commonwealth to hear about their commitment to tackling the global challenges we all face. The Duchess spoke with Scholars studying and researching important areas surrounding; cleaning up plastic pollution in our oceans, helping to build more sustainable cities, improving health outcomes for citizens, and supporting decent work and economic growth. Paving the way as the next generation of leaders, these inspirational scholars, are spread far across the Commonwealth from Malawi to Malaysia, Ghana to Sri Lanka – all of whom will use the skills and knowledge they gain while studying in the UK to make a difference when they return to their home countries. The Duchess, who also attended university with support of a scholarship, is a strong advocate of accessible education for all. As the Royal Patron of The Association of Commonwealth Universities (@The_ACU_Official) since January 2019, The Duchess has met and engaged with students, academics, and staff from ACU member universities across the Commonwealth to learn more about the vital work they do to address global challenges. As President and Vice President of The @Queens_Commonwealth_Trust, The Duke and Duchess thank all those who are working to give access to education for all.

The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) által megosztott bejegyzés,

Az eseményen egyébként 23 fiatal diák és akadémikus volt jelen, akik mind ösztöndíjat nyertek az Association of Commonwealth Universities (ACU) programjában, melynek Meghan a visszavonulása után is pártfogója marad majd. A színfalak mögött dolgozók között mindenki tudta, hogy Meghan a feladatait nemcsak komolyan vette, de büszkén csinált meg bármit, amire a szervezet felkérte őt.

„Milyen ironikus, hogy az utolsó feladata pont a Nemzetközösség szolgálata volt, mely ünnepli a sokféleséget, az egyediséget és a különbségeket” – fejezte be az újságírónő.

Meghan az esemény után vissza is repült Kanadába, ahol már otthon várta Archie, a 10 hónapos kisfiúk, azonban Harry továbbra is a Buckingham-palotában tartózkodik, ahol további megbeszéléseken döntik el, hogy milyen projektekben vehetnek majd részt a jövőben.

A királyi pár a hírek szerint, az angol sajtó viszontagságos bánásmódja után már nem vágyik semmi másra, csakis egy nyugodt életre, amelyben normális körülmények között tudják felnevelni Archiet, és olyan emberekkel tudják magukat körül venni, akik mellett biztonságban érezhetik magukat.

Forrás: dailymail.co.uk
Nyitókép: Mark Cuthbert/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: